De ce să alegi un televizor cu ecran OLED?

Home $ Diverse $ De ce să alegi un televizor cu ecran OLED?

by | Mar 30, 2023 | Diverse

Televizorul este un dispozitiv foarte prezent în viața consumatorilor. Pe lângă emisiunile tradiționale, un aspect care prezintă interes, în special pentru publicul tânăr, sunt platformele de streaming. Abonații acestor platforme pot să urmărească cele mai noi seriale și cele mai calitative filme din propria locuință. Este mult mai comod decât mersul la cinema, dar și mai ieftin. Totuși, un dezavantaj pentru acest scenariu este calitatea imaginii. Filmele au cadre înregistrate cu camere de calitate înaltă, însă dacă televizorul nu are tehnologia necesară pentru a reda imaginea la aceeași calitate, nu te poți bucura de acele cadre.

Cea mai performantă tehnologie în materie de calitate a imaginii se regăsește la Tv OLED. Acest tip de televizoare sunt mai avantajoase decât televizoarele clasice, precum LED sau LCD, din toate punctele de vedere. Ca să fii convins că un Tv OLED este cea mai buna alegere, în continuare vei citi despre avantajele acestui tip de Tv. Iar pentru a putea intra în mai multe detalii în legătură cu caracteristicile, vom da un exemplu de dispozitiv disponibil pe piață.

Avantajele televizorului cu ecran OLED
Cel mai mare plus pe care un Tv OLED îl are este calitatea superioară a imaginii. Dispozitivul produce imagini pline de lumină, culori mai vibrante și contraste mai accentuate. Ce face această tehnologie atât de specială sunt pixelii, care produc lumină proprie și nu au nevoie de lumină de fundal pentru a funcționa. Prin urmare, în funcție de cadru, pixelii moderează cantitatea de lumină pentru a reda culori mai fidele cu o saturație mai bună.

De asemenea, dispozitivul este mai subțire și mai ușor. Pentru că nu are nevoie de un mecanism care să producă lumină de fundal, toate componentele care ocupau loc, situate în partea din spate, nu mai sunt necesare. Fiind mai îngust este mai ușor de integrat în decorul locuinței. Tot pentru a putea fi mai ușor de integrat, tehnologia OLED permite ecrane mai flexibile, iar dispozitivele pot fi modelate în tot felul de forme și mărimi, lucru care nu este posibil la modelele LCD și LED.

Trăim într-o perioadă în care energia este mai scumpă, iar televizorul este un consumator destul de important în gospodării. Un punct forte al tehnologiei OLED este eficiența energetică. Consumă mai puțină energie decât modelele LCD și LED, deoarece nu necesită lumină de fundal.

Cum orice lucru bun are și dezavantajele lui, problema unui astfel de dispozitiv este prețul. Pentru că folosește o tehnologie așa performantă, prețul achiziției este mai ridicat decât la celelalte modele. De asemenea, există riscul arderii pixelilor dacă o imagine statică este redată prea mult timp. Pentru a rezolva această problemă, companiile producătoare au construit dispozitivul în așa fel încât să se adapteze la aceste situații, iar când un logo este foarte luminos și nu se mișcă pentru o perioadă lungă, televizorul reduce lumina în acea zonă.

Despre Tv Samsung OLED 65S95B
Acest model este un Smart Tv, cu diferite funcții precum Bluetooth, Wi-Fi și Asistență Vocală. Pe lângă tehnologia OLED, acest model folosește și HDR. Iar ecranul redă imaginea la claritate 4K. Pentru a completa felul în care imaginile sunt create, rata de refresh a ecranului este de 100 Hz. Asta permite producerea unor imagini fluente, plăcute privirii.

Pentru partea de control al televizorului, compatibilitatea este disponibilă atât pentru Android cât și pentru iOS. Prin urmare acest Samsung Oled se poate conecta cu orice fel de dispozitiv inteligent. De asemenea, televizorul este dotat cu un procesor Neuronal Quantum 4k. Acesta ajută la experiența pe care o are privitorul, deoarece creează un mediu potrivit de redare pentru imaginile pline de detalii.

Pe partea de logistică, dispozitivul este puțin mai pretențios. Este subțire și are un aspect minimalist, însă este foarte greu în comparație cu alte modele, de la alți producători. Greutatea depinde și de diagonala pe care o preferi, însă e bine de știut că acest model are o greutate peste medie. Pentru a compensa, cei de la Samsung au inclus în pachet și un suport rezistent.

Televizorul are și câteva opțiuni interesante care ți-ar putea face viața mai ușoară. O astfel de opțiune este Multi View, care permite utilizatorului să țină două ferestre deschise pe ecran. Dacă ai telefonul conectat, poți vedea ce se întâmplă la televizor, dar și pe ecranul telefonului, imaginile fiind alăturate. O altă opțiune este SmartThings, care permite conectarea dispozitivelor inteligente din casă la televizor, pentru a le putea urmări și controla activitatea direct din telecomandă. Totul se face doar printr-o aplicație pe care trebuie să o instalezi pe toate dispozitivele. De asemenea, dispozitivul poate fi conectat cu ușurință la calculator, pentru a fi folosit ca ecran principal.

Un Tv OLED este potrivit pentru o persoană care petrece mai mult de o oră în fiecare zi pentru a urmări filme sau seriale. Deoarece are un preț mai ridicat, trebuie achiziționat doar în cazul în care urmează să te bucuri de imaginile lui în fiecare zi.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!