Cum să susții accesul la un sistem educațional digitalizat pentru copiii din medii defavorizate

Home $ Articole $ Cum să susții accesul la un sistem educațional digitalizat pentru copiii din medii defavorizate

Sustenabilitatea, în perioada sărbătorilor de iarnă, poate lua diferite forme. Poți fi sustenabil alegând să oferi, drept cadouri, experiențe, servicii și timp. Sau poți opta să dai mai departe cadouri handmade, făcute de tine, mai degrabă decât cumpărate. În același timp, poți alege să consumi preparate în mod conștient, fără să faci risipă alimentară. Te poți implica în acțiuni de voluntariat alături de familia ta, ca o modalitate plăcută, dinamică și interactivă în care să vă petreceți timpul împreună. Dar nelipsit de pe lista ta „cu lucruri de făcut” în perioada premergătoare sărbătorilor, și nu numai ar trebui să fie, întotdeauna, identificarea unei cauze în care crezi și cu care rezonezi – pentru susținerea căreia să donezi și să te implici.

Pentru noi, o astfel de cauză este educația. Sub egida mantrei „Bine pentru tine, bine pentru noi toți: Cel mai frumos dar este grija”, de Crăciun, Lidl România împreună cu World Vision România susțin programul Pâine și Mâine. Astfel, fiecare jucărie achiziționată din magazinele Lidl înseamnă grijă pentru viitorul copiilor din medii defavorizate și ajutor pentru a-și continua studiile într-un mediu în care sistemele de educație și formare sunt adaptate la era digitală, cu resursele educaționale și pedagogice necesare, pentru întregul an școlar 2022-2023.

De ce educația?

Unul din zece profesori spune că elevii au pierdut până la 80% din materie pe perioada unui singur an de pandemie și școală online, conform unui studiu World Vision România, desfășurat anul trecut ce analiza viitorul educației digitale.

În prezent, un număr foarte mare de copii aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială nu pot beneficia de o educație digitală în condiții echitabile, din cauza lipsei unei infrastructuri materiale moderne, precum și a unor tehnici de predare tehnologizate. Astfel, diferențele dintre nivelul de educație la care au acces elevii din mediul urban față de cei din mediul rural sunt în continuare majore și dificil de echilibrat.

Ce scop are campania derulată de Lidl România împreună cu World Vision România?

Principalul obiectiv al campaniei este dezvoltarea sistemului educațional pentru aproape 1.500 de copii beneficiari ai programului Pâine și Mâine. Clienții Lidl România pot contribui direct la dezvoltarea sistemului educțional, iar fiecare jucărie cumpărătă până pe 28 decembrie înseamnă 1 leu donat de către companie către World Vision România.

Unde vor fi donate sumele strânse în cadrul campaniei

Sumele strânse în cadrul campaniei vor fi folosite pentru dotarea a 33 de școli din România cu mobilier școlar (dotarea bibliotecilor, dotarea claselor etc.), echipamente electrice și electronice (laptopuri, table interactive etc.), precum și cu materiale didactice, pentru peste 30 de comunități din medii defavorizate.

Cum ajunge ajutorul tău la copiii din mediile defavorizate dacă alegi să te implici

Principala cauză a abandonului școlar timpuriu în zonele vulnerabile este limitarea posibilităților materiale. Astfel, prin programul Pâine și Mâine, în prezent aproape 1.500 de copiii din clasele primare primesc zilnic, o masă caldă la prânz și două ore de ajutor la teme și lecții remediale în fiecare zi, sub îndrumarea unui cadru didactic.

„Copiii din medii vulnerabile au nevoie de hrană să poată învăța. Au nevoie de energie să-și poată face temele. Au nevoie de modele demne de urmat. Prin programul Pâine și Mâine, copiii din clasele primare primesc o masă caldă la prânz și două ore de ajutor la teme și lecții remediale. Tu îi poți ajuta să rămână la școală.” – spune descrierea proiectului Pâine și Mâine, pe site-ul World Vision România

Mai mult decât atât, cu ajutorul financiar oferit de Lidl Romania, în cei peste 6 ani de parteneriat strategic, World Vision România a dotat cu materiale educaționale și igieno-sanitare peste 100 de clase din școlile din România și a susținut peste 100 de cadre didactice.

Iată cum poți să te implici în programul Pâine și Mâine și în digitalizarea a 33 de școli din România

Atunci când îți faci cumpărăturile săptămânale în oricare dintre magazinele Lidl România în Cluj, nu uita să faci o oprire la raionul de jucării. Gama de jucării din oferta participantă la campanie include jucării din lemn, jocuri de construit, jucării educative și multe alte surprize. Ele așteaptă să fie descoperite de către tine aici.


Astfel, contribui, alături de Lidl România și World Vision România la prevenirea abandonului și absenteismului școlar, și încurajezi copiii să meargă în continuare la școală. Așa, poți face un pas mai aproape de sustenabilitate în perioada sărbătorilor de iarnă.

Așadar, cărui magazin Lidl din Cluj îi vei trece pragul până în data de 28 decembrie ca să donezi pentru susținerea educației în mediile defavorizate?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!