11 evenimente sportive ce vor avea loc în perioada următoare la Cluj

Home $ Articole $ 11 evenimente sportive ce vor avea loc în perioada următoare la Cluj

by | May 8, 2023 | Articole, Recomandări

Vremea plăcută ne invită tot mai mult să redescoperim orașul, dar și oportunitățile pe care acesta le oferă. Având în vedere faptul că sezonul estival este pe punctul de a începe, pentru noi luna mai este o lună potrivită pentru a da startul drumețiilor în natură, dar și pentru a ne conecta cu multitudine de evenimente din această perioadă.

Astfel, obișnuim să venim către tine cu mai multe tipuri de recomandări, în care să descoperi evenimentele de care te poți bucura împreună cu gașca de prieteni sau alături de familia ta. Astăzi îți vom propune câteva evenimente sportive ce vor avea loc în perioada următoare la Cluj.

Pe 13 mai, în Parcul Central ”Simion Bărnuțiu”, va avea loc Medic de 10km, un cros caritabil, dedicat medicilor, studenților sau cadrelor didactice de la UMF. Toate fondurile obținute din cadrul taxelor de participare, precum și din donații, vor fi distribuite către achiziționarea diverselor dotări pentru secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic “Prof. Dr. I. Chiricuță” din Cluj. În urma interesului ridicat față de această competiție, locurile disponibile pentru participarea în cadrul acestuia au fost ocupate, însă ești invitat în continuare să susții această inițiativă prin donații și prin încurajarea participanților, care vor concura sâmbăta aceasta. See you there!

Wanderlust 108 se întoarce în Cluj Napoca în perioada 13-14 mai. Se va desfășura în Iulius Parc, iar cele 2 zile de festival îți vor aduce sesiuni de fitness, yoga și meditație, dar și petreceri spontane dansante, care te vor ajuta să te bucuri de un weekend plin de voie bună. Prețul unui bilet pornește de la 180 RON/persoană, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani, biletul ajunge la 80 RON. În situația în care vrei să te bucuri de această experiențe alături de prietenii tăi, poți beneficia de mai multe reduceri în ceea ce privește prețul biletelor. Mai multe detalii despre acestea, găsești aici.

Duminică, pe 14 mai, începând cu ora 11:00, va avea loc Campionatul Sportiv, organizat de către Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca. Poți opta să îți testezi aptitudinile în cadrul celor două competiții, de volei, respectiv, fotbal. Nu trebuie să îți faci griji dacă nu ai deja o echipă formată, organizatorii te vor ajuta în acest sens. Taxa de participare este una modică, în valoare de 15 RON, care presupune intrarea în cadrul competiției, precum și accesul la echipamentele necesare. Astfel, poți avea parte de o duminică relaxantă, în care îți vei face prieteni noi și vei face puțină mișcare.

Ce ai spune de un tur velo de-a lungul Someșului Mic de la Cluj-Napoca la Gilău? În perioada 20-21 mai, Someș Delivery Cluj revine în oraș, pentru a aduce comunitatea mai aproape de râul care străbate orașul, dar și pentru a atrage asupra importanței acestuia și pentru a găsi mai multe soluții sustenabile în ceea ce-l privește. Astfel că, pe 20 mai, ești invitat la o plimbare pe bicicletă, care să te facă să te bucuri de Someșul Mic. Punctul de pornire este Piața Unirii, iar turul se va desfășura până în Gilău, de unde se va face returul. Participarea este gratuită, dar presupune ca participanții să aibă o bicicletă echipată corespunzător cu legislația în vigoare în ceea ce privește circulația pe drumurile publice. Turul va fi ghidat de către Radu Mititean, iar pentru mai multe detalii te invităm să arunci o privire chiar aici.

Tot pe 20 mai va avea loc și S02E15: Făgetul Clujului. Așa că, dacă încă nu ai descoperit Pădurea Făget, vei avea oportunitatea de a face acest lucru alături de Clubul Montan Transilvania. Împreună cu aceștia vei descoperii și Izvorul SF. Ion, precum și Vârful Peana (832m). Lungimea traseului este de aproximativ 20 km, având un nivel de dificultate scăzut. Pentru această drumeție este recomandat să ai un echipament adecvat, iar înscrierile se fac în cadrul acestui formular. Punctul de plecare este de la Baza Sportivă Unirea, însă te lăsăm pe tine să descoperi mai multe detalii, de aici.

