Îți e teamă de cheltuielile cu încălzirea? Iată cum îți faci casa mai călduroasă cu un cost redus

Home $ Diverse $ Îți e teamă de cheltuielile cu încălzirea? Iată cum îți faci casa mai călduroasă cu un cost redus

by | Nov 4, 2022 | Diverse

Vrei să știi cum îți poți încălzi casa iarna fără să consumi prea multă energie și chiar fără să folosești încălzirea? Cu ajutorul acestor trucuri simple, vă puteți menține casa mai mult timp caldă, fără a folosi mai multă energie decât este necesar, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra facturii de electricitate și, de asemenea, asupra mediului înconjurător.

Iarna este cel mai rece anotimp al anului, iar temperaturile din termometru coboară mai mult ca niciodată, ajungând lejer sub 0 grade Celsius. Anul acesta, mai mult ca niciodată, având în vedere prețul gazului și al electricității, toată lumea caută alternative pentru a încălzi casa cât mai mult pe timpul sezonului rece. Fie că este vorba despre lenjerii de pat din flanelă, cuverturi pat sau covoare mai groase, aceste mici schimbări pot aduce un plus de căldură.

Folosește draperii

Pe timpul iernii este ideal să utilizezi draperii groase. Perdelele sunt o soluție ideală pentru a combate pierderile de căldură care au loc prin ferestre și, în plus, sunt eficiente și în oprirea curenților de aer enervant pe vreme rece. Îmbrăcarea ferestrelor cu perdele, în loc de jaluzele, vă va permite să creați o barieră termică împotriva frigului de afară. În acest sens, draperiile duble din țesătură sunt de obicei cele mai potrivite, deoarece permit luminii soarelui să treacă în diferite încăperi în timpul zilei și acționează ca izolație pe timp de noapte datorită stratului lor mai gros. În plus, perdelele ajută și la minimizarea zgomotului de pe stradă, așa că instalarea lor este un dublu avantaj pentru tine, mai ales dacă nu ești un fan al zgomotului.

Pariază pe țesăturile de iarnă

Huse de pernă, cuverturi pat, pături. Îmbrăcarea casei cu țesături de iarnă este o tehnică foarte eficientă pentru a adăuga căldură în locuința dumneavoastră. Astfel, țesăturile precum lâna, pânza, bumbacul, nailonul acționează ca buni izolatori termici și păstrează foarte bine căldura în interior. Optați pentru cuverturi pat și pături pufoase și nu uitați că puteți utiliza orice cuverturi pat și pe canapea.

Nu uita de lenjerii de pat din flanelă

Aceste lenjerii de pat sunt mai călduroase decât cele obișnuite și vă ajută să dormiți mai bine iarna. Dacă vrei lenjerii de pat calde luxoase și respirabile, alege flanelă de bumbac. Dacă doriți cearșafuri calde mai puțin costisitoare sau ușor de întreținut, alegeți micro flanelă. Cearșafurile din flanelă sunt instantaneu calde. Această căldură instantanee este importantă. Nu veți experimenta niciodată răceala glacială a unei secțiuni reci a patului. Când vă răsuciți noaptea, nu vă veți trezi căutând o secțiune caldă a plăpumii. Cu cearceafuri de flanelă, dormiți mai liniștit.

Folosiți pungi cu apă fierbinte sau semințe

Încălzirea pungilor de apă sau a popularelor pliculețe cu semințe și așezarea lor între pături în timp ce vă uitați la televizor pe canapea sau mergeți la culcare vă va oferi o senzație plăcută de căldură. În plus, sticlele cu apă caldă sau pungile cu semințe (cum ar fi orez, mei sau grâu) sunt o modalitate excelentă de a vă încălzi rapid, ieftin și confortabil.

Aerisiți casa la momentul potrivit

Reînnoirea aerului din casă este o sarcină obligatorie pe care toată lumea ar trebui să o facă în fiecare zi, deoarece are o influență directă asupra sănătății dumneavoastră și a celorlalți oameni care locuiesc în casa dumneavoastră. De exemplu, dacă vă aerisiți locuința timp de 10-15 minute pe zi, veți reduce concentrația de CO2 care se acumulează în locuință în timpul nopții, veți îmbunătăți umiditatea atmosferei, veți elimina prezența mirosurilor neplăcute și, în același timp, veți permite pătrunderea razelor soarelui în locuință (numai dacă vă aerisiți camerele în timpul zilei).
Tocmai din acest motiv, cel mai bun moment al zilei pentru a vă aerisi casa este dimineața, când observați că soarele începe să intre prin ferestrele dumneavoastră. De asemenea, este o idee bună să nu porniți încălzirea în casă atunci când faceți acest lucru, altfel veți risipi multă energie. Puteți porni încălzirea după ce ați aerisit casa.

Pentru a profita la maximum de calorifere

O mare parte din căldura degajată de calorifere este deseori irosită, având în vedere că acestea sunt elemente instalate în pereți, iar o parte din căldură este absorbită direct de perete, dată fiind proximitatea acestora. Pentru a putea utiliza mai bine căldura de la aceste distribuitoare termice, puteți plasa panouri reflectorizante între perete și radiator, care sunt de obicei alcătuite din două straturi de aluminiu și polietilenă. În acest fel, veți putea recupera aproximativ 15% din căldura pierdută prin perete.

Fiți atenți la termostat

Reglați temperatura din casă în timpul zilei. Este evident că nevoile de încălzire pe parcursul zilei într-o casă nu sunt aceleași, iar scăderea termostatului cu câteva grade poate avea un impact direct asupra facturii. De exemplu, veți avea nevoie de o temperatură mai ridicată odată cu lăsarea serii, deoarece razele soarelui nu vor mai străluci asupra casei dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!