Locuri unde poți merge cu laptopul să studiezi și să lucrezi în Cluj

Home $ Articole $ Locuri unde poți merge cu laptopul să studiezi și să lucrezi în Cluj

by | Jan 19, 2023 | Articole, Recomandări

În #Cluj există câteva localuri în care, de ceva vreme, nu se mai acceptă să le treci pragul cu laptopul, în scopul de a studia, lucra sau a-ți face laboratoarele din interiorul lor. Câteva dintre localurile care nu mai acceptă persoane cu laptop-ul – și care au ajuns la urechile noastre – sunt: Sisters, Roots, Și, Meron, Eggcetera și Bujole. Noi susținem decizia lor de a menține o anumită atmosferă în „casa” lor, în termenii lor. Dar ca să-ți oferim în continuare alternative și motive ca să ieși din casă, ne-am făcut temele și am selectat câteva spații de co-working, biblioteci și cafenele work-friendly.

Hai să descoperi câteva locuri în care încă poți merge cu laptopul să studiezi și lucrezi, și s-ar putea să ai câte un „birou” nou în fiecare zi pentru o perioadă lungă de timp.

Spații de co-working

The Guild Hall

La The Guild Hall totul pare că se întâmplă într-o lungă pauză: acum lucrezi la birou, apoi te joci ceva până când te lovește din nou inspirația. Au mai multe tipuri de abonamente dedicates necesităților tale, însă dacă vrei să beneficiezi de toate serviciile puse la dispoziție, atunci Work Membership este pentru tine. Pentru o lună va trebui să plătești 449RON, preț în care sunt incluse intrări nelimitate la board games, un birou doar al tău (disponibil de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00), 15% discount la achizițiile din magazin, plus free drinks și multe alte avantaje. Alternativ, poți testa localul timp de o zi dacă achiziționezi un Day Pass cu 49RON. Detalii suplimentare găsești aici.

ClujHub

ClujHub oferă opțiunea testării gratuite a celui mai mare spațiu de coworking din România timp de o zi – 1 Day Trial. Tot ce trebuie să faci este să-ți stabilești o întâlnire cu un membru al echipei și să mergi să te bucuri de toate beneficiile pe care ți le pun la dispoziție timp de o zi. Vei avea apă, ceai și cafea nelimitate, acces la obiecte de birotică & papetărie, printing & scanning, community events – dacă au vreun evenimente care se întâmplă în ziua respectivă, urban garden și serviciul de curierat. Ziua gratuită se stabilește în baza unui interviu, așa că ClujHub te invită să vă stabiliți prima întâlnire aici. Dacă ai profitat deja de ziua ta gratuită la ClujHub, poți să-ți cumperi un Daypass (într-una dintre zilele de luni până vineri, în intervalul orar 08:30 – 21:00) la prețul de 19€/zi de aici.

Tech’n Trade

Tech’n Trade Club își propune să construiască o comunitate pentru pasionații de tehnologie pentru a-și împărtăși și dezvolta cunoștințele, ideile, descoperirile și proiectele. Ei se adresează tuturor celor care se încadrează într-una dintre următoarele categorii: a) pasionații de IT, b) profesioniștii în tehnologie, indiferent de departamentul în care activează și c) antreprenorii IT care caută să-și construiască rețeaua de profesioniști. Cei de la Tech’n Trade Club îți pun la dispoziție spațiul lor și, tot ceea ce-ți cer în schimb, e implicare și entuziasm. Ca să te bucuri de șansa de a face parte din clubul Tech’n Trade în calitate de membru gratuit, ei te invită să-ți completezi aplicația aici. Dacă te potrivești profilului persoanelor pe care ei caută să le aducă în comunitatea lor, vor reveni cu un semn către tine cât de curând.

