9 evenimente de neratat în iulie în Cluj-Napoca

Home $ Articole $ 9 evenimente de neratat în iulie în Cluj-Napoca

by | Jun 26, 2024 | Articole, Recomandări

Oficial am trecut de jumătatea anului, iar dincolo de căldura specifică, luna iulie aduce vacanță și tot mai multe activități care te invită să ieși în oraș, competiții, spectacole, concerte și delicii culinare, transformând fiecare colț al orașului într-o scenă plină de viață. Noi am făcut o selecție a evenimentelor de neratat luna aceasta în Cluj, pe care vrem să le împărtășim cu tine.

Luna iulie debutează cu un concert susținut de Orchestra Simfonică București, care va avea loc pe 1 iulie la Opera Națională Română. Recunoscută pentru abordările sale neconvenționale, va aduce pe scenă un spectacol unic, transformând “Anotimpurile” lui Vivaldi într-o explozie rock electrizantă. Eduard Dabrowski rearanjează capodopera clasică, combinând chitarele electrice și viorile într-o fuziune spectaculoasă. Pregătește-te să asculți hituri legendare de la Metallica, Depeche Mode, Black Sabbath și AC/DC, reinterpretate de maestrul flautului, Cătălin Oprițoiu, și de cei 50 de instrumentiști talentați.

Costel vine în oraș cu două spectacole de stand-up comedy – miercuri și joi, pe 3, respectiv, 4 iulie, la Cinema Dacia. Noi îți sugerăm să-ți aduni gașca de prieteni la o seară pe cinste! Costel va aduce pe scenă cel mai proaspăt material al său, realizat special să-ți ofere o experiență memorabilă. Vei râde cu poftă și te vei putea bucura de o seară plină de umor și surprize neașteptate. Biletele se găsesc chiar aici.

Jazz in the Park Competition revine pe 5-7 iulie, chiar în Parcul Central. Evenimentul aduce în prim-plan tineri artiști din toate colțurile lumii, fiecare dornic să-și arate talentul. Pe lângă competiție, programul serilor va include jam sessions interactive și numeroase activități cultural-artistice, pregătite să-ți ofere o experiență memorabilă. Printre invitații speciali ai acestei ediții se numără Roberto Fonseca, KLAWO, Elena Mîndru Quartet, 7th SENSE, Răzvan Florescu Quartet și Corto.Alto. Participarea este gratuită, așa că-ți sugerăm să ieși în oraș și să te bucuri de jazz! Toate detaliile au fost de curând anunțate.

Pune Mâna pe Chitară folk & more va avea loc pe 6-7 iulie, chiar în inima orașului, în Piața Unirii. Este o inițiativă ce a luat naștere în 2015 datorită Asociației Culturale PLAY. Vom avea parte de două zile cu muzică pentru toate vârstele, dar într-un cadru inedit: chitariștii din oraș sunt invitați să se înscrie la festival, pentru a putea cânta împreună cele mai iubite piese de folk românesc. Înscrierile sunt deschise atât individual, cât și pentru grupuri. Printre invitații speciali din acest an, alături de care poți cânta în duet, se numără Gabriel Ghiță și Emeric Imre, Semnal M și Bosquito. Iar dacă ești fan al folkului și nu știi încă acordurile la chitară, te invităm la festival și doar pentru a te bucura de atmosferă!

Te invităm să descoperi eleganța gimnasticii ritmice la FIG MOOV Leasing Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup, între 12 și 14 iulie la BT Arena. A cincea ediție adună cele mai bune gimnaste senioare din lume în probe individuale precum cerc, bingă, măciucă și panglică, dar și în competiții de ansamblu spectaculoase. Vino să trăiești emoțiile competiției și să aplauzi gimnastele de elită. Reprezentanta României este Annaliese Drăgan, pe care te invităm să o susții. Biletele pot fi achiziționate de aici.

În perioada 12-14 iulie 2024, vei putea experimenta un colț de Italia la festivalul La Dolce Vita, un eveniment plin de savoare, care va avea loc în Iulius Parc. Bucătăria italiană autentică va fi vedeta principală, însoțită de muzică live, băuturi mediteraneene răcoritoare și activități potrivite pentru întreaga familie, precum cooking show-uri și sesiuni de karaoke. Festivalul va aduce Italia mai aproape de inima Clujului și promite câteva zile de relaxare și delicii. Intrarea este liberă, așa că adună-ți prietenii și pregătește-te să te bucuri de o experiență autentică într-un decor de poveste!

Din articolul nostru nu putea lipsi Electric Castle, care celebrează anul acesta zece ani de muzică, spectacol și experiențe inedite. Va avea loc în perioada 17- 21 iulie, iar printre cei mai așteptați artiști se numără Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of the Stone Age, Sean Paul și Paolo Nutini. Pe lângă muzica vibrantă, Electric Castle promite o varietate de surprize, un întreg univers culinar, experiențe și activități pentru toate gusturile și vârstele, precum și multe altele. Ca în fiecare an, festivalul va transforma Castelul Bánffy într-un adevărat regat al muzicii și distracției, aducând împreună mii de oameni. Încă mai sunt biletele și abonamentele disponibile dacă te-ai decis mai târziu că nu vrei să ratezi ediția aceasta. Pentru mai multe detalii despre acestea și despre întregul line-up de artiști, te invităm să vizitezi site-ul oficial al festivalului.

Zaiafet pe Lună este primul festival zero waste din țară. Are loc între 26 și 28 iulie 2024,pe domeniul Teleki din Luna de Jos, Cluj.Acest festival te invită să te bucuri de un weekend plin de activități prietenoase cu mediul, muzică live, ateliere de dezvoltare personală, dezbateri despre sustenabilitate și artă în natură. În plus, vei putea să descoperi produsele realizate de artizani locali, iar cei mici vor avea o zonă special amenajată pentru a se juca. Cu un spațiu ofertant și un program bogat, Zaiafet pe Lună promite o experiență de neuitat în mijlocul naturii. Aici poți vedea mai multe detalii.

HealthFest, evenimentul dedicat sănătății și bunăstării, își deschide porțile între 26 și 28 iulie în Parcul Central și Clădirea Casino din Cluj-Napoca. Festivalul oferă o expoziție gratuită cu standuri ale celor mai importanți furnizori de produse și servicii medicale, sesiuni de socializare, demonstrații culinare susținute de bucătari renumiți și competiții interactive precum Health Splash Battle. Este o ocazie excelentă pentru ca întreaga familie să descopere cum să trăiască într-un mod sănătos și să se bucure de un weekend plin de energie și educație. Accesul este gratuit pentru toate vârstele.

Acum că am ajuns la final cu selecția noastră de evenimente pentru luna iulie, suntem curioși să aflăm ce planuri ai tu pentru această lună.
Care este evenimentul tău preferat din această perioadă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!