7 sfaturi utile pentru alegerea unui smartphone potrivit

Home $ Diverse $ 7 sfaturi utile pentru alegerea unui smartphone potrivit

by | Feb 7, 2023 | Diverse

Având în vedere multitudinea de telefoane mobile de pe piață, este dificil să îl alegeți pe cel mai bun pentru nevoile dvs. personale. Smartphone-urile au devenit, fără îndoială, parte din viața noastră de zi cu zi. Acestea pot îndeplini toate sarcinile de care este capabil un computer.

Pe lângă efectuarea de apeluri telefonice și trimiterea de SMS-uri, puteți efectua apeluri, verifica e-mailurile, asculta muzică, viziona filme sau seriale TV, naviga prin diversele conturi de socializare, obține indicații prin Google Maps și multe altele.

Sarcina dificilă este să căutați printre multitudinea de telefoane mobile disponibile la vânzare. Înainte de a merge la cumpărături pentru a achiziționa un smartphone, ar trebui să luați în considerare câteva puncte de bază și să faceți câteva cercetări online. Aceste sfaturi utile ar trebui să vă pună pe drumul cel bun pentru a vă atinge obiectivul de a cumpăra smartphone-ul perfect pentru nevoile dumneavoastră zilnice.

Dimensiunea ecranului
Vă doriți un ecran mare sau ar fi de ajuns unul mai mic? Dimensiunea ecranului este un aspect esențial pentru multe persoane. Veți vedea termeni precum ecran Retina, proprietatea Apple, ecran Full HD, ecran AMOLED și ecran qHD. Ar trebui să optați pentru telefoane mobile cu un afișaj de calitate superioară, care să fie clar lizibil și în lumina soarelui. Trebuie să luați în considerare rezoluția și densitatea de pixeli a dispozitivului.

Preț și buget
Prețul și bugetul dvs. sunt cei mai importanți factori de luat în considerare. Vestea bună este că există telefoane mobile noi și viabile, cu prețuri competitive, care se potrivesc oricărui buget. Încercați să vă respectați cu strictețe bugetul. Telefoanele chinezești precum Huawei oferă o valoare excelentă și caracteristici similare la un preț realist. Acestea sunt mai accesibile și la fel de elegante. Insa, daca va permiteti, puteti alege telefoane de top precum noul Samsung S23 sau cele mai noi modele de la Oppo, Xiaomi sau Apple.

Dimensiunea de stocare a memoriei
Majoritatea smartphone-urilor din zilele noastre vin cu sloturi pentru carduri microSD încorporate, însă multe dintre ele nu dispun de posibilitatea de extindere prin intermediul cardului microSD. Memoria poate fi monexpansibilă, așa că luați în considerare acest lucru. Telefoanele Apple nu dispun de obicei de stocare extensibilă.

Verificați exact ce anume trebuie să stocați în dispozitivul dvs. Poate fișiere, fotografii, muzică, videoclipuri și documente. Verificați care dintre acestea pot fi transferate în aplicații bazate pe cloud, cum ar fi Dropbox. În orice caz, veți dori să cumpărați un smartphone cu o dimensiune de memorie cât mai mare pe care vă puteți permite. Spațiul suplimentar este întotdeauna util.

Sisteme de operare

Fiecare marcă semnificativă folosește, de obicei, propriul sistem de operare. Printre cele mai notabile se numără iOS, Android și Windows Phone. Cu toate acestea, multe mărci funcționează pe sistemul de operare standard Android. Sistemele de operare IOS funcționează doar pe dispozitivele Apple. Așadar, încercați să experimentați în prealabil pentru a vă ajuta să decideți care vi se potrivește cel mai bine.

Durata de viață a bateriei
Un alt factor crucial de luat în considerare este durata de viață a bateriei. În timp ce funcțiile excelente sunt bune și frumoase, bateria trebuie să fie suficient de robustă pentru a le susține pentru un interval de timp rezonabil. Nu vreți ca un telefon să vă moară la fiecare oră!

Dispozitivele cu o capacitate mai mare a bateriei oferă invariabil opțiuni de rezervă mai bune. Există smartphone-uri cu baterii înlocuibile, în rest cu baterii inamovibile. Primele sunt de preferat, deoarece se poate avea la îndemână o baterie de schimb și pur și simplu se poate înlocui acolo și atunci.

Tipul de procesor și de memorie RAM
Există mai multe procesoare utilizate pe dispozitivele moderne. Veți vedea termeni precum dual-core, single-core, quad-core și octa-core. iPhone-urile sunt alimentate de procesoarele dual-core care le caracterizează. Aceste telefoane mobile au performanțe mai bune decât multe dintre cele quad-core de pe piață. În ceea ce privește memoria RAM, optați întotdeauna pentru o cantitate mai mare, deoarece aceasta îmbunătățește performanța generală a telefonului.

Camera foto

Smartphone-urile moderne au, în general, camere foto fantastice, alimentate de nebunia selfie-urilor. Ar trebui să optați pentru o optică superioară în locul unei rezoluții mai mari. Caracteristici precum blițul LED și senzorul BSI sunt întotdeauna binevenite!

De asemenea, merită menționat faptul că conectivitatea este acum standard 3G și 4G, înlocuind-o pe cea 2G. În prezent, puteți găsi cu ușurință smartphone-uri compatibile cu 4G la prețuri extrem de accesibile.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!