Unde găsești magazine second-hand în Cluj

Home $ Articole $ Unde găsești magazine second-hand în Cluj

by | Feb 14, 2023 | Articole, Recomandări

Dorința de a merge la cumpărături este uneori mai mare decât atenția pe care o acordăm bugetului de care dispunem, ba chiar și mediului, mai ales pentru că uneori nu ne mai gândim la capacitatea mare de producție. De câte ori ți s-a întâmplat să mergi la cumpărături și să-ți depășești bugetul stabilit? Sau de câte ori ai fost la mall și ai simțit că nu găsești nimic interesant? Ei bine, acest lucru se întâmplă destul de des celor mai mulți dintre noi. Iar având în vedere că ne aflăm într-o eră a fast fashion-ului, în care suntem foarte tentați să ne schimbăm frecvent stilul vestimentar și să achiziționăm mai multe piese vestimentare sau obiecte de care am avea nevoie, poate că a venit timpul să luăm o decizie mai sustenabilă în acest sens.

De aceea, astăzi venim cu o propunere către tine: câteva opțiuni de second-hand-uri din Cluj, de unde îți poți procura haine și chiar și obiecte, la un preț mult mai mic, dar și care să fie mai vintage sau care să îți completeze garderoba cu piesele la care poate visai de mult, însă prețul ți se părea mult prea mare.

Unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine second-hand prezent în România este Humana. Magazinul are în spate o rețea de 31 de organizații membre, care au sediul în mai multe continente, Având ca scop final lupta împotriva sărăciei. În ceea ce privește lanțul de magazine Humana, acesta a fost înființat în 2006 în România, iar în prezent există peste 40 de magazine. Desigur, este prezent și în Cluj-Napoca, având ultimele produse și prețuri acceptabile. Astfel, activitatea umană este orientată inclusiv către protejarea mediului, prin susținerea reutilizării și reciclării. Magazinul se găsește în apropierea Parcului Central, pe strada Strada Emil Isac, la numărul 20. Sunt destul de prezent și pe pagina lor de Facebook, acolo unde anunță promoțiile și noile colecții pe care le aduc în diverse magazine din țară. Te invităm să-i urmărești pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

LaMajole este un alt lanț de magazine second-hand, care este prezent în mai multe orașe din țară, precum Cluj-Napoca, București, Brașov, Ploiești, Alba Iulia, Târgu-Mureș, Vlaha, Zalău și Constanța. Aici vei găsi mai multe articole vestimentare și de încălțăminte ale celor mai renumite branduri europene. În Cluj există mai multe magazine, doar în zona centrală vei găsi aproximativ 4 dintre acestea. Demn de menționat este faptul că pe strada Ferdinand vei găsi un magazin LaMajole doar cu articole de încălțăminte. Astfel, nu vei pierde foarte mult timp atunci când dorești să îți achiziționezi o nouă pereche de adidași sau de botine. În curând pregătesc o nouă colecție, care să respecte principiul sustenabilității pe care îl promovează, dar și care să te încânte cu noile piese adăugate. Pentru a fi la curent cu aceste informații, te poți abona la newsletter-ul lor de pe site-ul oficial.

O altă opțiune de unde îți poți procura haine de lux la un preț asemănător cu cele pe care le găsești la brandurile mai comerciale este și Vintager. Au magazin fizic în Cluj, pe Strada Baba Novac, numărul 11, însă îi poți găsi și online, unde poți vedea ce produse au. Hainele pe care le vând provin de la branduri originale, astfel că nu trebuie să-ți faci griji în ceea ce privește calitatea lor. De cele mai multe ori produsele pot fi într-un singur exemplar, astfel că dacă ai ochit ceva, ar fi bine să acționezi rapid. Te invităm să arunci o privire pe site-ul lor, pentru a vedea multitudinea de articole de îmbrăcăminte pentru femei cât și pentru bărbați, accesoriile, dar și reducerile pe care ți le pun la dispoziție. Ps. Există inclusiv posibilitatea de a face retur în 14 zile lucrătoare.

