Tot ce trebuie să știi despre brunch-ul de weekend de la Samsara Foodhouse

Home $ Articole $ Tot ce trebuie să știi despre brunch-ul de weekend de la Samsara Foodhouse

by | Jul 20, 2022 | Articole, Recomandări

Știi deja că suntem adepții escapadelor de weekend și că în perioada sezonului cald, rareori ne găsește vreun final de săptămână în oraș. Cu toate astea, din când în când, simțim și noi nevoia să luăm weekend-urile mai ușor uneori: să nu mai împachetăm și despachetăm bagaje, să dormim mai mult și să luăm pulsul orașului. Așa știm că zilele de weekend devin instant mai bune dacă adăugăm în poveste preparate gustoase și o atmosferă primitoare. De aceea, ne surâde gândul la ceea ce ne propun prietenii de la Samsara Foodhouse pentru finalurile de săptămână: dimineți de weekend târzii petrecute savurând un brunch delicios alături de oameni dragi pe terasa verde a Samsara Foodhouse, care este o oază de relaxare și verdeață în mijlocul Clujului. Pe Cardinal Iuliu Hossu, nr. 3, pe malul Canalului Morii, terasa Samsara Foodhouse te așteaptă să te relaxezi și să uiți pentru o clipă unde te afli.

Ce este brunch-ul?
În cazul în care nu ești deja familiarizat cu conceptul de „brunch”, ar fi bine să știi că echipa Samsara Foodhouse i-a și documentat puțin istoricul. Astfel, brunch-ul este un fel de combinație între mic dejun și prânz, inventat de britanici la sfârșitul anilor 1800 și popularizat mai târziu de americani. Brunch-ul a prins avânt în America anilor ‘30, prin intermediul actorilor care traversau țara de la New York la California cu trenul. În timpul turneelor de publicitate pentru viitoarele lor filme, ei se opreau în Chicago ca să-și savureze brunch-ul. Principalul punct de vânzare al brunch-ului care a prins la ei a fost că le permitea să doarmă până târziu. Ritmul lent de a savura preparatele și varietatea mare a dish-urilor care pot fi servite sunt ceea ce a făcut ca brunch-ul să devină atât de popular în întreaga lume.

Ce preparate regăsești în meniul de brunch marca Samsara Foodhouse?
Noi afirmam, într-un material precedent, că Samsara Foodhouse este, fără doar și poate, Raiul vegetarienilor & veganilor din Cluj. Găsești atât de multe opțiuni încât chiar și non-veganii sunt atrași de mâncarea delicioasă fără carne și nu există clujean (fie adoptat, fie de-al locului) care să nu fi auzit de acest loc. Pe noi ne atrag în mod deosebit salatele lor și burgerul vegan, pe care le recomandăm cu drag. Dar nici meniul de brunch nu e mai prejos, întrucât conține atât preparate sărate, cât și dulci. Scopul lor este, ca de obicei, să vină în întâmpinarea tuturor gusturilor și preferințelor. Dacă ai poftă de preparate sărate, poți opta pentru: Summer scrambled toast, Egg white scrambled on sourdough bread, Sunny side up eggs on brioche & rice „bacon”. În schimb, dacă ai prefera să te răsfeți cu ceva dulce, oferta lor include: Peanut butter & tofu toast, French toast créme brulée, Fruity greek yogurt & granola.

Băuturile pe care le poți alege din meniu, în completarea brunch-ului sunt: limonade (cu vișine și soc, cu aloe vera și căpșune, cu ananas și busuioc, cu piersici, ghimbir și turmeric), superfood drinks și healthy shots, băuturile lor homemade (kombucha, tepache, bere cu ghimbir) și cocktail-uri (Edamame Mojito, Fig Daiquiri).

Dacă vrei să-ți faci temele cu privire la meniul acestora înainte să le treci pragul, te invităm să-l explorezi aici.

Când le poți trece pragul ca să savurezi brunch-ul?
În fiecare sâmbătă și duminică, între 12:00 și 15:00, ei te așteaptă pentru un moment savurat pe îndelete, pe terasă sau în interior lângă măslin. Dar pentru că le place să completeze experiența gustativă cu o atmosferă cât se poate de primitoare și confortabilă, te așteaptă, mai ales în sezonul cald, pe terasa lor din Cluj cu raze de soare, muzică bună și mult verde. Și dacă tot veni vorba de muzică – ar fi bine să știi că bilunar, ei corelează brunch-ul cu evenimentele de tip Joy Sessions, mai precis sâmbăta, între 12:00 și 15:00, când Adrian Tudoran (Electroclown/Văzduh) amplifică atmosfera cu ritmuri tropical-tribale. Joy Sessions este un proiect văratic, dedicat armoniei, muzicii vii și rare, orientate spre soul, jazz, world music, funk și combinații ale acestora. Ne dăm întâlnire pentru a ne bucura împreună de sunete care declanşează zâmbete, de preparate gustoase de brunch și atmosferă relaxată de weekend. Luna viitoare se anunță două evenimente de acest tip în grădina Samsara Foodhouse, în datele de 6 și 13 august.

Urmărește-i pe Facebook și pe Instagram ca să afli mai multe despre acestea. Iar dacă-ți place să-ți faci planuri din timp, te invităm să-ți rezervi de pe acum o masă online aici sau la numărul de telefon 0736 073 073.

Așadar, ne vedem la brunch-ul de weekend de la Samsara Foodhouse?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!