Am testat câteva dintre preparatele din noul meniu al restaurantului Taste of Asia Chef Cuisine

Home $ Articole $ Am testat câteva dintre preparatele din noul meniu al restaurantului Taste of Asia Chef Cuisine

by | Oct 27, 2022 | Articole, Home Delivery

De curând, Taste of Asia ne-a adus un nou concept pe piața de delivery din Cluj, Taste of Asia Chef Cuisine, prin care deschid un nou capitol al călătoriei noastre culinare în Asia. Prin acesta, ei propun o incursiune în preparatele faimoase ale Asiei. Ceea ce le oferă multă încredere în acest proiect e garanția calității ingredientelor pe care le găsim în magazinele lor, precum și colaborările avute cu mulți Chefs și bucătari din domeniul HoReCa atât din plan local, cât și internațional, în decursul anilor. Meniul lor de lansare conține pe lângă rețete asiatice fusion, o gamă de rețete din China (Kung Pao), Coreea (kimchi), Japonia (sushi), India (masala), Thailanda (tom yum) și Vietnam (bahm mi).

Nu ne-am putut abține și am testat câteva dintre preparatele din meniul de lansare al TOA Chef Cuisine la birou. Iată din ce ar putea să fie constituit următorul tău prânz din mijlocul unei zile cu prea multe lucruri de bifat pe to-do list. Promitem că-ți schimbă starea indiferent cât de grea e ziua.

Ce soups & hot pot găsești în meniul Taste of Asia Chef Cuisine, #petestate?

Cu ajutorul supelor comandate, noi am ales să facem o călătorie culinară în Coreea – Mandu Guk și în Japonia – Ramen Tonkotsu.

Mandu Guk (23RON) s-a dovedit a fi o supă de găluște cu bază de supă tradițională obținută prin fieberea unor condimente coreene specifice. Printre ingredientele folosite se numără: mandu cu pui, ceapă verde, morcov, ghimbir, usturoi și un delicios sos de soia. Ne-a plăcut această incursiune culinară rapidă pe meleaguri coreene, dar cea de care ne-am îndrăgostit a fost Ramen Tonkotsu.

Ramen Tonkotsu (30RON) a fost, din punctul nostru de vedere, unul dintre cele mai bune pe care le-am gustat vreodată în Cluj-Napoca. Toți colegii au fost de acord cu asta. Rețeta pe bază de tăiței și supă din oase de porc fierte timp îndelungat, cu diverse ingrediente și topping-uri diferite. Aroma, care ne-a impresionat, a fost dată de îmbinarea de ingrediente folosite: fleică de porc, ulei de susan, usturoi, ghimbir, ramen noodles, morcov, ceapă verde și, bineînțeles, nelipsitul sos de soia.

Și dacă te întrebi ce găsești la categoria de curry & stir fried…

Când am trecut la cea de-a doua categorie a meniului lor, curry & stir fried, am știut că aveam să găsim un preparat favorit printre cele comandate (doar avea să conțină curry). Așadar, am comandat Japanese Brown Stew cu Steamed Rice și Kung Pao Chicken cu Fried Rice.

Deși Japanese Brown Stew-ul (35RON) + Steamed Rice (6RON) comandat n-a arătat așa spectaculos, gustul s-a dovedit a fi mult peste așteptările noastre. Fiind o tocăniță de vită în sos aromat cu legume, ne-a surprins plăcut dish-ul dulce, dar perfect balansat cu sosul. Ne-a plăcut în mod special asocierea dintre cartof dulce și morcov, o combinație care n-ar putea decât să ne încânte oricând. Alte ingrediente folosite au fost shiitake, ceapa roșie și sosul de soia.

În schimb, favoritul nostru din întreaga listă de dish-uri TOA Chef Cuisine comandate s-a dovedit a fi Kung Pao Chicken (35RON) + Fried Rice (13RON). Un dish tradițional din China, puiul Kung Pao este gătit într-o combinație perfectă de arome: sărat, dulce și picant. Combinația de ingrediente folosite e cel puțin interesantă și include carne de pui, dovlecel, morcov, ardei gras, ceapă, alune, sos de soia și sos picant. Fried Rice-ul s-a dovedit a fi memorabil datorită faptului că a fost gătit corect: aldente.

Dar în materie de noodles, favoriții noștri, tot #petestate?

La o primă vedere, din selecția de nouă dish-uri pe bază de noodles din meniul TOA Chef Cuisine, n-am știut ce să alegem: le-am fi încercat pe toate, pe rând. Ne-au stârnit interesul TOA Beef Noodles, Lo Mein cu pui și Mei Fun cu Tofu. Până la urmă, ne-am oprit asupra unui singur preparat, fiindcă știam că mai avem de făcut o selecție din alte câteva categorii. Am optat, așadar, pentru (probabil) cel mai cunoscut preparat din Thailanda, Pad Thai cu Creveți.

