Căsuțe tip hobbit aproape de Cluj

Home $ Articole $ Căsuțe tip hobbit aproape de Cluj

by | Sep 16, 2022 | Articole, Ieși din oraș

Articolul a fost revizuit în decembrie 2023.

Fără doar și poate, iarna și-a intrat deja în drepturi și a început să ne furnizeze dimineți răcoroase, dar și temperaturi scăzute în termometre. Chiar și așa, nu este cazul să ne alarmăm, mai ales pentru că este vorba de unul dintre cele mai frumoase anotimpuri, cu atât mai mult cu cât este îmbrăcat în zăpadă.

Cu siguranță mai există printre noi și persoane care și-au păstrat concediul de vară pentru extra-sezon, când prețurile sunt deja mai rezonabile în unele locuri, iar pe plaje există deja mult mai multă liniște, indiferent de țara pe care o alegi pentru a te relaxa. Iar pentru cei care doresc să-și petreacă concediul în țară, aproape de natură, precum și pentru cei reîntorși la lucru cu poftă de explorat măcar câte un weekend prin apropierea Clujului, venim astăzi cu o propunere interesantă de cazare, de care oricine se poate bucura din plin pentru cel puțin câteva zile: căsuțe tip hobbit. Noi am selectat cele mai deosebite unități de cazare de acest tip din România, așa că îți lăsăm mână liberă pentru stabilirea unui itinerariu adecvat, în funcție de zona în care vei alege să te cazezi.

Vom începe cu Pensiunea Dealul Verde din Porumbacu de Sus, care se află la o distanță de aproximativ 2.30 h de condus din oraș. Dacă te numeri printre fanii seriei The Hobbit, atunci este foarte posibil să fi auzit sau chiar vizitat această locație. Pensiunea este formată din trei clădiri, care sunt construite, după cum probabil deja ți-ai dat seama, într-un mod inedit, foarte asemănător cu felul în care hobbiții își construiau casele: îngropate în pământ, lăsând la vedere doar ferestrele și intrarea. Animalele de companie sunt binevenite, iar cei mici cu siguranță vor fi fermecați de acest loc. La Pensiunea Dealul Verde ai parte și de un lounge generos unde poți servi bucate alese. Pentru mai multe detalii privind disponibilitatea camerelor și costul aferent, te îndrum să arunci o privire aici.

Căsuța de Hobbit, din complexul Tărâmul de Vis, este următoarea noastră recomandare de acest tip. Se află în județul Vâlcea, la aproximativ 3h de condus din Cluj-Napoca. A fost construită cu multă pasiune și atenție, într-un spirit de basm. Elementele rustice nu lipsesc, precum nici micile detalii, care să-ți poarte gândurile către lumea hobbiților. Căsuța se închiriază doar integral, pentru minim 2 nopți și poate găzdui până la 6 persoane. Prețul este de 800 lei/noapte în timpul săptămânii și 850 lei/noapte în weekend. Vei găsi multiple zone de relaxare outdoor, precum și un ciubăr în care poți savura altfel fiecare noapte răcoroasă de toamnă. Nu lipsesc nici șemineul, locul ideal pentru a face proțap sau baia cu jacuzzi. Această opțiune este amplasată în Rezervația Parcului Național Cozia, astfel că este o zonă foarte generoasă pentru a face drumeții în natură, dar și pentru a te bucura de farmecul locului. Mai multe detalii se găsesc aici și, desigur, în cazul în care disponibilitatea nu este una conformă cu planurile tale, dar zona ți se pare una perfectă, poți oricând să explorezi celelalte opțiuni de cazare de care complexul dispune.

Avem și două opțiuni pentru cei care doresc să se orienteze către o experiență aparte în România, dar puțin mai departe de oraș. Prima dintre acestea este Odăi din Plai, din Comuna Fundata, Brașov. Nu trebuie să mai menționăm că întreaga construcție este demnă de a fi considerată o operă de artă, însă putem puncta faptul că întregul proiect este realizat cu materiale locale și cu multă creativitate. Priveliștea de la aceste odăi este una aparte, către munte. Lemnul și piatra sunt materialele utilizate în mod frecvent, care se îmbină cu măiestrie și care realizează un adevărat cadru pitoresc, făcând ca înoptarea în oricare dintre aceste odăi să fie o reală experiență. Vei găsi aici 4 odăi, dintre care una dintre ele oferă posibilitatea de cazare pentru 4 persoane, fiind construită, în fapt, din două încăperi. Copiii sunt bineveniți și li se poate oferi un pat special, așa că poți alege cu încredere Odăi din Plai pentru un weekend de poveste în familie. Mai multe detalii despre prețuri și perioada în care sunt odăile disponibile se află aici.

Valea Celor Doisprezece este a doua noastră sugestie pentru tine, în ceea ce privește un weekend inedit, dar relaxant, fie că vrei să-l petreci alături de jumătatea ta, de familie sau de cei mai buni prieteni. Unitatea de cazare se află în județul Neamț, destul de aproape de cele mai interesante obiective turistice din acest județ. Aici vei găsi un mic colț din Hobbit adus la realitate, chiar de către proprietarii care au investit mult timp și pasiune. Valea Celor Doisprezece este deschisă și doar curioșilor care doresc s-o viziteze și să savureze câteva bucate moldovenești, făcute ca la carte, dar și celor care își doresc să experimenteze cazarea într-un asemenea loc. Vei găsi aici 5 căsuțe, fiecare realizată diferit, dar și cu câte o poveste care este croită în funcție de micile detalii din incinta acesteia. Te poți bucura și de ciubăr, saună, masaj terapeutic la cerere, precum și de un spațiu prietenos de joacă pentru cei mici. Noi îți propunem să nu mai stai mult pe gânduri și să-ți rezervi căsuța, chiar aici!

Nouă ne-a făcut o mare plăcere să reunim sub forma acestui articol cele mai interesante și aparte căsuțe tip hobbit din România. Cu speranța că vom avea o iarnă plăcută, te invităm să-ți planifici din timp aventurile din weekenduri, mai ales pentru că astfel de cazări sunt la mare căutare!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!