Cât de important este locul de parcare al unei proprietăți?

Home $ Diverse $ Cât de important este locul de parcare al unei proprietăți?

by | Jan 30, 2023 | Diverse

Lista lucrurilor la care trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm o proprietate pare să nu se mai termine niciodată și, uneori, putem să nu fim atenți și să ratăm anumite caracteristici care pot fi benefice, atât din punct de vedere practic, cât și financiar. Un astfel de atu este locul de parcare al unei proprietăți. Această parte adesea uitată a achiziției este un aspect care ar trebui cu siguranță luat în considerare ori de câte ori vă aflați pe piața pentru o casă nouă – indiferent dacă conduceți sau nu.

Nu este nevoie de multă putere de gândire pentru a realiza că acum există mai multe mașini (și modele de blocator de parcare) pe drumurile noastre decât oricând înainte. Parcarea este o problemă uriașă în multe zone și este posibil să se înrăutățească mult înainte de a se îmbunătăți. Primăriile introduc din ce în ce mai multe restricții, chiar și pe cele mai rezidențiale străzi, dar nu mulți dintre noi vor renunța prea curând la mașinile noastre. Prin urmare, este foarte probabil ca, peste 10-20 de ani, locurile de parcare să fie și mai puține și mai scumpe decât sunt acum.

Parcarea se traduce prin creșterea valorii proprietății
A avea un loc cu blocator de parcare în afara străzii poate fi un atu extraordinar, unele rapoarte afirmând că proprietățile cu parcări proprii pot ajunge la un preț cu până la 13% mai mare decât locuințele similare fără. Chiar și dezvoltatorii imobiliari iau acum în considerare acest aspect atunci când construiesc noi proprietăți, deoarece pot percepe, în medie, cu 5% mai mult la vânzare dacă este inclus un loc de parcare.

În acest caz, ar trebui să adaug un loc de parcare dacă pot?
Dacă locuiți la casă, transformările mansardelor, bucătăriile noi și extinderile sunt prezentate în mod obișnuit ca fiind modalități excelente de a adăuga valoare locuinței dumneavoastră, și așa este, însă locurile de parcare sunt rareori menționate. Adăugarea unui loc pentru o mașină cu un blocator de parcare va aduce, fără îndoială, un plus de valoare proprietății dumneavoastră, dar valoarea va depinde, în mod natural, de locul în care locuiți.

De asemenea, merită să țineți cont de faptul că va trebui să treceți printr-un proces de solicitare pentru a obține un loc de parcare în fața proprietății dvs. de la autoritățile locale. Nu numai atât, dar există, de asemenea, îngrijorări tot mai mari din partea ecologiștilor cu privire la numărul de spații verzi care sunt transformate în parcări.

Ce se întâmplă cu proprietățile de tip buy-to-let?
Dacă sunteți pe piața pentru o investiție de tip buy-to-let, atunci poate fi cu siguranță profitabil să căutați o proprietate care are propria parcare destinată cu un blocator de parcare. Din nou, dacă faceți o comparație între două proprietăți – una cu parcare și una fără – devine rapid evident care dintre ele va fi mai atractivă pentru multe persoane și va obține o chirie mai mare!

A avea parcarea asigurată rezolvă o problemă pentru rezidenții proprietății, iar acest lucru este valabil indiferent dacă aceștia o închiriază sau o dețin. Deci, da, locurile de parcare ar trebui cu siguranță luate în considerare atunci când se caută o nouă proprietate de investiții.

Merită și dacă nu conduc?
Absolut, pentru toate motivele prezentate mai sus. Este adevărat că s-ar putea să plătiți mai mult acum dacă proprietatea vine cu loc de parcare, dar veți putea cere mai mult pentru aceasta atunci când veți ajunge să vindeți. În plus, atractivitatea parcării va face ca proprietatea dumneavoastră să fie mai ușor de vândut atunci când va fi scoasă pe piață.

Nu uitați că puteți folosi spațiul și dumneavoastră, indiferent dacă aveți sau nu mașină. Datorită progreselor tehnologice realizate în ultima vreme și a omniprezenței smartphone-ului, puteți face efectiv bani din locul dvs. de parcare gol.

Mulți oameni își închiriază acum locurile de parcare atunci când nu sunt folosite și ați putea fi surprins de cât de mult puteți obține. Nici măcar nu trebuie să vă aflați în inima orașului pentru a profita de schemele disponibile. Navetiștii preferă adesea să conducă până undeva aproape de o stație de metrou decât să se încurce cu mai multe moduri de transport în comun. Dacă proprietatea dvs. se află la o distanță de mers pe jos de o stație de metrou, este foarte posibil să puteți profita.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!