12 evenimente de neratat în luna iunie la Cluj

by | May 30, 2023 | Articole, Recomandări

Luna iunie începe mereu cu un răgaz potrivit pentru a ne bucura de ceea ce urmează: o vară plină de noi experiențe, aventuri, evenimente, călătorii și bucurii, de care să ne amintim peste an. Chiar dacă perioada examenelor și a proiectelor nu s-a terminat, urmând încă câteva săptămâni până la finalul anului școlar sau universitar, sau până la sezonul concediilor, zilele libere cu care se deschide această lună ne permit un moment de respiro, în care să planificăm cum se cuvine perioada ce va urma.

Iar cum lună de lună suntem aici să-ți venim în ajutor, nu puteam să ratăm această ocazie și să nu-ți prezentăm evenimentele noastre preferate din luna iunie, ce au loc în Cluj și la care te invităm să participi și tu.

Luna se deschide cu mult așteptatul Sports Festival, care va avea loc în perioada 1-4 iunie. Va însemna 4 zile de mișcare și noi posibilități de a descoperi peste 20 tipuri de sporturi, în mod gratuit. Activitățile sunt potrivite atât pentru copiii, adolescenți, cât și pentru părinți sau bunici, cu toții fiind invitați să redescopere bucuria de a face mișcare. Iar printre cele mai așteptate evenimente din cadrul festivalului se numără meciul demonstrativ România vs Galatasaray, care se va juca pe 2 iunie cu cei mai buni jucători de fotbal ai Naționalei României (1995-2023), iar sumele strânse din biletele vândute vor fi donate pentru eforturile de ajutorare a victimelor cutremurului din Turcia. Pe lângă petrecerea Retro Fantesia și concertul David Todoran & The Six Martini Orchestra, există și un concert special pentru cei mici, cu energica Gașca Zurli. În cazul în care încă ești în căutarea unui motiv pentru a veni la Sports Festival, te invităm la Crosul Supereroilor, unde poți alerga pentru un Cluj mai bun. Crosul se desfășoară în mod caritabil, banii strânși din urma înscrierilor fiind donați pentru renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” din Cluj-Napoca. Mai multe detalii despre festival poți vedea aici.

În perioada 1-5 iunie, Strada Potaissa se transformă în Piața de flori altfel, care va aduce comunității clujene o experiență plăcută, chiar în centrul orașului. Vor fi prezenți 15 expozanți, cu flori și plante potrivite pentru toate gusturile, indiferent dacă vorbim de plante medicinale, flori colorate sau plante suculente, cu toate se vor regăsi pe Strada Potaissa, în așteptarea cuiva care să le ofere un nou cămin pe care să-l binedispună. Pe lângă piața de flori, vei putea participa la dezbateri cu profesioniști din domeniul urbanistic, vei putea să te bucuri de 10 instalații inedite, dar și să asculți muzica artiștilor locali și să-ți iei prietenii la dans. Intrarea este gratuită.

Cluj Never Sleeps 9.0 se întoarce în oraș în perioada 2-4 iunie. Ediția de anul acesta vă aduce 3 zile pline de noi experiențe, ateliere creative, muzică bună și instalații media. Printre artiștii care te vor bucura cu muzica lor se numără Marquis Noir, Edina & Friends, Sidewalk și Andy Morrison, iar pe lista atelierelor de anul acesta se află inclusiv un atelier de comic book și unul de doodle, care sunt potrivite pentru cei care îndrăgesc lumea artistică și de aesthetic. Unul dintre cele mai distractive evenimente din cadrul festivalului este Silent Party-ul care va avea loc în Piața Unirii, sâmbătă, pe 3 iunie. Te invităm să descoperi și restul surprizelor pregătite de către organizatori ca să te bucuri de primul weekend al lunii iunie așa cum se cuvine.

Très Court International Film Festival va fi prezent anul acesta în 10 orașe din România, printre care se numără și Cluj-Napoca. Festivalul va avea loc în perioada 2-4 iunie la noi în oraș, și va aduce cu sine cele mai bune producții mondiale de filme de maxim 4 minute. Cu siguranță ne vor aduce o nouă perspectivă asupra filmelelor foarte scurte. Festivalul va avea loc în două locații, în primele două zile la Iulius Parc (unde intrarea va fi gratuită), iar în ultimele două la Cinema Victoria. Pentru programul complet al filmelor, poți arunca o privire aici.

The Inner – Mapping Inside este un concept relativ nou, iar Clujul este suficient de norocos încât să-l găzduiască cu brațele deschise. Este vorba despre cel mai mare eveniment dedicat stării de bine și sănătății mintale din România și va avea loc în perioada 2-4 iunie. Printre speakerii de anul acesta se numără atât de jurnaliști, cât și psihoterapeuți, maeștrii shaolin, scriitori și profesori, cu toții fiind adevărați profesioniști în domeniul lor de activitate, atât la nivel național cât, și la nivel internațional. Biletele sunt puse deja în vânzare, însă încă ai o șansă de a-l cumpăra pe al tău, chiar de aici.