Când am gustat din Pad Thai-ul cu Creveți (39RON) pentru prima dată, am știut că am făcut alegerea corectă. La bază, preparatul conține tăiței de orez, legume, creveți și condimente gătite la wok în sos pad thai. Fiecare dintre ingredientele alese se integrează perfect în imaginea de ansamblu a acestui preparat: creveți, sos tamarind, sos de pește, sos soia, arahide, lime, sos tamarind, ou și noodles de orez. Dacă inițial nu ne-a atras atenția din prima, acum știam că în continuare avea să fie primul dish înspre care o să ne îndreptăm când o să avem poftă de noodles.

Pe de altă parte, un tip de fried rice cu care nu poți da niciodată greș e…

Ajunși la categoria de fried rice, știam c-o să ne dăm seama dacă ne place preparatul pe care aveam să-l alegem sau nu în funcție de cât de bine avea să fie gătit orezul. Cum Steam Rice și Fried Rice ne-au convins din start, a fost ușor să ne convingă și Kimchi Bokkeumbap, care a fost, conform spuselor tuturor colegilor, extraordinar.

Pentru unii colegi a fost prima dată când au gustat Kimchi Bokkeumbap (34RON) – și a fost o experiență inedită. Fiind varianta coreeană de orez prăjit cu faimosul kimchi de varză, dish-ul conține kimchi, ulei de susan, gochujang, ou, orez și sos picant. Am convenit că preparatul merge direct în topul dish-urilor noastre favorite. Am fost de acord că trebuie să avem kimchi tot timpul în frigiderul de la birou… exact lângă sosurile picante care nu ne lipsesc niciodată.

Când vrei să împarți cu prietenii, poți opta pentru finger & street food

Așa ne-am convins că în mod ideal, prima dată când testezi meniul TOA Chef Cuisine, ar fi bine să comanzi împreună cu prietenii. Iar aici vine în ajutorul nostru categoria de finger & street food din meniul lor, care include: Chicken Katsu, Curry Samosa, Gyoza cu legume, Gyoza cu pui și Gyoza cu rață. Noi am optat pentru un preparat specific indian, Curry samosa și unul asiatic, Gyoza cu rață.

Curry Samosa (19RON) sunt triunghiulețe delicioase din aluat cocrant cu umplutură de legume și condimente indiene. Mixul de legume pe care-l conțin e făcut din: cartof, ceapă, varză, morcov, fasole verde, ciuperci, ghimbir și usturoi.

Gyoza cu rață (28RON) sunt cunoscute sub denumirea de gyoza în Japonia, mandu în Coreea și jiaozi în China. Acești colțunași cu diferite umpluturi de legume și carne sunt extrem de populari în Asia și, acum, și în rândul nostru.

Am testat și salatele antreu din meniul Taste of Asia Chef Cuisine

În materie de salate antreu, fiecare dintre combinațiile pentru care poți opta din meniul TOA Chef Cuisine, sunt originare din Hawaii: Poke Salad cu Somon, Poke Salad cu Ton Picant, Poke Salad cu Creveți, Poke Salad cu Tofu și Avocado, Poke Salad cu Pui și Poke Salad cu Vită. Cea pe care am ales-o noi e cea care conține somon, alegerea noastră go-to de fiecare dată când vine vorba despre poke bowls.

Poke Salad cu Somon (34RON) conține o combinație de sosuri și alte ingrediente în stil asiatic, ca: somon, ridiche murată, castraveți, morcov, salată iceberg, roșii cherry, varză roșie, edamame și sos wasabi. Ingredientul care iese cel mai bine în evidență în mixul de legume fresh din care este conceput acest bowl e ridichea. Somonul marinat gustos completează ideal întreaga combinație de legume.

Și „cireașa de pe tort” – desertul

White brownies cu sorbet de mango și Yuzu cheescake cu dulceață de ananas sunt cele două opțiuni de desert care se regăsesc în meniul TOA Chef Cuisine. Curioși de orice tip de cheesecake, am ales să comandăm, de această dată, Yuzu cheescake cu dulceață de ananas.

Yuzu cheescake cu dulceață de ananas (21RON) conține yuzu – o plantă citrică originară din Asia de Est, care seamănă cu un grapefruit mai mic, de culoare galbenă sau verde –, cremă de brânză, migdale, biscuiți digestivi, zahăr, ou, ananas și mentă. Ce ne-a a încântat cel mai mult a fost combinația dintre fructe și fulgii de migdale.

Atunci când le consulți meniul online, nu uita să verifici și secțiunea de oferte pe care o pun la dispoziție: Special Lunch Menu, savurează băuturi asiatice cu 20% reducere, asociază vinul preferat cu aromele prepratelor asiatice cu 25% reducere sau să savurează o porție gustoasă de Gyoza sau Samosa la reducere doar pe toa.ro. Alternativ, poți comanda preparatele lor direct de pe Tazz, aici. Și nu uita ca dacă plasezi o comandă de grup, să vă comandați cât mai multe dish-uri diferite ca să vă puteți bucura împreună de combinația inedită de arome și gusturi. Așa, veți putea face o scurtă și rapidă călătorie culinară în mai multe zone asiatice, în același timp.

Care e primul dish din meniul de lansare al Taste of Asia Chef Cuisine pe care-l vei încerca?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!