Iar dacă tot ne aflăm în sezonul sporturilor de iarnă și vremea ține, în sfârșit, cu iubitorii de zăpadă, îți propunem să faci o vizită celor de la Rasport. Aici vei găsi echipamente sportive atât noi, cât și second-hand, la un preț mai mult decât accesibil. Există și posibilitatea de buy-back în limita unor condiții stabilite de către aceștia. Magazinul se află în cartierul Mărăști, pe strada Aurel Vlaicu, numărul 1, în apropierea sensului giratoriu. Poți consulta și site-ul lor, pentru a fi mai rapid cu achiziționarea echipamentelor sportive de care ai nevoie. Îi găsești chiar aici.

Reuse Market este un magazin second-hand, în care pot găsi atât piese de îmbrăcăminte și încălțăminte, cât și mici piese pentru casă. Este situat pe Aleea Padin, numărul 22, vis-a-vis de Piața Agroalimentară Flora. Este situat la etaj și are prețuri extrem de mici, de foarte multe ori prețul fiind maxim 10 sau 7 RON pentru fiecare piesă. De asemenea, adesea au promoția zilei, prin care sunt reduse toate articolele din magazin. Te sfătuim să fii cu ochii pe pagina lor de Facebook, acolo unde anunță constant toate reducerile, precum și când sosesc stocuri noi de haine.

Altfel_ este deschis din anul 2021 și aduce spre vânzare haine de brand, la un preț mai rezonabil. Magazinul este situat pe Strada Traian 17, iar piesele pe care le oferă spre vânzare sunt în număr unic, așa că nu ai șanse să te gândești prea mult atunci când găsești ceva pe placul tău. Livrează în întreaga țară, având toate produsele disponibile și pe site-ul lor. Sloganul lor este Circular fashion, not fast. Astfel că nu putem decât să fim de acord cu ei și să ne bucurăm de faptul că oferă pieselor de îmbrăcăminte a doua sau a treia șansă.

În ceea ce privește magazinele second-hand de cartier, avem pentru tine câteva recomandări din zona Mărăști, unde ai putea să găsești câteva piese vestimentare interesante, dar și obiecte vintage pentru decor, precum farfurii sau cești de porțelan, care pot fi potrivite chiar și pentru un cadou, mai ales dacă ai un prieten pasionat de astfel de obiecte. În apropierea Facultății de Științe Politice Administrative și ale Comunicării, pe Calea Dorobanților, la numărul 56, chiar lângă cofetăria Pralina, vei găsi Matex Line, unde prețurile obiectelor vestimentare sunt extrem de mici, ajungând uneori și la 3-5 lei/bucata. Tot în zonă, imediat cum mergi spre The Office, pe Strada Petőfi Sándor, la numărul 2, vei găsi, de asemenea, un mic second-hand, cu mai multe piese vestimentare, dar și cu obiecte mici, de decor sau veselă vintage, din care poți servi o cafea extrem de instagramabilă. Următorul second-hand este unul din apropierea supermarketului Kaufland din Mărăști, mai exact pe Strada Fabricii, la nr. 4. Și aici stocul este frecvent completat cu marfă nouă, există constant și multe reduceri, pe care merită să le urmărești, mai ales dacă ești din apropiere. Iar în zona Aurel Vlaicu, pe Strada Dâmboviței, numărul 56, vei găsi un second-hand care are haine importate din Germania, toate aflându-se la un preț minim.

Iar ca un extra tip, pentru că nu putem vorbi de haine și produse second-hand sau vintage, fără a vorbi de Piața Oser – îți recomandăm să faci o vizită sâmbăta devreme. Aici vei găsi, cu siguranță, cele mai interesante obiecte, fie că vorbim de îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilă sau obiecte de decor. Iar dacă experiența de la Oser ți se va părea interesantă, atunci îți propunem să faci o vizită Târgului de la Negreni, care este cel mai mare târg de vechituri din țară. De obicei acesta se desfășoară toamna, însă este locul ideal pentru a găsi adevărate comori, cărora le poți acorda o nouă șansă la viață.

Tu ce magazine second-hand cunoști în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!