13 evenimente de neratat în noiembrie la Cluj

Home $ Articole $ 13 evenimente de neratat în noiembrie la Cluj

by | Oct 28, 2022 | Articole, Recomandări

Ne place să fim la curent cu tot ce se întâmplă în Cluj, mai ales pentru că este un oraș activ, unde mereu ai oportunitatea de a încerca ceva nou. Toamna nu face nici ea excepție și este unul dintre cele mai bogate anotimpuri în ceea ce privește evenimentele din oraș. Iar cum noiembrie este ultima lună din acest anotimp, ținem musai să te sfătuim să te bucuri cât mai poți de această perioadă colorată și de tot ce aduce cu sine. Prin urmare, venim către tine cu selecția evenimentelor de neratat din această lună, astfel încât tu să-ți poți planifica ieșirile cât mai eficient, fără a rata cele mai faine evenimente din oraș. #pealese

În ordine cronologică, primul pe lista noastră este Transilvania Jazz Festival, care se află la a XVI-a ediție și care va avea loc între 3-6 noiembrie. Printre artiștii care vor concerta se numără atât studenți ai Academiei de muzică Gheorghe Dima, cât și artiști internaționali, precum Saso Popovski Trio (Macedonia), Christian Pabst Trio (Germania & Italia), Antonia Dragomir (Canada), Jazzanitza Quintet (Bulgaria). Prețul unui bilet pentru tot festivalul este de 180 de lei, însă există și posibilitatea de a cumpăra și bilete pentru un singur spectacol. Acestea se pot achiziționa de aici. Iar pentru mai multe informații referitoare la întregul program, te invităm să arunci o privire pe site-ul oficial Transilvania Jazz Festival.

Pe 5 noiembrie, la Cinematograful „Florin Piersic” va avea loc Maratonul de Stand-up Comedy, unde te invităm la o seară pe cinste alături de prietenii tăi. Cei care te vor aștepta cu brațele deschise și cu glumele pregătite sunt Sergiu Mirică, Mădălin Cîrje, Dragoș Mitran, Ioana Luiza, Florin Gheorghe, Alex Dobrotă, Virgil Ciulin și Mirel Popinciuc. Unii poate îți sunt mai cunoscuți decât alții, însă niciodată nu strică să cunoști și mai multe persoane din această arie, care să te facă să te destinzi după o primă săptămână de lucru din această lună. Biletele încă au preț de Early Bird, așa că mai bine l-ai cumpăra din timp pe al tău, chiar de aici.

Iar dacă e noiembrie, atunci îți recomandăm să te bucuri de această lună la Zazen, un spațiu tare drag nouă, pentru că este extrem de prietenos cu toți oaspeții săi (chiar și cu cei patrupezi și blănoși), dar și pentru că aici poți avea parte de mâncare bună, puțină tihnă, precum și de timp de calitate alături de cei dragi ție. La Zazen poți oricând să te bucuri de sandwich delicios de la Kibo sau de o quesadilla și niște cartofi prăjiți pe cinste de la Pokka, dar poți și să ieși la o bere cu băieții sau la vin fiert și povești. Te invităm să fii mereu cu ochii pe pagina lor de Facebook deoarece acolo postează frecvent cele mai noi evenimente pe care le găzduiesc!

Avem o propunere și pentru iubitorii de artă și obiecte decorative realizate handmade: pe 11-13 noiembrie va avea loc Art & Handmade Fair, la The Cosmic House. Târgul va fi unul special, încât toate obiectele sunt realizate manual de către producători locali. Vei putea să (re)descoperi inclusiv pasiunea pentru meșteșugărit, așa că vei pleca cu siguranță inspirat. Și, desigur, vei putea să găsești câte ceva de pus pe wishlist, mai ales pentru că sezonul cadourilor se apropie cu pași repezi. Pentru mai multe detalii privind expozanții, te invităm să arunci o privire aici.

În perioada de la mijlocul lunii noiembrie te așteaptă două seri de Stand-up Comedy cu Micutzu, Geo Adrian și George Dumitru, care te vor introduce în ,,Vremuri de Restriște”. În zilele de luni și marți, respectiv, 14 și 15 noiembrie, vor exista câte două show-uri pe zi, unul de la ora 18 și unul de la ora 20. Biletele sunt puse deja în vânzare și se apropie de sold out, așa că mai bine te-ai grăbi și ți-ai rezerva biletele pentru tine și amicii tăi. Acestea pot fi achiziționate de aici.

Nu putem să nu includem și câteva evenimente care presupun spectacole de teatru. Așa că prima noastră propunere este ARTĂ, un spectacol cu Vlad Zamfirescu, Șerban Pavlu și Gheorghe Ifrim, care se va juca la Casa de Cultură a Studenților pe 16 noiembrie. Este un spectacol despre prietenie, decizii și încercarea de a înțelege arta modernă. Chiar dacă la o primă vedere pare că sunt câteva elemente care nu sunt într-o strânsă legătură, acestea se vor închega într-un spectacol plin de umor, dar și de dedesubturi. Biletele pot fi cumpărate chiar de aici.