Probabil că cel mai iubit eveniment sportiv din orașul nostru este Sports Festival – un adevărat festival dedicat mișcării. Acesta va avea loc în perioada 1-4 iunie și va reuni diverse competiții și demonstrații sportive, concursuri, workshop-uri, concerte, zone de (re)creație pentru copii, dar și food zone, pentru a-ți lua boost-ul de energie de care ai nevoie pentru a te bucura de cele 4 zile de festival. Sports Festival ne arată an de an importanța mișcării și bucuria de a fi împreună. Tot în cadrul festivalului, pe 3 iunie, va avea loc un concert care va fi susținut de către Gașca Zurli, pentru a-i bucura pe cei mici. Accesul este gratuit, iar programul complet urmează să fie dezvăluit, așa că te invităm să-i urmărești pe toate paginile lor de socializare, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

În perioada 17-18 iunie, ești invitat să participi la Connect Roundnet Open 2023, care va avea loc la Baza Sportivă Gheorgheni. Este un eveniment dedicat pasionaților de roundnet din întreaga lume. Înscrierile se pot face atât individual, pentru femei și bărbați, cât și în cadrul unei echipe. Taxa de înscriere este aproximativ 25 EUR, iar pe lângă accesul în cadrul evenimentului, aceasta asigură prânzul, apa și fructele, indiferent de categoria pentru care ai optat. Competiția se anunță una riguroasă, dar, cu siguranță, va aduce cu sine și multă satisfacție pentru jucătorii de roundnet.

Pe 23-24 iunie, la Sala Sporturilor “Horia Demian”, va avea loc Transilvania Judo Cup. Sportivii se pot înscrie la această competiție în funcție de categoria de vârstă, greutate și timpul de luptă (U12 – (2012) – timp de luptă 2 min + 1 min GS, U14 – (2011-2010) – timp de luptă 3 min + 2 min GS, U16 – (2009-2008) – timp de luptă 3 min GS fără limită). Taxa de înscriere este valoare de 60 RON, respectiv 70 RON, în cazul în care sportivul dorește să aibă parte și de un stagiu de două sesiuni antrenament, împreună cu cei doi invitați, Șulcă Adrian și Baștea Claudiu. Mai multe detalii despre această competiție se găsesc aici.

Ce ai zice de o alergare nocturnă, chiar în mijlocul verii? De data aceasta nu este vorba de un cros în Parcul Central, ci de o competiție în Pădurea Hoia Baciu. Este vorba, desigur, de Hoia Baciu Night Run 2023, care va avea loc pe 1 iulie 2023. Pentru cei care nu știau deja, pădurea clujeană este considerată ca fiind una dintre cele mai bântuite păduri din lume. În cadrul competiției te poți înscrie pentru Light Forest 10k (ruta scurtă, de aproximativ 11 km) sau pentru Dark Forest 21k (ruta lungă, de aproximativ 21 km), în care îți vei testa aptitudinile, într-un cadru cu totul aparte. Înregistrarea pentru competiție este deschisă și se poate realiza pe site-ul oficial de la Hoia Baciu Night Run.

În perioada 7-9 iulie va avea loc Rhythmic Gymnastics Junior World Championships, chiar la BT Arena. Este vorba de a doua ediție mondială a acestui campionat, care va reuni la Cluj cele mai importante gimnaste, provenind din 64 de țări. După ce anul trecut România a reușit să obțină prima medalie de aur, pentru proba individuală de junioare, prin Amalia Lică, anul acesta are onoarea să găzduiască această competiție. Rhythmic Gymnastics Junior World Championships este format din două probe – proba individuală și proba de ansamblu. Accesul copiilor sub 5 ani, al pensionarilor, precum și a persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora este gratuită, în urma solicitării unui loc aferent. Iar pentru cei care doresc să fie martori la această competiție, pentru a vedea modalitatea în care se manifestă performanța, prețul unui bilet pornește de la 30 RON și poate fi achiziționat de aici.

Astfel că, după ce junioarele gimnaste au fost prezente în Cluj, la o săptămână distanță, în perioada 14-16 iulie, orașul nostru va găzdui și competiția dedicată senioarelor – Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup. La fel ca în cazul competiției precedente, concursul presupune atât proba individuală, cât și proba de ansamblu. Sunt valabile aceleași condiții în ceea ce privește persoanele cărora pot fi alocate locuri gratuite, iar în cazul în care îți dorești să fii parte din public, pentru a admira grațioasele sportive, prețul unui bilet pornește de la 25 ron. Mai multe informații despre acestea se regăsesc aici.

Acum că am trecut în revistă cele mai importante evenimente sportive care vor avea loc în perioada următoare în oraș, sperăm că ai reușit să găsești măcar unul care să-ți fie pe plac. Nu uita că mișcarea ar trebui să facă parte din viața noastră de zi cu zi, însă ocaziile prin care putem să celebrăm acest lucru, nu ar trebui să lipsească.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!