Savurează vara în farfurie și descoperă noul meniu de sezon la Samsara Foodhouse

Home $ Articole $ Savurează vara în farfurie și descoperă noul meniu de sezon la Samsara Foodhouse

by | May 12, 2023 | Articole, Recomandări

De curând ne-am bucurat să aflăm că prietenii de la Samsara Foodhouse și-au redeschis terasa de pe strada Cardinal Iuliu Hossu 3, pe malul Canalului Morii. Aici te așteaptă o atmosferă complet relaxată, degajată, care prinde contur frumos pe spațiul terasei – verde, răcoros, cu multe plante, lângă râu. Acum ne bucurăm să aflăm și să dăm sfoară-n țară că încet-încet se pregătesc să spună bun venit preparatelor colorate din meniul lor de vară.

Cât despre noi, de-abia așteptăm să luăm parte la următoarea seară cu acorduri muzicale de pian pe terasa Samsara Foodhouse, degustând noile preparate cu care, cu siguranță, ne vor surprinde și răsfăța papilele gustative. Concentrat în jurul calității ingredientelor, a combinațiilor creative și aromelor desăvârșite, meniul de vară urmează să fie disponibil începând cu ziua de miercuri, 17 mai.

Înainte să-l testezi, ți-am pregătit un preview la ce urmează să descoperi.

Inspirația noului meniu de vară al Samsara Foodhouse

În conceperea noului meniu de vară s-a pornit de la ideea că mesele și băuturile pe care le savurăm în sezonul cald ar trebui să fie răcoritoare, ușoare și pline de arome vibrante care să surprindă esența sezonului.

Șansele sunt că atunci când ne gândim la un preparat pe care-l vom savura în sezonul cald, ne imaginăm un conținut preparat cu ușurință, gătit rapid și care conține ingrediente proaspete, de sezon, pline de culoare și aromă.

Când vine vorba despre băuturi, vara este despre momentele în care ne răcorim cu unele care ne potolesc setea după o plimbare prin temperaturile uneori parcă prea ridicate, care sunt atât aromate, cât și hidratante. De la ceaiuri cu gheață la smoothie-uri de fructe proaspete și până la margarita înghețată, opțiunile pentru băuturile de vară sunt infinite.

Pe scurt, inspirația noului meniu de vară al Samsara Foodhouse este însăși acest anotimp colorat în sine: vara. Ca rezultat, ei au pregătit un meniu care conține preparate și băuturi ușoare, răcoritoare și pline de arome vibrante care celebrează sezonul în care ne aflăm. Ingredientele proaspete, ierburile și fructele sunt modalitatea perfectă prin care ei captează esența verii și creează farfurii și băuturi care sunt nu numai delicioase, ci și memorabile.

Preparate noi, incluse în meniul de vară al Samsara Foodhouse

Dacă pe parcursul verii trecute prietenii de la Samsara Foodhouse ne-au răsfățat papilele gustative cu un meniu de brunch care a conținut atât preparate sărate, cât și dulci, acum ne-au anunțat că vom regăsi, ca parte a noului lor meniu de vară, preparate noi în următoarele categorii:

  • Supe: Minestrone și Watermelon Gazpacho Soup,
  • Antreuri: Boulette de dovleac cu sos de hrean,
  • Salate: Garden salad și Salată cu ananas,
  • Paste: Raviolli cu ricotta și leurdă și Paccheri cu sos quatro formaggi, struguri negri și nucă,
  • Specialități: Anghinare la jar cu piure de mazăre, Pulpă de vânătă caramelizată ușor picantă, King oysters cu sos vientamez și orez.

Deserturi noi, delicioase, pe care le regăsești în meniul de vară al Samsara Foodhouse

Fiindcă iubim dulciurile de la Samsara Foodhouse, secțiunii de desert îi dedicăm un întreg paragraf. Ca parte a meniului lor de vară, vei putea să deguști un Baton de ciocolată cu unt de arahide delicios, precum și Caraibbean Pudding, desertul care ne-a atras atenția din primul moment prin prisma denumirii sale. Așa am aflat că Caribbean Pudding, cunoscut și sub numele de Jamaican Pudding sau Jamaican Sweet Potato Pudding, este un desert tradițional din Jamaica și din alte țări din Caraibe, care ia forma unei budinci dense și aromate.

Ce se-ntâmplă cu meniul clasic al Samsara Foodhouse cu această ocazie?

Pentru că le place să rămână fideli gusturilor clasice din meniul lor, oaspeții se vor putea bucura în continuare de unele dintre cele mai populare preparate precum Popcorn de conopidă, Double Cheesy Burger, sau Lasagna cu ciuperci și spanac.

Aceeași idee este valabilă și pentru secțiunea dedicată băuturilor din meniul lor. Știm deja că din laboratorul Samsara Foodhouse se remarcă băuturile lor homemade, precum kombucha cu rodie sau fructul pasiunii, tepache cu busuioc sau bere de ghimbir, așadar le voi putea savura și în continuare, în toată perioada sezonului cald.

Când și unde poți testa vara în farfurie à la Samsara Foodhouse?

Noile preparate inspirate de sezonul cald din meniul Samsara Foodhouse vor putea fi degustate începând cu ziua de miercuri, 17 mai, în restaurantul lor sau, alternativ, în regim de delivery, pe samsaradelivery.ro și pe Tazz.

Până atunci însă, ar fi bine să știi că ei s-au asigurat că-ți pregătesc o surpriză din timp. Astfel, pe conturile lor de Facebook și Instagram, desfășoară un giveaway, al cărui premiu este o invitație dublă pentru degustarea preparatelor din noul meniu de vară în cadrul restaurantului Samsara. Extragerea câștigătorului se va face în data de 19 mai, la două zile distanță după lansarea oficială a noilor preparate din meniul de vară al restaurantului.

Între timp, ei de-abia așteaptă să te întâmpine în atmosfera primitoare a restaurantului lor. Ca să-ți asiguri locul la masă din timp, nu uita să-ți faci o rezervare apelându-i la numărul de telefon 0364 964.

Care va fi primul preparat cu care vei începe degustarea noului meniu de vară al Samsara Foodhouse?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!