Ce este un side-hustle şi cum te poate ajuta să realizezi ventituri extra

Home $ Diverse $ Ce este un side-hustle şi cum te poate ajuta să realizezi ventituri extra

by | May 30, 2023 | Diverse

Termenul de side hustle este din ce în ce mai popular, atât pe reţelele sociale, cât şi în articolele online, la TV sau în discuţiile de zi cu zi de la muncă. Odată ce internetul a permis comunicarea uşoară între oameni de pe întreg globul, indiferent de zona sau fus orar, modul în care muncim s-a schimbat.

Astăzi este mai uşor ca niciodată să transformi un hobby sau un skill într-o sursă reală de venituri, fără să ai nevoie de un al doilea job.

Iată ce este un side hustle şi cum îţi poate aduce venituri extra:

Trendul side hustle: ce înseamnă
Trendul side hustle a devenit posibil odată cu avansul tehnologiei. Să ai un side hustle înseamnă să îţi creezi o sursă de venit pe baza unui hobby sau skill. Această sursă de venit se creează de obicei în regim freelance.

Un bun exemplu de side hustle se poate oferi cu ajutorul skill-ului de web design. Să zicem că ai deja un job în acest domeniu şi te ocupi de web design pentru o agenţie de marketing. În paralel, dacă job-ul îţi permite, poţi oferi servicii de web design pentru clienţi diferiţi, în regim freelance. Tu decizi cât de mult timp şi energie dedici unui side-hustle, ce modalităţi alegi pentru a-ţi face clienţi şi ce tarife practici.

Side hustle nu înseamnă un al doilea job
Să ai un side hustle nu înseamnă să ai un al doilea job. Un job presupune de cele mai multe ori un program fix, o fisă a postului, un contract individual de muncă şi multe alte obligaţii. Atunci când ai două job-uri, fie ele part-time sau full-time, vei avea mult mai multe obligaţii comparativ cu alegerea unui job şi a unui side hustle.

De ce ai nevoie pentru a începe un side hustle?
Pentru a începe un side hustle ai nevoie de un plan bine pus la punct, dar şi de un laptop şi internet. Există o mulţime de side hustles pe care le poţi face de pe laptop, doar cu o conexiune la internet. Un laptop ideal pentru a lucra de acasă este Dell Latitude. Poţi folosi un Dell Latitude pentru o mulţime de activităţi, de la activităţi creative şi până la task-uri din zona de IT. Dacă pui accent pe viteza de răspuns a laptopului, atunci un model Dell Latitude cu procesor Intel Core i5 sau i7 este alegerea perfectă.

Nu numai modelul Dell Latitude este o super opţiune pentru a desfăşura aproape orice tip de side hustle, ci şi MacBook Pro de la Apple.

Nu toate ideile de side hustles se pretează pentru lucru exclusiv de laptop. Dacă vrei să creezi bijuterii handmade, piese vestimentare, genţi sau alte obiecte similare, atunci vei avea nevoie de produse diverse, pe care le alegi în funcţie de necesarul pentru fiecare obiect.

Cum poţi realiza venituri legal dintr-un side hustle?
Un side hustle nu înseamnă că încasezi venituri fără a le declara sau că nu este nevoie să le declari. Orice activitate economică pe care o desfăşori are nevoie de un cadru legal. Cele mai simple metode pentru a realiza venituri în mod legal dintr-un side hustle sunt contractele de drepturi de autor, care se pretează pentru diverse activităţi creative, dar şi înfiinţarea unui PFA sau SRL.

Idei de side hustle
Există o mulţime de idei de side hustles pe care le poţi pune în practică. Dacă îţi doreşti să lucrezi de pe laptop, atunci poţi oferi servicii de contabilitate, copywriting sau content writing, programare, web design, SEO marketing sau HR mangement. De asemenea, foarte multe firme cauta virtual assistants care să îi ajute cu treburi administrative câteva ore pe zi.

Pentru side hustles ce nu implică muncă remote, poţi încerca crearea de haine, bijuterii şi accesorii handmade, oferirea de servicii de ridesharing sau de servicii de pet sitting.

Din ce în ce mai multe persoane aleg să înceapă un side hustle, din pasiune. Ulterior, acesta se poate transforma într-o sursă reală de venit, pe lângă jobul de zi.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!