Gusturile și aromele sezonului în meniul de toamnă Samsara Foodhouse

Home $ Articole $ Gusturile și aromele sezonului în meniul de toamnă Samsara Foodhouse

by | Sep 22, 2022 | Articole, Recomandări

Filozofia Samsara Foodhouse este simplă: atunci când alegem să gătim cu produse locale și sezoniere, ne conectăm cu locul în care ne aflăm și natura din jurul lui. Produsul local și natural este un pilon important în povestea restaurantului și în meniul lor vegetarian, vegan și raw vegan, încă de peste 9 ani încoace. Aducând ingredientul mai aproape de oaspetele lor, creează o miriadă de beneficii pentru toți cei implicați – de la fermier la consumator și chiar până la întregul mediu înconjurător. Aceeași filozofie a servit ca punct de pornire și în conceperea meniului de toamnă marca Samsara Foodhouse, care „ne aduce toamna în farfurie”.

Concentrat în jurul calității ingredientelor, a combinațiilor creative și aromelor desăvârșite, meniul de toamnă este deja disponibil. Iată ce ar fi bine să știi despre el înainte să-l testezi.

Inspirația noului meniu de toamnă Samsara Foodhouse

Intrarea în sezonul de toamnă al acestui an a servit drept inspirație pentru echipa Samsara Foodhouse în conceperea noului lor meniu. S-au lăsat pe mâna acestui anotimp ca să le arate, ca-n fiecare an, cum transformă natura, cum răspândește mirosul de dovleac copt în cuptor și cum ne pune pe masă toate roadele specific sezoniere. Apoi, le-au trecut pe toate acestea prin imaginația și măiestria bucătăriei proprii pentru a ne așeza în farfurie gusturile, texturile și culorile sezonului.

Ce preparate poți savura ca parte a noului meniu?

Pe parcursul verii, Samsara Foodhouse ne-a surprins cu un meniu de brunch care a conținut atât preparate sărate, cât și dulci (ca de exemplu, Sunny side up eggs on brioche & rice „bacon” și French toast créme brulée). Acum, ne impresionează cu dish-uri noi, cu arome tomnatice, inspirate de ingrediente sezoniere. Și mai bine – promit să ne ofere preparate care să nu fie doar văzute și gustate, ci experimentate cu toate simțurile.

Meniul se bucură de preparate precum Pulpă de vânătă caramelizată, Veggie rainbow pie, Orecchiette cu zucchini și ricotta și Prăjitură cu prune caramelizate și multe altele care de-abia așteaptă să fie degustate.

Pentru că le place să rămână fideli gusturilor clasice din meniul lor, oaspeții se vor putea bucura în continuare de unele dintre cele mai populare preparate precum Popcorn de conopidă, Double Cheesy Burger, Varză à la Cluj sau Lasagna cu ciuperci și spanac.

Ce băuturi poți testa datorită noului meniu?

Cu atenție sporită acordată întregului meniu, nu au omis nici băuturile. Știm deja că din laboratorul Samsara Foodhouse se remarcă băuturile lor homemade, precum kombucha cu rodie sau fructul pasiunii, tepache cu busuioc sau bere de ghimbir. Printre acestea, în sezonul de toamnă, te vei mai putea bucura de cocktail-uri în care au inclus arome și ingrediente deosebite și reconfortante – ca și pară, yuzu, fructul pasiunii, sirop de trandafiri și migdale sau spumă de pere cu bergamotă și chili.

Când și unde poți testa toamna în farfurie à la Samsara Foodhouse?

Dacă și tu – la fel ca noi – ești nerăbdător să deguști toamna în farfurie à la Samsara Foodhouse, ar fi bine să știi că meniul este deja disponibil începând din 21 septembrie 2022. Te poți bucura de el în restaurantul Samsara Foodhouse din Cluj, dar și în regim de delivery, pe www.samsaradelivery.ro și pe Tazz.

Atâta timp cât vremea încă mai ține cu noi, îți recomandăm să încerci preparatele din noul meniu pe terasa Samsara Foodhouse (pe str. Cardinal Iuliu Hossu, nr. 3, pe malul Canalului Morii), unde te așteaptă o atmosferă complet relaxată, degajată, care prinde contur frumos pe spațiul terasei – verde, răcoros, cu multe plante, lângă râu. Sau, după preferințe, în interiorul restaurantului, unde atmosfera este cel puțin la fel de plăcută.

Nu ezita să-ți faci o rezervare online aici sau la numărul de telefon 0736 073 073 – dish-urile lor de-abia așteaptă să fie degustate. Iar până reușești să le treci pragul sau să plasezi următoarea comandă la ei, te invităm să-i urmărești pe Facebook și Instagram și să savurezi cel puțin vizual toamna în farfurie de la Samsara Foodhouse.

Așadar, cu care dintre dish-uri vei începe testarea noului lor meniu sezonier?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!