Ce trebuie și ce nu trebuie să faceți în ceea ce privește amplasarea televizorului

Home $ Diverse $ Ce trebuie și ce nu trebuie să faceți în ceea ce privește amplasarea televizorului

by | Jul 18, 2022 | Diverse

Dacă tocmai ați cumpărat un televizor Smart TV nou, probabil că sunteți entuziasmat să îl montați și să îl instalați. Înainte de a vă grăbi să-l puneți pe perete, aveți grijă că performanța televizorului poate fi redusă semnificativ dacă îl montați într-un loc nepotrivit.

Nu vreți să îl puneți prea sus și cu siguranță nu vreți să îl puneți deasupra unui șemineu (sau în baie). O ușoară rearanjare a scaunelor sau ajustarea poziționării preferate a piedestalului ar putea oferi o calitate mai bună a imaginii sau ar permite instalarea unui televizor Smart TV mai mare.

Nu putem veni la dvs. acasă pentru a vă ajuta cu idei (ne pare rău), dar vă putem da câteva indicații despre ce trebuie și ce nu trebuie să faceți când vine vorba de amplasarea televizorului Smart TV, pentru a vă îndrepta în direcția corectă (adică spre ecran).

Verificați înălțimea televizorului
Deși nu există o înălțime prestabilită pentru amplasarea televizorului, în mod ideal nu doriți ca televizorul să fie prea înalt. Să vă holbați la un televizor este ca și cum ați sta în primul rând al unui cinematograf. Nu este ideal, nu este confortabil și nu favorizează sesiunile lungi de vizionare.

În general, doriți ca centrul televizorului să fie aproximativ la nivelul ochilor sau chiar puțin mai jos. Acest lucru este valabil indiferent dacă montați televizorul Smart TV sau îl puneți pe un suport.

Verificați distanța de la canapea până la televizor
Este puțin probabil ca cineva care citește aceste rânduri să stea prea aproape de televizorul său. A sta mai aproape de televizor are două avantaje: vă umple mai mult din câmpul vizual (deci este mai captivant) și puteți vedea mai multă rezoluție (imaginea este mai detaliată). Dacă nu puteți sau nu doriți să stați mai aproape, puteți să vă luați un televizor Smart TV mai mare.

Aveți grijă la sursele de reflexie
Iluminarea camerei și reflexiile sunt sursele nr. 1 ucigaș al imaginilor de la televizor, conform unui studiu pe care tocmai l-am inventat. Adevărul este că aproape toate televizoarele moderne Smart TV au un ecran reflectorizant și nu ne pasă cât de grozave sunt lămpile dvs., ele nu sunt la fel de interesante ca ceea ce se vede la televizor. Sigur, puteți să stingeți luminile (sau să închideți jaluzelele), dar uneori acest lucru nu este ușor sau posibil.

Dacă vă gândiți să montați televizorul pe perete, țineți cont de toate lucrurile de făcut menționate până acum. În plus, dacă vă gândiți să achiziționați un LCD, asigurați-vă că aveți un suport de perete care poate pivota sau se poate ajusta. Cu câteva excepții, LCD-urile au performanțe mai slabe dacă nu stați direct în fața lor. A putea pivota sau deplasa un televizor montat pe perete astfel încât să fie îndreptat direct spre ochii dvs. va reprezenta o îmbunătățire uriașă a calității imaginii (în comparație cu același televizor care nu este îndreptat spre dvs.). Merită să menționăm în acest moment că greutatea televizorului nu este un factor limitativ atunci când vine vorba de montare.

Luați în considerare mai mult decât stilul
Când vine vorba de suporturi pentru televizor, există nenumărate opțiuni. Luați în considerare înălțimea televizorului pe lângă stilul care vă place. Majoritatea suporturilor au o înălțime destul de uniformă, iar câțiva centimetri peste sau sub cea ideală nu va conta, dar un televizor Smart TV mare pe un suport înalt nu este o idee grozavă.

Luați în considerare siguranța, mai ales dacă aveți copii mici. Se pare că televizoarele care cad rănesc o mulțime de copii în fiecare an.

Nu vă montați televizorul prea sus
Un televizor aflat la înălțimea corectă va părea foarte jos atunci când stați în picioare. Ceea ce este în regulă, deoarece în cea mai mare parte a timpului nu veți sta în picioare când îl priviți. Montarea unui televizor prea înalt poate fi literalmente o pacoste.

Nu montați un televizor deasupra șemineului
Serios. Nu montați un televizor deasupra unui șemineu. Pentru motivul de mai sus și nu numai (nu în ultimul rând pentru că căldura este dușmanul tuturor aparatelor electronice). Chiar dacă nu folosiți niciodată șemineul, montarea unui televizor deasupra acestuia este aproape întotdeauna prea înaltă pentru a vă uita de pe o canapea.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!