A doua noastră propunere este Interferences International Theatre Festival, care va avea loc în perioada 17-27 noiembrie. Festivalul va reuni mai multe spectacole de teatru, atât din țară, cât și internaționale. Este important de reținut că multe spectacole sunt realizate în limba maghiară, dar și în franceză, engleză, română sau germană. Programul este unul bogat, care va cuprinde de la scenarii clasice scrise de William Shakespeare și Eugen Ionescu, până la texte moderne, care aduc în lumină problemele contemporane ale societății în care trăim. Mai multe informații despre bilete și spectacole se găsesc aici.

Sâmbătă, pe 19 noiembrie, în Atelier Cafe te așteaptă un concert marca Norzeatic & Qinta Spartă, unde vei putea asculta îmbinări ale muzicii jazz cu cea electronică. Fiecare show al acestora este special în felul său pentru că surprinde publicul cu beat-uri noi, atmosferă și inserții ale unor genuri muzicale complexe. După concert va avea loc un afterparty în aceeași locație, care îi va avea drept invitați pe Tzuc & Zo. Prețul unui bilet pentru afterparty este de 30 de lei, iar cel pentru concert ajunge la 50 de lei și este valabil și pentru petrecerea de după.

HAVASI este un compozitor contemporan, cu un portofoliu foarte vast. A compus muzică atât pentru orchestre simfonice, coruri, cât și pentru ansambluri muzicale de coarde, tobe rock și pian. Vine în Cluj pe 26 noiembrie la BT Arena, iar pentru că a existat o cerere foarte mare pentru concertul lui, vor avea loc două reprezentații identice în aceeași zi, una de la 14:30 și una de la 19:30. Spectacolul va fi unul original, care promite să te surprindă cu cele mai neașteptate acorduri.

După propunerile noastre muzicale, mai plusăm cu încă un spectacol de teatru: Tache, Ianke și Cadâr, care este deja cunoscut drept o comedie savuroasă, care-i are drept protagoniști pe Horațiu Mălăele, Răzvan Vasilescu și Mihai Constantin. Piesa abordează relația dintre trei negustori de naționalități diferite, care, în același timp reprezintă și trei tipologii umane. Este un spectacol independent și care revine la noi în oraș pe 28 noiembrie. Va avea loc la Casa de Cultură a Studenților, iar bilete sunt deja puse în vânzare.

Dan Badea este deja un nume cunoscut tuturor, dar mai ales iubitorilor de stand-up comedy. Ei bine, te anunțăm că revine la Cluj pe 29 noiembrie, de data aceasta cu show-ul său Stand-up Evolution. În deschidere vor fi Dan Țuțu și Andrei Garici și totul va avea loc la Cinema Florin Piersic. Biletele au momentan preț de early bird, iar cele vip sunt într-un număr extrem de limitat, așa că mai bine te-ai decide rapid, le găsești aici.

Săptămâna RoCreator începe pe 29 noiembrie și ține până pe 4 decembrie. Aici vei găsi Târgul artizanilor, designerilor și artiștilor din Transilvania, care vor veni la Urania Palace cu cele mai frumoase lucrușoare realizate de ei. Vei găsi de la produse naturale de îngrijire, până la accesorii din argint sau din piele, genți cu un design interesant, tablouri cu care să-ți decorezi casa și multe altele. Și, desigur, ca de fiecare dată, RoCreator reprezintă o bună sursă de inspirație pentru cadourile de Crăciun, mai ales pentru că unele dintre ele sunt produse unice. Mai multe detalii despre expozanți și despre programul acestora vei găsi aici.

Și nu putem să nu încheiem luna noiembrie sau, mai bine zis, toamna, decât printr-o petrecere de zile mari. Pe 30 noiembrie ești invitat alături de prietenii tăi la Retro Party Romania, care va avea loc la BT Arena. Cel mai probabil va fi cel mai mare retro party live, unde vei putea dansa pe muzica anilor 90 și 2000. Petrecerea este împărțită în 3 zone, iar tu o poți alege pe a ta în funcție de cât de mult vrei să te distrezi. Până pe 30 octombrie biletele sunt la preț redus, așa că a mai rămas puțin timp până când prețul va crește. Se anunță multă muzică bună așa că nu ai cum să ratezi o petrecere ca aceasta! Vezi mai multe aici.

Sperăm ca selecția noastră de evenimente pentru luna noiembrie să-ți fie de folos atât ție, cât și prietenilor tăi și să găsiți câte ceva potrivit pentru fiecare. Iar dacă îți dorești o ieșire spontană în oraș, dar nu știi exact unde, calendarul nostru îți stă oricând la dispoziție. Îl actualizăm constant în funcție de evenimentele care vor avea loc pentru ca tu să te poți bucura de experiența #clujlife oricând.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!