Biblioteci

Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”

Alături de bibliotecile de facultăţi şi cele ale centrelor culturale, corpul central al Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” pune la dispoziţia utilizatorilor săi 2.473 de locuri, în peste 60 de săli de lectură. În prezent, totalul publicaţiilor se ridică la aproximativ 4.000.000 de volume, din care 497.000 volume sunt periodice. O importantă sursă de documentare o reprezintă şi colecţia de cataloage tradiţionale digitizate, precum și biblioteca digitală. În vederea sprijinirii procesului de învăţământ, biblioteca oferă acces la colecţiile celor mai prestigioase baze de date ştiinţifice internaţionale. Află cum poți să-ți rezervi un loc în sala de lectură aici. Locurile rezervate şi neocupate se anulează zilnic la orele 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 şi 20:00.

Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” își propune să ofere gratuit accesul la resurse prin achiziţia de cărţi şi alte tipuri de documente relevante. Accesul în sălile de lectură este admis pentru toate persoanele, indiferent de domiciliu, pe baza Permisului de intrare, care rămâne în custodia bibliotecarului până la părăsirea sălilor de lectură. Publicaţiile care fac parte din fondul sălilor de lectură se consultă pe loc şi pot fi împrumutate la domiciliu doar pe termen scurt. Eliberarea Permisului de intrare pentru studenți costă 10RON, în timp ce eliberarea Permisului de intrare pe termen scurt (o lună) la toate secţiile şi filialele e 4RON/legitimaţie. Obținerea unui astfel de permis îți garantează accesul la sala de lectură a bibliotecii de luni până vineri, între orele 08:00–22:00. Poți afla mai multe despre înscrierea la bibliotecă de aici.

Biblioteca Academiei Române Cluj-Napoca

Biblioteca Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române este o bibliotecă de cercetare cu caracter enciclopedic, numărându-se printre cele mai importante biblioteci din țară în ceea ce privește colecțiile de carte veche și rară, incunabule și manuscrise. Cititorii pot consulta colecțiile bibliotecii și pot cere îndrumări și informații bibliografice în cele două săli de lectură: Sala de lectură Periodice și Sala de lectură Colecții Speciale. Accesul în sălile de lectură se face în baza unei legitimații contra cost astfel: a) legitimație pe 6 luni – 12RON, b) vizare legitimație pe 6 luni – 10RON, c) taxă pentru o săptămână – 5RON, d) taxă pentru o zi – 3RON. Biblioteca este localizată pe str. Mihail Kogălniceanu, la nr. 12-14 și este deschisă publicului de luni până vineri, între orele 08:00–14:00. Poți afla mai multe despre aceasta aici.

Cafenele & baruri

YUME Coffee #VictorBabeș

YUME Coffee #VictorBabeș – localul deschis pe str. Victor Babeș, 21 – se întinde pe două etaje, având locuri suficiente pentru study-group, business meetings și întâlniri cu gașca de prieteni. Mai mult, atunci când le treci pragul, ei te așteaptă cu o cafea de calitate. De altfel, YUME Coffee Roaster este una din prăjitoriile recunoscute de cafea de specialitate din țară, ce a reușit să-și construiască un renume datorită faptului că nu doar prepară cafele de origine, ci îndrumă consumatorul să înțeleagă diferența dintre ele pentru a găsi boabele și cafeaua ce i se potrivesc.

Bardot

Până acum te-am încurajat să le treci pragul celor de la Bardot – Cocktail & Whisky Bar pentru o sesiune de whisky tasting. Acum, în schimb, îți sugerăm să diversifici puțin lucrurile și să le treci pragul încă din timpul zilei pentru un work session (căci s-ar bucura să studiezi și/sau lucrezi din spațiul lor), ca la finalul zilei să închei [poate] cu o sesiune de whisky tasting. Cât faci o pauză de prânz, din noul lor meniu poți savura atât preparate specifice bucătăriei franțuzești, cât și celei internaționale. Găsești, la ei, de la cosy food și platouri de împărțit, la paste, salate și o categorie specială denumită “BarDot Gastronomy”. Mâncărurile pe care le savurezi la ei sunt făcute folosind un cuptor Jasper, Bardot fiind unul dintre puținele locuri din Cluj în care se gătește la cuptor pe cărbuni, de interior. Înainte să faci o oprire la ei, nu uita să-ți rezervi o masă apelându-i la numărul de telefon 0741 055 821.

