5 trucuri de curățare care vă pot salva mocheta

Home $ Diverse $ 5 trucuri de curățare care vă pot salva mocheta

by | May 30, 2022 | Diverse

Vrei să transformi o casă în acasă? Acoperiți toate podelele cu mochete. Este călduță în picioare în timpul iernii și nimic nu întrece moliciunea unei mochete în timpul verii, când vă plimbați desculț. Puteți să vă întindeți pe ea lângă un calorifer sau un șemineu cu o carte și este destul de confortabil atunci când faceți un fort de perne.

Mochetele vă oferă elementele unei adevărate case și, pentru că sunt o achiziție pe termen lung, întreținerea lor depășește cu mult simplele treceri săptămânale cu aspiratorul pe care le facem. Dar suntem aici pentru a vă oferi câteva trucuri de curățare pentru mochete, pentru a vă păstra covoarele imaculate.

Rola de scame vă poate salva

Ați avut senzația că, indiferent cât de mult aspirați, există doar murdărie, firimituri, precum și fire de păr pe care aspiratorul dvs. nu le poate rezolva? Aceasta este o problemă frecventă cu care trebuie să vă confruntați atunci când dețineți mochete cu păr lung și chiar și cel mai puternic aspirator nu poate curăța fibrele la un standard superior.

Soluția este să achiziționați o rolă de scame pentru acele zone problematice și să depuneți puțin efort până când colectați toate particulele încăpățânate. În funcție de tipul de mochetă, s-ar putea să nu petreceți mai mult de cinci minute în total.

Eliminați părul de animale de companie cu o racletă

Părul de animale de companie este, după cum se știe, dificil de îndepărtat doar cu un aspirator. Rolele de scame s-ar putea, de asemenea, să nu fie destul de utile, deoarece vorbim despre curățarea întregii suprafețe, iar în cazul unor animale de companie, pierderea părului ar putea fi copleșitoare. Dacă mocheta dvs. are fire de păr foarte scurte, atunci sunteți pregătit cu ajutorul încrezătoarei raclete.

Racleta de geamuri ar putea fi destinat ferestrelor, dar designul său este făcut pentru a disloca mizeria, înghețul și alte substanțe care formează straturi subțiri și se lipesc de o suprafață – exact ca părul de animale de companie pe mochete cu păr scurt. Udați racleta și folosiți-o pur și simplu ca și cum ați face-o pe o fereastră.

Îndepărtați petele cu un fier de călcat

Îndepărtarea petelor a pus la încercare voința și inteligența proprietarilor de locuințe de când mochetele au devenit acel lucru pe care îl dețineți pentru a lega o cameră și veți întâlni mai multe școli de gândire în această privință. Cea pe care o prezentăm acum este un proces în trei etape.

În primul rând, aspirați zona pătată pentru a scăpa de particulele dure și pentru a vă lăsa să vă concentrați doar pe petele aflate la îndemână. Aceasta este o muncă de pregătire crucială. În al doilea rând, tratați petele cu un amestec de apă și oțet cu un raport de 3:1. Trebuie să lăsați acest amestec să acționeze în materialul textil pătat. Cinci minute ar trebui să fie suficiente. În al treilea rând, puneți un prosop deasupra zonei pătate și aplicați un fier de călcat încălzit. Presiunea și căldura fac ca pata să fie transferată în prosop la fel ca un tatuaj temporar inversat cu apă.

Întotdeauna ștergeți, niciodată nu frecați

Este un instinct de a freca murdăria. O faceți atunci când lustruiți pantofii, spățați vasele, chiar și atunci când o pată persistă pe așternuturi, dar în cazul mochetelor, frecarea duce la răspândire. Există, de asemenea, o mare probabilitate ca pata să pătrundă în tesatura mochetei – cea mai sigură cale spre decolorare permanentă.

Indiferent de soluția de curățare pe care o folosiți, vă rugăm să fiți conștient de faptul că doar prin tamponare se dorește îndepărtarea petei, deoarece aplicați o presiune pe pată care duce la absorbția lichidului în cârpă sau burete. O altă modalitate de a proteja fibra mochetei este să acordați atenție în ce direcție ștergeți. Tamponarea spre interior dinspre exteriorul petei asigură faptul că pata nu se răspândește mai departe.

Detergent de casă pentru curățarea profundă a mochetelor

Da, puteți cumpăra toți detergenții pe care vi-i dorește inima pentru curățarea în profunzime a mochetelor, mai ales dacă aveți propria mașină de curățat mochete. Dar s-ar putea ca acestea să nu fie cea mai bună opțiune atunci când încercați să duceți o viață sănătoasă și organică. Dacă vreți să minimalizați efectul pe care îl aveți asupra mediului înconjurător, atunci această rețetă este pentru dvs.

Ingredientele sunt următoarele: ¾ cană de peroxid de hidrogen, ¼ cană de oțet alb, 5 picături de uleiuri esențiale, 2 linguri de detergent de vase, 2 linguri de balsam de rufe și apă fierbinte, dar nu clocotită. Aceasta este o alternativă mult mai curată în comparație cu cele cumpărate din magazin și obțineți cu ușurință aceleași rezultate. Închideți și încărcați în mașina de curățat și sunteți gata pentru o curățare profundă și temeinică.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!