Cum poți prelungi viața obiectelor tale preferate: ateliere de reparații din Cluj

Home $ Articole $ Cum poți prelungi viața obiectelor tale preferate: ateliere de reparații din Cluj

Articolul a fost actualizat în septembrie 2023.

Probabil fiecare dintre noi este atașat într-un fel sau altul de anumite lucruri din jurul nostru. Poate fi vorba de o rochie, pe care o porți când mergi în oraș sau la teatru, o pereche de bocanci pe care-i iei mereu în drumețiile de la munte, un ceas pe care l-ai primit cadou de la prietenii tăi sau, de ce nu, poate că este vorba chiar de espressorul tău de cafea, fără de care nu-ți poți imagina dimineața. De foarte multe ori obiectele tind să capete o anumită încărcătură emoțională, care le face să fie tot mai nelipsite din viața noastră.

Iar cum timpul nu este un prieten bun chiar pentru orice sau pentru oricine, din păcate chiar lucrurile noastre preferate se uzează cel mai repede. Chiar și așa, nu trebuie să cădem pradă obiceiului de a ne grăbi să le înlocuim. Noi îți propunem o variantă sustenabilă, care este prietenoasă și cu planeta, dar și cu portofelul tău: atelierele de reparații. Poate că pe lângă unele ai trecut când te grăbeai să prinzi autobuzul sau chiar în plimbarea de duminică seara, când erau închise majoritatea și nu le-ai acordat prea mare atenție.

Cu ochii-n șase suntem noi, mereu pregătiți să-ți recomandăm cele mai potrivite variante. Printre ateliere de reparații din Cluj poți găsi în primul rând atelierele de croitorie și de încălțăminte, unde îți poți scurta puțin rochia, îți poți înlocui un fermoar sau îți poți lipi talpa mai bine la cizme. Pentru partea de îmbrăcăminte, câteva variante de ateliere ar fi Croino, unde îți poți aduce ajustări hainelor tale preferate, la fel și la Atelier Croitorie, unde mai exista opțiunea de a călca sau spăla hainele într-un mod profesionist, mai ales pe cele purtate la evenimente precum sunt nunțile sau petrecerile, Croitoria Zorilor, Croitoria La Sartoria, LyaAlex Design.

Pentru mai multă inspirație în ceea ce privește hainele vechi, îl poți urmări și pe Adrian Vele, cu care noi am povestit despre cum reușește să să mențină hainele în circuit, dându-le o nouă viață, iar aici găsești câteva tips&tricks pentru a combate risipa de haine. În ceea ce privește încălțămintea, îți propunem să treci pragul celor de la Clinica De Încălțăminte din Zorilor, dar și a celor de la PoPantofăria, unde nu numai că-ți poți repara pantofii preferați, dar îi și poți recondiționa.

Nu putem să nu includem și electrocasnicele sau calculatoarele și laptopurile, mai ales pentru că sunt extrem de folosite la casa omului și, da, destul de scumpe. Pe lângă prețul ridicat, să nu uităm faptul că este recomandat să le reciclăm, în locuri speciale sau cu ajutorul ONG-urilor ori a programelor special concepute pentru a reduce acest tip de deșeuri. Dar până să ajungem în acest punct, să le reparăm mai întâi. Pentru electrocasnice îți propunem Atelier Home Prest Serve, Atelier Alpiplus, Transilvania Service Grup, unde poți repara atât electronice, cât și electrocasnice. Și dacă tot am pomenit de electronice, îți mai sugerăm pentru acestea și Laptopstein, Septiserv, unde îți poți duce inclusiv aparatul foto și Service Laptop One IT, care sunt specialiști în tot ce trebuie reparat la un laptop. Pentru produse Apple îți recomandăm să dai o fugă până pe Strada Dâmboviței, la Service Macbook.

Iar în aproape ultima noastră categorie de astăzi am inclus câteva ceasornicării, pentru că timpul nu trebuie niciodată irosit, precum nici ceasul cu care îl măsori. Printre acestea se află și Paul Watch, care este un service pentru ceasuri, dar unde poți găsi și câteva accesorii pentru acestea și Tempora, un service cu multă experiență în spate.

De asemenea, ne dorim să restaurăm și să păstrăm cât mai multe obiecte din jurul nostru. Așa că, ce ai spune să nu mai înlocuiești canapeaua din living, ci doar să-i schimbi tapițeria? Nu de alta, dar suntem pregătiți și pentru acest tip de reparații, al mobilei: Mobilă Rozsa și Agoston Tapițerie, două locuri unde poți schimba tapițeria scaunelor, a colțarelor, a canapelelor și a fotoliilor, dar nu numai. Și mobila transmisă din generație în generație, este bineprimită și i se poate acorda puțină atenție, astfel încât o poți recondiționa cu adevărat și-ți poți transforma locuința în una cu adevărat chic!

Aici găsești o hartă cu mai multe locații din Cluj, unde poți repara câte ceva, dar și din țară, astfel încât să-ți fie mai ușor să găsești cel mai apropiat atelier de reparații pentru tine și obiectele tale.

Tu ce obiecte ți-ai propus să salvezi, prelungindu-le viața?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!