De unde comanzi cele mai bune dish-uri asiatice în Cluj?

Home $ Articole $ De unde comanzi cele mai bune dish-uri asiatice în Cluj?

by | Apr 26, 2022 | Articole, Home Delivery

Am povestit recent despre preparate clasice pe care le poți comanda acasă, precum carnea pentru grătar, fresh & healthy bowls și humus. Dar pentru că uneori tuturor ne face plăcere să savurăm niște preparate ale căror arome ne transpun într-o altă cultură, îți aducem o nouă recomandare pentru momentele când n-ai timpul sau dispoziția să gătești. Am selectat 5 dintre restaurantele noastre favorite înspre care ne îndreptăm atunci când vrem să ne răsfățăm cu un dish asiatic aromat, care ne poate surprinde papilele gustative cu ușurință. Opțiunile pe care le-am testat și menționat sunt variate și potrivite pentru toate gusturile. Ramen cu chashu pork, pui cu curry și ananas, Mandu Guk și Katsu Shrimps – toate așteaptă să fie puse pe masa ta. Iată de unde îți recomandăm să comanzi cele mai bune dish-uri asiatice în Cluj.

Ramen

Preparatul marca Ramen cu care n-ai cum să dai greș este ramenul cu chashu pork (35RON), care conține noodles, ou fiert marinat, baby spanac, bambus, baby porumb, ceapă verde și carne de porc în stil asiatic. Există șapte opțiuni extra pe care le poți adăuga comenzii tale pentru încă 3RON: ou fiert marinat, varză picantă, bambus, porumb, tamago, castraveți, baby spanac. Totodată, poți alege și supa alături de care să savurezi ramenul. Variantele existente sunt: 1. supa Shoyu (supă de vită cu ghimbir, usturoi și soia) și 2. supa Miso (pastă Miso, ulei susan). Alternativ, poți opta și pentru alte tipuri de ramen, ca și: ramen cu pachețele de primăvară, ramen cu pui karaage, ramen cu tofu tempura, ramen cu ciuperci tempura și ramen cu creveți panko. După ce te decizi asupra preparatului pe care-l vei degusta, te invităm să plasezi comanda aici.

Nori Yakitori

După cum îi spune descrierea, Nori Yakitori funcționează ca o mașină a timpului cu o singură destinație: Japonia. Când vine vorba despre Nori Yakitori, avem un principal preparat: pui cu curry și ananas (29RON), pe care ne place să-l asortăm cu salata de castraveți cu susan (18RON). Din seria acelorași preparate pe care le-am recomanda oricând prietenilor noștri, mai menționăm: colțunașii cu carne de pui (22RON / 5 buc.) – colțunași prăjiți, umpluți cu carne de pui și legume, serviți cu sos de soia ușor sărat, pachețelele cu carne de porc (20RON), Pad Thai (30RON) – tăițeii cu pui. Iar ceea ce ne-am propus să testăm data viitoare când comandăm de la ei este șnițelul de porc japonez, TONKATSU. Vestea bună este că dacă plasezi o comandă de cel puțin 40RON aici, primești un voucher de 10RON cadou. Tot ce trebuie să faci este să aplici, la check-out, cadoul noriyakitoriaprilie.

Little Hanoi

Unul dintre cele mai delicioase dish-uri asiatice testate de noi până acum este Tom Yum (35RON), de la un restaurant ale cărui preparate le consumăm cu drag de fiecare dată – Little Hanoi. Dish-ul conține 350ml de pastă tom yum, lapte de cocos, creveți, ciuperci, fasole verde, apio, praz, roșii, galangal și frunze de lime. În aceeași idee, alte preparate de-ale lor care s-ar putea să-ți placă sunt: Pho Ga (26RON / 550ml) – conținând carne de pui, paste de orez, ceapă galbenă, ceapă verde, coriandru (ingredient de sezon) și condiment Pho, Tom kha gai soup (35RON / 400ml) – preparat din pulpă de pui dezosată, lapte de cocos, frunze de lime, ardei uite, galanga, lemongras, lămâie, ciuperci champion, fasole verde, apio și Muc Xao Dua (52RON / 350g) – care conține calamari, ananas, ceapă, țelină apio, roșii, praz, ceapă verde, usturoi. Nici deserturile lor nu sunt de trecut cu vederea; de încercat sunt, spre exemplu, Chuoi Chien, Dua Nuong și Banh Mochi. Odată ce ai ales preparatul preferat, poți plasa comanda aici.

Taste of Asia Chef Cuisine

Mandu Guk (21 RON / 350g), de la Taste of Asia Chef Cuisine, este o supă de găluște mandu cu bază de supă tradițională obținută prin fierberea unor condimente coreene specifice, precum: mandu cu pui, ceapă verde, morcov, ghimbir, usturoi și sos de soia. Tot din cadrul categoriei Soups & Hot Pot, menționăm Hot and Sour (21RON / 400g) ca alternativă. Aceasta este o supă populară din bucătăria indochineză. Are un gust picant de la sosul chili și pudra de piper negru, care se îmbină cu gustul acru specific oțetului. Ingredientele sale sunt: carne de pui, urechi de lemn, shiitake, morcov, muguri de bambus, ghimbir, usturoi și sos de soia. Dacă alegi să încerci supa Pho Bo, te va transpune în Vietnam. Ramen Tonkotsu te va duce, pentru câteva momente, în Japonia. Iar Tom Yum, în Thailanda. Alege-ți supa asiatică aici și plasează comanda.

Nobori

La Nobori, tradiția este cea care își spune cuvântul, iar acest lucru se reflectă în gusturile autentice. Katsu Shrimps (34 RON / 200g), creveții prăjiți în pesmet, conțin: panko, fiind serviți cu sos tartar reinterpretat și fâșii proaspete de castravete și morcov. Tot în categoria Main Dish Meat Lover găsești și Tokuni teriyaki salmon (44RON) – filé de somon proaspăt, ușor rumenit pe gril tepanyaki, blanșat în sos teriyaki, alături de o selecție de dovlecel, ardei kapia, ceapă și ciuperci, gătite la grill, lângă orez cu susan negru și sos de măr cu ghimbir și Orange duck (44RON) – piept de rață, suculent, marinat cu anason și prăjit pe grill tepanyaki, acoperit cu reducție de portocale, alături de o selecție de dovlecel, ardei kapia, ceapă și ciuperci gătite la grill, servit cu orez cu susan negru. În plus, fiecare comandă te răcorește gratuit cu o Coca-Cola 0 la 330ml; poți comanda de aici.

Putem încerca să reproducem aromele asiatice autentice acasă, însă parcă tot mai gustoase sunt atunci când sunt preparate de specialiști în bucătăriile restaurantelor noastre favorite. De îndată ce ai epuizat testarea dish-urilor menționate mai sus, e bine de știut că există mai multe opțiuni cu care poți continua degustarea și care pot fi descoperite aici. Pentru momentele în care vrei să optezi pentru un preparat asiatic clasic, sushi, ți-am pregătit un material despre restaurantele de unde comanzi cel mai bun sushi din Cluj. Mai mult, vei fi pus față în față cu preparate care respectă în detaliu rețetele autentice. Indiferent dacă ai poftă de dish-uri asiatice noi, surprinzătoare, sau de clasicul sushi, cert este că papilele tale gustative vor fi inundate în experiențe culinare care fac înconjurul lumii.

Care este dish-ul tău asiatic favorit ce poate fi comandat în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!