Celebrul star de stand-up comedy, Daniel Sloss, revine în România cu un cu show-ul de proporții, Can’t, pe 6 iunie, la Cinema Florin Piersic. După ce în 2021 a avut un succes incredibil cu turneul său internațional, va fi prezent la Cluj cu un nou spectacol ce va cuceri publicul. Acesta se va desfășura doar în limba engleză, iar având în vedere că subiectele abordate sunt tratate în mod direct, fără mănuși, spectacolul nu este recomandat minorilor. Numărul biletelor rămase este foarte mic, așa că îți propunem să te grăbești. Îl poți achiziționa pe al tău de aici.

Iubitorilor de tehnologie și IT, le recomandăm să nu rateze ediția de anul acesta de la Techsylvania, care va avea loc pe 7-8 iunie la Cluj Innovation Park. Vor exista multiple conferințe și workshop-uri despre cele mai frecvent utilizate tehnologii, precum și despre posibilitatea în care acestea pot fi integrate cu ușurință în task-urile ce par a fi de nerezolvat. Speakerii prezenți sunt invitați atât de la nivel local, cât și internațional, al companiilor de renume din domeniul tech. Pentru mai multe informații despre Techsylvania, te invităm să consulți site-ul oficial.

Cum avem în cadrul recomandărilor din luna aceasta un show de stand-up comedy cu un artist internațional, completăm lista recomandărilor noastre și cu unul realizat de Gabriel Gherghe, Edi Vacariu, Paul Szabo și Bogdan Nonic, pe care probabil deja îi îndrăgești și pe care i-ai urmărit fie la diverse emisiuni de comedie, fie chiar și pe Youtube. Cei patru și-au pregătit glumele și sunt pregătiți să creeze o seară de neuitat la Zazen. Așa că mai bine ți-ai aduna prietenii și ai veni la Râdem, Glumim… !

Nu putem vorbi de luna iunie fără să nu vorbim și despre cel mai mare festival de film din România: TIFF. Ediția de anul acesta va avea loc între 9-18 iunie și va aduce cu sine proiecții în 5 spații din oraș, multiple filme premiate la cele mai importante festivaluri, cine-concerte cu artiști internaționali și concerte cu muzică live, atelierele interactive atât pentru cei mari cât, și pentru cei aflați la început de drum în lume cinematografică, dar și filme pentru copii. Programul complet al festivalului a fost publicat recent, așa că îți propunem să nu-l ratezi și să îți alegi filmele preferate, de care te poți bucura într-un cadru cu totul și cu totul aparte. Abonamentele și biletele la proiecții sau cine-concerte se găsesc aici.

TEDxCluj va avea loc pe 10 iunie la BT Arena, unde va reuni comunitatea iubitorilor de evenimente marca TEDx sub o nouă tematică: Human. Această ediție dorește să descopere modalitatea în care noi, în calitate de oameni, putem lăsa o amprentă asupra celor din jurul nostru, dar și asupra mediului care ne înconjoară. Printre speakeri se numără George Mesaroș, Raul Mureșan, Dina Zielinski, Adrian Fisher, Dr. Wargha Enayati, Joaquin Rueda Pilar, Gilda Scarfe, Gerd Leonhard, Hedi Hoka, Gabriel Păun și Atena Boca. Biletele pot fi cumpărate de aici.

După cum probabil știi deja, Chris Norman va concerta la Cluj, joi, pe 15 iunie, la BT Arena. Inconfundabilul artist britanic s-a făcut remarcat în cadrul trupei Smokie din anii ’70. În urma succesului răsunător din perioada anilor ’70-’80, urmând ca anii 2000 să aducă participări la numeroase festivaluri și emisiuni de televiziune. În 2021 a lansat noul său album numit „Just A Man”, pe care dacă nu l-ai ascultat deja, îți propunem să o faci chiar acum! În cadrul concertului de la Cluj, în deschidere va cânta Paul Ciuci, membru al trupei Compact. Prețul unui bilet pornește de la 100 de lei, așa că mai bine te-ai grăbi!

Una dintre propunerile noastre preferate atunci când vine vorba de finalul lunii iunie este International Jazz in the Park Competition. Este un concurs de jazz ce urmărește să descopere și să aducă mai aproape de comunitatea clujeană noi artiști ai acestui gen muzical din întreaga lume. Intrarea este gratuită, așa că nu ai cum să ratezi cele trei zile de magie, în care te poți bucura de trupele de jazz, să te bucuri de târgurile de vinil & vin, de toată experiența culinară pregătită pentru tine, dar și de cei trei headlineri care vor încheia evenimentul: Takuya Kuroda, Mădălina Pavăl Orchestra și Shay Hazan. Mai multe detalii poți să descoperi chiar aici.

Ultima noastră recomandare pentru iunie este ROCK the Camp 2023, prin care încheiem prima lună din această vară în forță, cu un festival de muzică rock. Va avea loc în perioada 30 iunie – 2 iulie, în campingul Colina din Cluj-Napoca. Taxa pentru camping în perimetrul festivalului este de 60 de RON, iar în prezent prețul unui abonament este de 300 RON. Fiind un festival în mijlocul naturii, dar nu departe de casă, te poți bucura de muzica rock pentru ultimul weekend din iunie. Printre artiștii care vor concerte se numără Cargo, Ossian, Dirty Shirt, Altar, Bucovina, Wild Angels, Fittonia, Battle of the bands, dar și mulți alții pe care te lăsăm să-i descoperi chiar tu.

Ce spui, tu la ce eveniment din luna aceasta aștepți să participi cu nerăbdare?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This