4 sfaturi pentru a alege jantele din aliaj potrivite

Home $ Diverse $ 4 sfaturi pentru a alege jantele din aliaj potrivite

by | May 24, 2022 | Diverse

Unul dintre cele mai frecvente tipuri de modificări de stil efectuate în zilele noastre este probabil schimbarea jantelor din aliaj. Aceste jante din aliaj sunt disponibile într-o gamă largă de culori, forme și dimensiuni pentru a se potrivi perfect mașinii dvs.

În general, cu cât profilul anvelopei este mai mic și cu cât roata este mai mare, cu atât aspectul acesteia este mai frumos. Cu cât roțile sunt mai mari, cu atât sunt mai scumpe, iar acest lucru se datorează în principal faptului că oamenii doresc de obicei să monteze cele mai mari roți posibile pe mașinile lor.

Cu toate acestea, există anumite limite practice, deoarece manevrabilitatea va fi afectată negativ de roțile mari și, atunci când sunt blocate la maxim, pot chiar să se lovească de pasajele roților.

Cumpărați inteligent

Atunci când cumpărați un set nou de jante din aliaj, trebuie să luați în considerare o mulțime de factori diferiți. De exemplu, mașinile au un număr variabil de piulițe pe butuci, iar dimensiunea și distanța piulițelor variază și ele.

Un alt factor care intră în joc este cât de mult spațiu intern există în interiorul roții pentru discurile de frână. Pentru a face alegerea corectă, va trebui să cunoașteți măsurile de alezaj, decalaj și PCD ale roților standard de pe caroserie pentru a vă asigura că cele noi respectă toleranța. Modelele complexe ale roților îngreunează curățarea acestora, iar praful de frână are tendința de a provoca pietroaie, în special pe jantele din aliaj cu texturi aspre. Instalarea plăcuțelor de frână ceramice cu praf redus poate ajuta la minimizarea acestei probleme.

Alți factori care trebuie luați în considerare

O complexitate suplimentară este adăugată la procesul de curățare. Cu toate acestea, ele adaugă un efect interesant, deoarece se rotesc cu o viteză diferită de cea a restului roții. Pur și simplu fiți conștienți de faptul că acestea vor necesita mai multă întreținere și îngrijire decât roțile magnetice obișnuite.

Ca să nu uităm, ori de câte ori aveți jante din aliaj instalate, cereți ca greutățile de echilibrare să fie montate în interiorul roții, deoarece acestea pot da un aspect foarte inestetic. Multe jante din aliaj permit o vedere mai bună a etrierilor și a discurilor de frână, așa că asigurați-vă că acestea sunt în stare bună. De asemenea, puteți folosi puțină vopsea pentru etriere.

Jantele cromate arată bine pe o vopsea închisă (stil VIP), însă, rețineți că majoritatea tipurilor de jante din aliaj 16 pot fi vopsite, ceea ce oferă o gamă largă de aspecte potențiale. Pentru un aspect de sleeper, pulverizați-le o culoare mai închisă sau mată.

Aveți grijă la borduri

Conducerea prea aproape de bordură este doar una dintre modalitățile care vă pot pune în pericol jantele din aliaj dacă le zgâriați accidental în timpul condusului.

O alegere bună a anvelopelor, care prezintă un perete mai lat, poate ajuta la evitarea zgârieturilor. Atunci când alegeți jante din aliaj, țineți cont de faptul că unele modele ies atât de mult în evidență încât parcă cer să se zgârie de bordură. Dacă vi se întâmplă așa ceva, puteți oricând să cumpărați vopsea spray specializată pentru jante din aliaj și să le dați un nou strat de culoare și să le readuceți la viață.

Distanțierele din interiorul roții, lângă butuc, vă pot ajuta să aliniați anvelopele cu marginile arcadelor. O amprentă mai mare poate contribui la îmbunătățirea manevrabilității mașinii. Jantele divizate sunt compuse din două părți cu mai multe șuruburi care le conectează între ele. Acest lucru poate face, de asemenea, ca roata să umple arcada și să vă permită să folosiți o anvelopă mult mai lată.

Amintiți-vă întotdeauna că, dacă roata este mult mai mare sau mai lată decât o anvelopă standard, va trebui să aveți suspensia reglată și realinată. În caz contrar, s-ar putea să vă compromită siguranța și manevrabilitatea.

Sfaturi pentru a proteja jantele din aliaj

Plăcuțele de frână pot fi, de asemenea, un motiv de îngrijorare atunci când vine vorba de îngrijirea aliajelor, din cauza prafului care este deosebit de abraziv pe metal.

Oricât de tentant ar fi să apucați furtunul electric atunci când vine vorba de curățarea jantelor, presiunea poate provoca lovituri și crăpături în roți. Luați o găleată cu apă caldă și aruncați-o peste roți pentru a îndepărta cea mai mare parte a murdăriei, apoi folosiți un burete moale pentru a intra între spițe și a îndepărta murdăria încăpățânată.

Achiziționarea unei ceară de protecție a roților va proteja aliajele și va facilita curățarea. Când alegeți un produs, asigurați-vă că are un pH neutru. Acesta face ca murdăria să alunece mai ușor în loc să se agațe de metal. Puteți cumpăra scuturi protectoare pentru aliaje, dar acestea nu sunt recomandate din cauza murdăriei care ar putea rămâne blocată în spatele scutului.

Deși nu fac parte din roata de aliaj, plăcuțele de frână generează mult praf și mizerie. Aceasta se poate lipi de aliaje și poate începe să corodeze metalul. Plăcuțele de frână mai noi generează mai puțină murdărie, precum și avantajul suplimentar de a fi mult mai sigure.

Murdăria care se acumulează pe aliajele dvs. poate provoca coroziune. Acesta poate fi orice, de la noroi la sare de drum. Obișnuind să curățați o dată pe săptămână jantele, vă veți asigura că acestea arată întotdeauna cât mai bine, precum și că veți putea depista din timp orice modificări și le veți putea rezolva înainte ca acestea să înceapă să coste prea mult.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!