YOLKA

YOLKA e genul de loc în care poți sta liniștit să lucrezi sau să înveți pentru examene, căci prize sunt, iar personalul e drăguț și nu se va supăra nimeni dacă îți aduci laptopul cu tine. Plus că totul verde și viu în jur o să te facă să uiți că lista cu sarcini de îndeplinit pare aproape interminabilă și-o să te ajute să te mai relaxezi puțin.

Tamper Coffee

Cei de la Tamper Coffee te așteaptă la ei acasă în Piața Timotei Cipariu, la nr. 1 [chiar și cu laptopul] alături de specialty coffee, chai, breakfast, dulciuri și multă pasiune – pe care o pun în preparatele pe care ți le servesc. Orice work session curge mai ușor alături de un Salty Popcorn Latte de-al lor. Important de reținut, însă, e că dacă vrei să le treci pragul în weekend, să-ți lași laptopul acasă; ei cred că sfârșitul de săptămână ar trebui să fie despre relaxare, socializare și conectare.

Koffer

Cafeneaua Koffer e localizată pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, la numărul 46. Ei îmbină conceptul de librărie cu cel de cafenea. Aici poți să descoperi cărți în timp ce savurezi o cafea delicioasă. Decorul ce imită o sufragerie te va face să te simți confortabil. Din ceea ce ne-au povestit, am înțeles că dacă întâmplarea face să fim mai mulți cu laptop-urile în cafenea în același timp, ei or să ne încurajeze să jucăm „sharing table”, ca să avem loc pentru toți pe parcursul zilei.

JOGO Cafe

Amplasată în cartierul Zorilor, în Sigma Shopping Center, JOGO Cafe te întâmpină cu un aer proaspăt de vacanță, un design diferit și produse cu savori și arome exotice. Chiar și atunci când decizi să savurezi cafeaua lor la pachet, aroma cafelei te va duce cu gândul la dimineți departe, într-un loc mai cald, liniștit și mai plăcut. La ei poți alege un jogoniho cu ciocolată și alune caramelizate, fursecuri cu cocoa sau cheesecake-ul casei cu biscuiți oreo.

Cinema ARTA / ARTA Café

Una dintre direcțiile în care Cinema ARTA își dorește să se dezvolte este aceea de a crea un spațiu sigur în care publicul tânăr poate învăța, se poate dezvolta și exprima liber. Așa a rezultat ARTA Café – un spațiu transformat într-un punct de întâlnire pentru toți iubitorii de cafea de specialitate, băuturi de sezon, artă și film deopotrivă. Amplasat în foaierul cinematografului ARTA, un loc cu o poveste de peste 100 de ani, cafeneaua e locul în care poți să treci înainte de filme sau în care îți poți bea liniștit cafeaua de dimineață. Cinema ARTA este localizat pe str. Universității, nr. 3, și funcționează de luni până vineri între orele 08:30–22:00, iar sâmbătă și duminică între orele 10:30–22:00.


Chiar dacă unele dintre localurile noastre favorite din #Cluj nu mai sunt de acord să studiem sau să lucrăm din interiorul lor atunci când le trecem pragul, alternative ofertante există în continuare. În cazul în care mai cunoști, din proprie experiență, și alte spații de coworking, biblioteci și/sau cafenele din Cluj în care experiența studiului și lucrului poate deveni mai faină, dă-ne un mesaj pe Facebook și pe Instagram ca să ne împărtășești. Noi o să avem grijă să menținem materialul fresh, actualizat constant.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!