Bardot – locul unde descoperi lumea whisky-urilor și a cocktail-urilor

Home $ Articole $ Bardot – locul unde descoperi lumea whisky-urilor și a cocktail-urilor

by | Dec 23, 2022 | Articole, Recomandări

Povesteam de curând despre cum a fost la… Bardot – Cocktail & Whisky Bar. De la momentul respectiv până astăzi a trecut o lună, timp în care am ajuns să le trecem pragul de câteva ori, astfel încât să ne familiarizăm cu schimbările prin care a trecut localul ulterior procesului de rebranding. Cu toate că și-au schimbat numele, meniul de mâncare și detaliile din interiorul localului, există un aspect care a rămas neschimbat. Bardot continuă să-și pună amprenta asupra industriei ospitalității din Cluj și să ridice standardele. Locul este, în continuare, o școală și o rampă de lansare pentru mulți profesioniști care sunt apreciați pentru ceea ce fac. Datorită acestora – și nu numai –, Bardot poate fi considerat „locul unde descoperi lumea whisky-urilor și a cocktail-urilor”.

După ce am savurat experiența Bardot în mai multe zile, iată ce apreciem noi cel mai mult la acest local elegant din Piața Muzeului, #petestate.

Când intri la Bardot, descoperi un British pub cu iz franțuzesc… and with a twist

Sursa de inspirație a noii denumiri a localului a fost Parisul și, mai specific, braseriile pariziene, denumite „bardot”. Specific braseriilor clasice este ceramica de pe jos, în combinație cu lemnul de pe perete. Elementul cu specificitate pe care l-au adoptat la Bardot, în schimb, este lemnul masiv, mult, care se regăsește inclusiv în parchetul de pe jos. Astfel, când pășești în interiorul localului simți că Bardot este o combinație interesantă: un British pub, dar cu iz franțuzesc, and with a twist, fiindcă în prezent nu mai este doar „un local de seară”. Și-au reconfigurat bucătăria, astfel încât să aibă un meniu internațional, accesibil, care să poată fi servit atât pe timpul zilei, cât și seara.

Bardot Gastronomy – preparate specifice bucătăriei franțuzești și celei internaționale

Găsești în meniul lor de la cosy food și platouri de împărțit, la paste, salate și o categorie specială denumită “Bardot Gastronomy”. Mâncărurile pe care le savurezi la ei sunt făcute folosind un cuptor Jasper, Bardot fiind unul dintre puținele locuri din Cluj în care se gătește la cuptor pe cărbuni, de interior. Din meniul lor actual am gustat Coq au vin. Legumele au fost trase în vin roșu, pieptul de pui fraged și cu o crustă subțire, iar gustul ușor afumat, specific cuptorului Josper, a legat întregul preparat foarte bine. Ca să le degustăm meniul în așa fel încât să savurăm aromele și gusturile incluse la adevărata lor intensitate, ei ne-au sugerat să procedăm astfel:

„Îți recomandăm să începi cu Foie gras și vinete coapte la jar cu maioneză de casă, apoi să continui cu Griliata de caracatiță și creveți Argentina, un steak medium rare (Rib Eye sau Tenderloin) sau un Piept de rață cu piure de cartofi dulci și sos de vișine. La final poți alege între un Brownie cu sos de cocos infuzat cu mentă, Tiramisu sau Cremschnit.” – echipa Bardot

Bardot – singurul bar din Cluj și, poate, din România, cu peste 200 de etichete de single malt

Cu un display de băuturi care arată exact cum ar trebui să fie display-ul unui bar adevărat și cu titlul de „singurul bar din Cluj și, poate, din România, cu peste 200 de etichete de single malt”, Bardot pune preț pe servicii și băuturi de calitate. Asta se datorează echipei de barmani care a fost și rămâne printre cele mai bune din oraș, atât în ceea ce ține de mixologie, cât și în ceea ce ține de whisky. Dintre cocktail-urile semnătură din meniu s-au păstrat, printre altele, două dintre favoritele noastre, City Lights și Modern Times. Printre ele, însă, au inventat și altele noi, precum La Verite și Dr. Zhivago.

Sesiunile de whisky tasting: oportunitatea să descoperi băuturi speciale mai puțin cunoscute publicului larg

Bardot se mândrește cu o echipă de barmani bine sudată în cei peste trei ani de activitate colaborativă pe care au întreprins-o înainte, în a căror perfecționare ca mixologiști și bartenderi se investește constant. Ei organizează periodic sesiuni de whisky tasting. Folosesc aceste degustări ca o oportunitate ca, prin intermediul barmanilor, să le aducă la cunoștință oaspeților că există băuturi speciale care deși nu sunt inaccesibile, ele sunt mai puțin cunoscute publicului larg. Prețul unei degustări de whisky care include trei băuturi începe de la 47RON și poți construi, mai departe, în baza gusturilor și preferințelor tale. Poți alege cu încredere, după plac, orice băutură dintre cele 200 incluse în meniu.

Bardot se regăsește în interiorul unei clădiri elegante, recent renovate al cărei prag îți va face plăcere să-l treci

Localizat în Piața Muzeului (cea mai veche piață din Cluj), la numărul 3, Bardot se regăsește într-o clădire asupra căreia s-au făcut recent renovări, necesare pentru mentenanță. Și-au dorit s-o păstreze cât mai atractivă vizual pentru trecători; vor să fie în continuare reprezentativă pentru centrul Clujului. În interiorul clădirii, la Bardot, amenajarea este premium și detaliile bine puse la punct – iar barul, un punct central al localului. Dacă vrei să organizezi un eveniment în cadrul Bardot, ar trebui să știi că vei găsi, în continuare, sala Upstairs funcțională, potrivită pentru evenimente corporate, muzică live, stand-up comedy, petreceri private, zile de naștere etc. Pentru perioada mai caldă, au păstrat terasa cu care eram familiarizați deja.


Ultima dată când am povestit despre Bardot, te-am încurajat să fii cu ochii pe ei ca să descoperi ce planuri de weekend au în continuare. Ne-am bucurat să aflăm că ne dau întâlnire la ei acasă tocmai de Revelion, în cadrul petrecerii “Lost in Time New Year Party 2023”. Ei promit să ne aștepte cu cocktail-uri minunate, mâncare grozavă și energii bune garantate de DJ-ii lor. Meniul include: (1) aperitive – ca de exemplu, mousse de ton cu avocado, mascarpone și fistic, (2) aperitiv cald – lup de mare înabușit în lapte cu cimbrișor, mazăre saute și arancini de risotto, (3) fel principal – (a) pastramă caldă de vita și cartofi dulci copți cu parmezan sau (b) curcan cu sos demiglace din legume și popcorn de conopidă, (3) desert – mousse de zmeură cu bezea de casă, (4) open bar – care include: welcome drink, non-alcoolic, bere, vinuri și spumante, lichior și vermut, spirits, cocktail-uri și shot-uri. Costul unui bilet este de 600RON/persoană, și include un meniu ofertant și muzică bună. Dacă încă n-ai planuri de Revelion, grăbește-te să-ți rezervi locul apelându-i la numărul de telefon 0741 055 821.


Dacă știi deja cum îți vei petrece seara dintre ani, urmărește-i pe Facebook și Instagram ca să fii la curent cu evenimentele pe care le organizează. Dacă n-ai nevoie de un motiv special ca să le treci pragul, și vrei doar să te bucuri de un prânz delicios și o băutură de calitate, nu ezita să-ți rezervi o masă la numărul de telefon 0741 055 821.

Ne vedem la Bardot de Revelion?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!