Descoperă lumea sportului și distracției la Sports Festival 2023, un altfel de festival

Home $ Articole $ Descoperă lumea sportului și distracției la Sports Festival 2023, un altfel de festival

by | May 17, 2023 | Articole, Recomandări

Cel mai iubit eveniment sportiv din orașul nostru, Sports Festival, un adevărat festival dedicat mișcării – care ne arată an de an importanța mișcării și bucuria de a fi împreună –, va avea loc în perioada 1-4 iunie 2023. După cum ne-a obișnuit cu ocazia edițiilor precedente, evenimentul va reuni diverse competiții și demonstrații sportive, concursuri, workshop-uri, concerte, zone de (re)creație pentru copii, dar și food zone, pentru a-ți lua boost-ul de energie de care ai nevoie pentru a te bucura de cele 4 zile de festival. Tot în cadrul festivalului, pe 3 iunie, va avea loc un concert care va fi susținut de către Gașca Zurli, pentru a-i bucura pe cei mici. Accesul este gratuit, iar programul complet urmează să fie dezvăluit, însă între timp îți aducem noi câteva informații cu privire la ce ar trebui să te aștepți să descoperi în cadrul festivalului.

Activități pentru toate gusturile

În perioada 1-4 iunie 2023, Sports Festival va deveni un univers de oportunități, aducând sportul înapoi în stradă și oferindu-i aromă de festival. Va fi o experiență unică, cu un mix între sport, divertisment, educație, competiție și distracție. Pe scurt, alt tip de spectacol, alt tip de festival.

Printre activitățile la care vei putea lua parte în cadrul festivalului se numără:

  • Demonstrații sportive. Meciul demonstrativ dintre cei mai buni jucători de fotbal ai Naționalei României (1995-2023) și Galatasaray Legends se va juca vineri, 2 iunie, pe Cluj Arena, în ce-a de-a doua zi a Sports Festival 2023. Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, marii fotbaliști care au scris istorie pentru ambele echipe, se numără printre vedetele acestui meci.
  • Concursuri. Crosul Supereroilor revine la Sports Festival cu o nouă cauză umanitară: renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca. Clujenii pasionați de sport au șansa să devină eroi pentru o zi prin participarea la competiția de alergare organizată duminică, 4 iunie, în cadrul Sports Festival.
  • Concerte. Prima seară a Sports Festival 2023 se va încheia cu un concert susținut de DJ Project pe platoul dintre Cluj Arena și BT Arena: refrene vechi, refrene noi, toate sunt la fel de actuale, iar DJ Project e trupa care unește generațiile cum puține reușesc să o facă. Accesul e liber, dar cheful de distracție e obligatoriu. Și da, dansul se pune ca mișcare. Apoi, penultima seară (3 iunie) va fi marcată printr-un concert susținut de Gașca Zurli. Aici Tanti Prezentatoarea, Fetița Zurli, Supereroul Mulțumesc, Bucătărașul Lulu, Vrăjimăturica și Truli ne dau întâlnire pe platoul dintre Cluj Arena și BT Arena unde se anunță o petrecere pe cinste, de la care nu vor lipsi dansurile și cântecelele specifice copilăriei. În aceeași seară, începând cu ora 20:30, va avea loc și un Retro Fantesia Party powered by UNTOLD Festival, la scena Sports Festival.
  • Zone de (re)creație pentru copii. Aici scopul e să-i arăți piticului tău că sportul e cool. Poți să parcurgi cu el mai multe trasee speciale sau să-l lași să descopere singur zona dedicată copiilor.
  • Food zone. În această zonă vei găsi mâncarea ce îți dă boost-ul de energie de care ai nevoie, deserturi sănătoase și meniurile campionilor.
  • Super speakeri. Timp de 4 zile vei avea acces la super speakeri în secțiunea Sports Talks care se întâmplă în aer liber în parc: Corina Caragea, Daniel David, Mihai Covaliu, Gica Popescu, Elisabeta Lipa, Camelia Potec, Paul Chetreanu și alte nume importante din sport. Tema sub care se încadrează discursurile de anul acesta este – „Eșecul este parte importantă din drumul spre succes”.
  • Masterclass. Ana Maria Brânză, fostă scrimeră specializată pe spadă, va susține, în cadrul Sports Festival, un discurs dedicat profesioniștilor din sport, partenerilor și iubitorilor de sport, în penultima zi de festival (3 iunie), în cadrul Radisson Blu Cluj. Desemnată de către FIE ca fiind cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013 și 2019-2020, în prezent este consilier al președintelui COSR.
  • Super momente memorabile. Ana Maria Mărgean, câștigătoarea Românii au talent 2021, va susține un moment memorabil pe scena Sports Festival în ultima zi de festival (4 iunie).

