Explozie de arome și creativitate la prima ediție a Cluj Cocktail Week

Home $ Articole $ Explozie de arome și creativitate la prima ediție a Cluj Cocktail Week

by | Jun 27, 2024 | Articole

În perioada 17-23 iunie, Cluj-Napoca a fost gazda unui eveniment unic, prima ediție a Cluj Cocktail Week, care a transformat orașul într-un epicentru al creativității și eleganței în materie de cocktailuri. Organizată de Asociația Breasla Barmanilor, această săptămână a adus laolaltă pasionați de mixologie, profesioniști de top și branduri renumite, pentru a sărbători arta cocktailului în 26 de locații reprezentative din Cluj.

O săptămână plină de evenimente și activități
Cluj Cocktail Week a oferit participanților o gamă variată de activități, de la seminarii educative și inspirante, la sesiuni de guest shift-uri cu barmani de renume mondial. Cu 25 de branduri premium asociate fiecărei locații și meniuri special concepute de 3 cocktailuri semnătură pe tema Red Carpet, evenimentul a reușit să prezinte 78 de cocktailuri unice.

Întâlniri cu profesioniști de top
Printre evenimentele memorabile s-au numărat cele 17 seminarii unice, susținute de 9 speakeri cu renume național și internațional, precum și 5 guest shift-uri de neuitat. Atmosfera a fost animată de prezența unor invitați speciali, printre care s-au numărat Katalin Bene (Consultant și Trainer, câștigătoare de competiții internaționale cu peste 17 ani de experiență, bazată în Geneva, Elveția), Marian Moisi (Brand Ambasador Bacardi, co-owner COA în Oradea, câștigător Bacardi Legacy România), Zoltan Nagy (Owner Boutique bar în Budapesta, trainer și antreprenor în domeniul ospitalității), Vlad Gora (Multiplu câștigător de competiții naționale, cu peste 10 ani de experiență, Trainer și barman la Oddity în Iași), Silviu Bălășescu (Multiplu câștigător de competiții naționale, Social media guru, Bar manager la Teoria bar în București), Mădălin Filip (Consilier cognitiv-comportamental și psihoterapeut, abordând subiectul sănătății mentale în domeniul ospitalității), Paul Sfîrlea (Trainer, owner Joben Experience bar, multiplu câștigător competiții naționale) și Ionuț Gabor (Antreprenor, owner la Colors Ice Delivery).

Momente și degustări inedite
Cele 26 de locații participante, printre care Sisters, Visuin, Bardot, Booha Bar, C’est la vie, Cimbru Author Cuisine, Jaxx, și Radisson Blu, au fost decorul perfect pentru această săptămână de sărbătoare. Fiecare locație a fost asociată cu un brand de top, de la Insulae spirits și Monkey 47, la Embargo și Campari, oferind o experiență exclusivă și personalizată fiecărui oaspete.

Evenimentul a fost caracterizat de o atmosferă vibrantă și o bună susținere din partea sponsorilor și partenerilor, printre care Colors Ice Delivery, Abigel Torok, Webcube Design și San Bernardo. Recomandările Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), Jazz in the Park și Clubul Gastronomic Transilvan au contribuit la succesul acestei prime ediții.

„A fost un eveniment care a adunat multă energie pozitivă și multă culoare. Am avut parte de o susținere masivă din partea sponsorilor, brandurilor, tuturor partenerilor, dar și a colegilor de breaslă din toată țara. Încă din timpul desfășurării CJCW2024 am început să creionăm următoarea ediție, ca să îl ducem la următorul nivel; cam așa arată starea noastră de spirit!” – Sergiu Biriș, co-fondator Cluj Cocktail Week.

„Cluj Cocktail Week 2024 a fost o gură de aer proaspăt atât pentru noi, cât și pentru oaspeți. Feedback-ul a fost super-pozitiv, oaspeții încântați și nerăbdători pentru o nouă ediție. Tot suportul primit din partea brandurilor și partenerilor ne-a făcut munca mai ușoară. Sperăm ca această primă ediție va fi startul la ceva foarte frumos.” – a adăugat Mihai Pop, co-fondator Cluj Cocktail Week

Cluj Cocktail Week 2024 a fost mai mult decât un simplu eveniment; a fost o sărbătoare a creativității, pasiunii și artei mixologiei. Am avut ocazia să redescoperim locații minunate din Cluj, să întâlnim profesioniști talentați și să degustăm cocktailuri excepționale.

Suntem recunoscători organizatorilor, sponsorilor și tuturor celor implicați pentru această primă experiență. Ne-am simțit inspirați și entuziasmați de fiecare moment petrecut în cadrul evenimentului și așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție, care promite să fie și mai spectaculoasă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!