Ce jocuri de cărți preferă românii?

Home $ Diverse $ Ce jocuri de cărți preferă românii?

by | Mar 8, 2023 | Diverse

Românii adoră o seară bună de jocuri de cărți cu prietenii lor, pentru că este vorba despre o ieșire mai aparte, dar pentru aceasta trebuie luată mai întâi decizia asupra jocului pe care să-l știe toți invitații. De asemenea, trebuie să ții cont că anumite jocuri pot fi jucate doar într-un număr limitat de persoane.

Dacă îți place să participi, dar nu ești familiarizat cu cele mai populare jocuri de cărți din România, acest articol va arunca puțină lumină asupra lor.

În primul rând, românilor le place să joace Șeptică. Acesta este un joc destul de simplu, dar este foarte competitiv și cu ritm rapid. Regulile sunt ușoare și scopul este de a câștiga puncte, care sunt Ași sau 10.

Jocul de șeptică poate fi jucat de doi sau patru jucători, deci e important să iei acest lucru în calcul când organizezi seara de jocuri.
Pentru acest joc se utilizează doar următoarele cărți: 7, 8, 9, 10, J, Q, K și Asul.
Cărțile de 10 și Asul sunt considerate puncte, iar cel care are mai multe puncte la finalul jocului câștigă. Cărțile de 7 sunt considerate tăieri sau, mai pot fi tăieri orice cărți identice cu prima carte pusă pe masă.
Șeptică se poate juca și în trei persoane, caz în care se vor elimina două cărți de 8, iar celelalte cărți de 8 rămase devin tăieri, ca și cărțile de 7.

Poker 
Un alt joc de cărți popular care asigură o seară distractivă și interesantă este pokerul. Unul dintre motivele pentru care pokerul este atât de cunoscut se datorează faptului că sunt atât de multe moduri diferite de a juca. Există diverse variante de poker care pot fi combinate în tot felul de moduri.

Când oamenii se gândesc la poker, Texas Hold’em este probabil prima versiune pe care o au în minte. Aceasta este, cu siguranță, cea mai populară formă de poker în acest moment, dar există câteva alte tipuri de joc care nu ar trebui trecute cu vederea. Printre ele se numără Omaha, Razz, Seven Card Stud și Five Card Draw pentru a numi doar câteva și există chiar și variante care combină o serie de jocuri diferite într-unul singur, cum ar fi H.O.R.S.E. și 10 Game Mix.

Omaha Hold’em (cunoscut ca Omaha) este un joc comunitar de poker cu cărți similar cu Texas Hold’em, în care fiecărui jucător i se împart patru cărți și trebuie să facă cea mai bună mână folosind exact două dintre ele, plus exact trei dintre cele cinci cărți comunitare.

H.O.R.S.E. este un acronim al celor cinci discipline de poker care sunt componente ale jocului în sine: Hold’em, Omaha Hi/Lo, Razz, Seven Card Stud și Eight or Better.

Macao
Al doilea cel mai popular joc la români este Macao. Acesta este un joc antrenant și alert, care se joacă cu toate cele 52 de cărți din pachetul de joc. Jucătorii vor primi câte cinci cărți de persoană, iar pe masă se va întoarce o carte cu fața în sus. Această carte nu trebuie să aibă vreo funcție specială.

Persoana care deschide jocul trebuie să dea jos o carte cu aceeași valoare sau aceeași culoare ca aceea pusă pe masă inițial. Următorii jucători vor proceda la fel.

În cazul în care o persoană deține mai multe cărți cu aceeași valoare, acesta le poate da jos pe toate, într-o singură tură.
Dacă unul dintre participanți nu are nici o carte de dat pe masă, acesta va extrage o nouă carte din pachet.

Persoana care rămâne cu o singură carte în mână este obligată să strige „Macao”. În caz contrar, va trebui să extragă încă 5 cărți.

Jocul de Macao este câștigat de jucătorul care va rămâne primul fără cărți în mână.

Acum că te-ai familiarizat cu cele mai cunoscute jocuri de cărți și ai învățat câte ceva despre fiecare, este timpul să-ți inviți prietenii la o seară de jocuri de cărți într-o cafenea. 

Poți organiza seara de jocuri și la unul dintre voi acasă, dar va trebui să ai grijă de fiecare invitat, să aibă un loc al lui, de unde nu i se pot citi cărțile de către ceilalți jucători. De asemenea, va trebui să te ocupi de gustări, muzică ambientală și răcoritoare, pentru a asigura o seară cu adevărat memorabilă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!