Restaurante din Cluj potrivite pentru un first date

Home $ Articole $ Restaurante din Cluj potrivite pentru un first date

Uneori pare mai greu ca niciodată să găsești un restaurant potrivit, care să fie atât pe placul tău, cât și pe placul persoanei cu care vrei să ieși la un first date. Din fericire, Cluj-Napoca nu duce lipsă de restaurante bune, unde să nu ai surprize care să-ți strice seara, cu care chiar poți să impresionezi și să ai un start bun. Lista noastră de recomandări este una puțin mai lungă, din care poți alege și câteva opțiuni pentru fiecare ocazie.

Începem cu o locație care este potrivită pentru o întâlnire romantică. Este vorba, desigur, de Chios, care este situat chiar în Parcul Central, astfel că o plimbare în doi până la restaurant, ori chiar imediat după ce te-ai delectat cu meniul acestora, va fi binevenită. Indiferent de sezon, locația este ofertantă pentru că are o conexiune puternică cu natura, lacul va reprezenta mereu o priveliște plăcută. Cazinoul și fântâna din fața acestuia sunt mereu luminate, așa că la ceas de seară puteți face câțiva pași către acestea, pentru a vă bucura de câteva momente de liniște. Cât despre meniul de la Chios, acesta este unul destul de generos, în care vei regăsi atât gustări reci și calde, cât și supe, salate, preparate din pui, vită, porc și pește, dar și noodles, paste și burgeri. Există inclusiv preparate vegetariene, așa că nu trebuie să-ți faci foarte mari griji în privința mâncării, pentru că restaurantul va veni în ajutorul tău astfel încât să poți avea parte de o atmosferă romantică din toate punctele de vedere. Nu uita să-ți comanzi băutura preferată și să te bucuri de persoana de lângă tine. Iar dacă vrei să consulți în prealabil meniul, îi poți găsi chiar aici.

Baracca este o opțiune mai fancy, însă, în mod cert, nu vei da greș cu această locație. Se află chiar în inima orașului și reprezintă locul perfect pentru ca mâncarea delicioasă și arhitectura să se întâlnească. Meniul este puțin mai restrâns, însă va impresiona prin forma de prezentare și prin atenția dedicată mâncării. Se regăsesc și câteva preparate vegetariene și vegane, însă îți propunem să nu părăsești restaurantul fără să comanzi un desert, mai ales pentru că sunt preparate în bucătăria proprie, așa că îți va lăsa o amintire dulce și va încheia perfect o seară în doi. O tartă de mere caramelizată, un tiramisu ori un fagure cu puțină ciocolată vor fi greu de refuzat.

O locație mai casual este Cimbru, unde vei avea parte de un meniu divers, în care preparatele sunt pregătite în ton cu sezonul. În acest mod sunt fructificate aromele și ingredientele de bază, acestea fiind transformate cu măiestrie în adevărate specialități. Te vei putea bucura de preparate reinventate precum risotto cu sfeclă și brânză de capră, însă vei putea descoperi și combinații îndrăznețe, precum oase de vită cu măduvă, file mignon sau caracatiță, etc. Poți opta pentru o ieșire la Cimbru indiferent dacă vei face o ieșire de prânz sau una pentru cină. Noi te sfătuim să faci o rezervare din timp pentru a fi sigur că restaurantul are o masă pregătită pentru tine și partenera ta.

Despre Nativ poate că ai auzit deja, mai ales pentru că locația este una care promite o adevărată experiență culinară. Recent au deschis și partea de la subsolul restaurantului, astfel că vei putea avea parte de puțin mai multă intimitate. Ingredientele sunt procurate local din zona Transilvaniei, astfel că îți garantează savoarea mâncării. Restaurantul are incluse în meniul său și câteva alternative vegane, astfel că indiferent de regimul alimentar al partenerul tău, acesta se va putea bucura de o mâncare delicioasă. Vei putea comanda de la Nativ aperitive, felul principal, precum și fripturi, dar și nelipsitele deserturi. Orice ai comanda, cu siguranță va veni la pachet cu o explozie de arome. Nouă deja ne fug ochii la tartarul de vită, brânzeturile maturate, alături de legumele de sezon fermentate și un fagure din Transilvania, precum și către felul principal, format din curcan pe piure de varză roșie, alături de puțină conopidă.

Da Pino este un restaurant cochet, desprins din bogata Italie și situat chiar în mijlocul Clujului, pentru a te vrăji de fiecare dată când îi treci pragul. Aici vei regăsi câteva dintre cele mai apreciate preparate italienești, despre care am putea spune că reprezintă o cale ușoară și sigură către inima oricărui gurmand. Fără doar și poate, o vizită la Da Pino ar trebui să includă câteva antreuri, precum și nelipsitele paste, alături de un pahar de vin, care să-ți contureze atmosfera perfectă pentru un timp de calitate petrecut cu persoana iubită. Ce să mai adăugăm… dolce far niente!

Tot în inima orașului este situat și Epoca Bella, un restaurant care te încurajează să te deconectezi de la grijile de zi cu zi, să descoperi noi preparate și să te bucuri de persoana în compania căreia te afli. Restaurantul se află chiar în Piața Muzeului, într-o clădire istorică care datează din secolul al XVIII-lea, așa că întâlnirea va avea loc într-o locație extrem de plăcută, menită să creeze amintiri pe măsură. Meniul este unul special, construit în așa fel încât să cuprindă și variante contemporane ale unor preparate mai clasice, indiferent că este vorba de deserturi sau de feluri de bază. Printre acestea se numără și langoșul lui reinventat, care este unul sărat, potrivit pentru un brunch. Somonul și orezul negru, friptura de berbecuț, couscous cu pătrunjel, dovlecel marinat şi ceapă verde la grill, alături de brânză și roşii coapte, pancetta potato sau pastele cu dovlecei sunt doar câteva preparate de meniu cu care sperăm că te-am făcut suficient de curios (sau pofticios) încât să rezervi o masă la Epoca Bella pentru tine și jumătatea ta.

Nici Manger nu se situează mai prejos la nivelul experiențe culinare, așa că reprezintă o alternativă perfectă pentru o ieșire în doi. Restaurantul este unul cozy, care poate contura o atmosferă facilă pentru o primă întâlnire. Meniul oferă câteva aperitive, salate, câteva opțiuni pentru felul principal, cu care te poți delecta alături de un cocktail pe măsură. Printre preferatele noastre se numără pulpa de pui alături de couscous sote și ciuperci brune, creveții în unt cu verdețuri, dar și preparatul din rață, cu terină de țelină și cremă de morcov copt. Te sfătuim să îți dai frâu liber papilelor gustative și să încerci noi preparate.

Ciao New York vine la pachet cu o atmosferă plăcută, intimă, care să te momească la conversații lungi și la povești fără sfârșit. Mâncarea este delicioasă, meniul fiind bogat în preparate care îți fac cu ochiul. Îți spunem doar atât, salvează locația, rezervă o masă pentru doi și nu uita să comanzi câteva startere, steak peppercorn sau un șerbet de lămâie. Thank us later!

Momentan ne oprim aici cu sugestiile pentru acest tip de ieșire, nu de alta, dar nu am vrea să fie și mai greu procesul de selectare a locației perfecte, mai ales când preparatele deja par să strige după noi.

Chiar așa, care este restaurantul tău favorit atunci când vine vorba de un date în doi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!