O experiență culturală și educațională

Sports Festival s-a dovedit a fi, an de an, un eveniment care promovează activitatea fizică, munca în echipă și spiritul sportiv. Astfel, festivalul reunește persoane din medii diferite, creând un sentiment de comunitate și unitate. Servește drept platformă pentru ca participanții să învețe și/sau să exerseze abilități importante pentru viață, cum ar fi disciplina, perseverența și leadershipul. Mai mult, ne oferă prilejul necesar să socializăm și să punem bazele unor relații durabile cu alte persoane cu care împărtășim pasiuni comune.

Crosul Supereroilor 2023 | Aleargă pentru Cluj! este doar una dintre oportunitățile de acest tip care se anunță că ne va apărea în contextul Sports Festival anul acesta. Cu acest prilej, clujenii pasionați de sport au șansa să devină eroi pentru o zi prin participarea la competiția de alergare organizată duminică, 4 iunie, în cadrul Sports Festival. Jumătate din taxa de înscriere va merge către această nouă misiune locală a programului Spitale Publice din Bani Privați.

Prima etapă a lucrărilor, care va începe în luna mai a anului 2023, va dura 3 luni și va consta în renovarea Maternității, costul estimativ fiind de 235.000 Euro. A doua etapă constă în modernizarea unității de Neonatologie, care are un cost estimativ de 265.000 Euro, iar pentru această fază a proiectului comunitatea din Cluj este încurajată să doneze.

Până în 29 mai, alergătorii începători pot beneficia gratuit de antrenamente coordonate de Club Sportiv Atletic Cluj. Antrenamentele vor avea loc în fiecare marți și joi a săptămânii, de la ora 18.00, și sâmbătă, de la ora 10.00, pe Cluj Arena.

Dacă vrei să iei și tu parte la Crosul Supereroilor, a cărui nouă cauză umanitară este renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca, înscrie-te acum la cros aici.

Atmosfera unică și distracția garantată

Sport și entertainment, aceasta este dinamica de pe scena Sports Festival. Pe platoul dintre BT arena și Cluj Arena, în inima festivalului, timp de patru zile, au pregătit o scenă multifuncțională: ziua se face sport alături de sportivi pasionați, ca mai apoi, seara să ne bucurăm de muzică și dans alături de artiștii invitați.

Anul acesta, în perioada 1-4 iunie, scena de zi este deschisă show-urilor de sport celor care doresc să apară în fața publicului Sports Festival.

„Vino cu echipa ta și fă din sport show-ul pe care-l așteptam!” – echipa Sports Festival

Înscrierile pentru această activitate s-au încheiat în data de 30 aprilie. Dacă nu te-ai înscris deja alături de echipa ta la această secțiune, ar fi bine s-o ai în vedere pentru următoarea ediție a festivalului, din 2024.

O comunitate unită în jurul valorilor sănătății și sportului

Sportul are o capacitate unică de a aduce comunitățile împreună, oferindu-le un interes comun și o pasiune împărtășită. Atunci când persoanele se adună pentru a participa sau a urmări un eveniment sportiv, ei sunt uniți în sprijinul echipei sau al sportivului preferat.

În plus, sportul oferă o platformă pentru ca persoane din medii diferite să interacționeze și să construiască relații bazate pe un interes comun, ceea ce poate duce la dezvoltarea unor prietenii de durată și la un sentiment de comunitate care se extinde dincolo de granițele evenimentului sportiv.

Drept exemplu, în această perioadă Sports Festival împreună cu Metropolitan Life derulează o campanie prin care-și propun să învețe cât mai mulți copii cum să cadă corect: „Să cazi e perfect normal, important e să știi cum să o faci corect și cum să te ridici”, spun ei. În acest demers, le este alături antrenorul Laszlo Balazs de la Academia de Judo Florin Berceanu

Altfel spus, sportul are puterea de a uni oamenii și comunitățile într-un mod în care puține alte activități o pot face, ceea ce îl face un instrument important pentru promovarea armoniei sociale și a sentimentului de apartenență.


Fie că ești în căutarea unei provocări sportive sau pur și simplu vrei să te bucuri de un weekend plin de activități interesante și oameni minunați, festivalul te așteaptă fie ca participant, fie ca voluntar. În schimb, dacă-ți dorești să iei parte la meciul demonstrativ dintre cei mai buni jucători de fotbal ai Naționalei României (1995-2023) și Galatasaray care se va juca vineri, 2 iunie, pe Cluj Arena, îți mai poți cumpăra bilete în regim early bird până în data de 15 mai de aici.

Ne dăm întâlnire la Sports Festival 2023?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!