Despre pasiunea pentru bucătărie – Interviu cu Mihai de la Mugur de Fluier

Home $ Articole $ Despre pasiunea pentru bucătărie – Interviu cu Mihai de la Mugur de Fluier

În urmă cu două luni, v-am rămas datori cu un articol. N-am uitat, să știți. Aici e. După ce am vorbit cu Teo, de la Mugur de Fluier, despre pasiune, a venit și rândul lui Mihai să ne spună câteva secrete „din spatele cortinei”. Astfel, am aflat cum a luat ființă Mugur de Fluier, dar și despre pasiunea lui Mihai pentru bucătărie, cu ce ne putem delecta papilele gustative dacă le trecem pragul, dar și despre noua lor platformă pentru delivery, care ne ajută să ne bucurăm de preparatele noastre favorite, direct de acasă, la prețuri mai mici și cu multe alte oferte.

Haideți să începem cu Mihai, pentru că el este vedeta acestui articol. Până în momentul în care și-a deschis propria lui afacere, a fost cale lungă. Totul a pornit de la primul loc de muncă din timpul studenției, într-un bar de cartier. Chiar dacă nu a fost o experiență tocmai plăcută, după cum ne mărturisește și el, a fost una benefică, care l-a ajutat să pornească pe această cale, a gastronomiei și să își găsească pasiunea. Astfel că și-a continuat cariera în acest domeniu, trecând de la postul de ospătar, la manager și în cele din urmă bucătar.

O viață am lucrat în HoReCa și am zis că ar fi cazul să încep ceva pe cont propriu. Cred că pandemia m-a împins puțin de la spate, când s-au închis toate. Mă gândeam de mult la asta, dar eram într-o zonă de confort. Lucrez în domeniu de la 20 de ani. Atunci am prins drag de bucătărie și am înțeles exact „cu ce se mănâncă”. Mugur de Fluier a luat ființă în 2020, inițial numai ca punct de delivery. La deschidere, în bucătărie eram numai doi, eu alături de unul dintre colegii mei de acum. Prima săptămână a fost groaznică. Nu ne-am așteptat. Noi am zis că deschidem platformele și vom vinde câteva preparate, dar am avut o super surpriză. Au intrat zeci de comenzi, încă din prima zi. Însă odată cu ele, au urmat multe nopți nedormite și multe ore de lucru. Stăteam chiar și până la 3 noaptea uneori, trăgeam un pui de somn și veneam înapoi. Dar ne-am adaptat repede, fapt pentru care agitația a trecut rapid.

Meniul lor este unul variat, cuprinzând preparate din toate colțurile lumii. Așa că, dacă ești fan al mâncărurilor tradiționale românești, aici găsești cele mai bune sarmale, bulz, fasole bătută, sau pâine proaspătă, făcută după rețetă proprie. Însă dacă vorbim de bucătăria internațională, poți alege între mâncăruri italienești, asiatice, orientale sau chiar mediteraneene. Majoritatea acestor preparate sunt unele clasice pentru bucătăriile din care provin, dar fiecare are ceva în plus, o notă originală. Mai mult decât atât, meniul lor se modifică constant, în funcție de sezon, preferințele clienților sau ideile bucătarilor. Astfel, au reușit să creeze un meniu complet, care poate satisface toate poftele.

Sunt pofte diverse și atunci am ales să avem un meniu divers. Cu toate că majoritatea preparatelor noastre sunt românești, avem preparate din multe bucătării. Îmi place să experimentez diferite zone, fiecare având elemente interesante. Meniul îl dezvoltăm cu fiecare săptămână, când mai avem câte o idee. Noi așa am pornit: găsim un preparat interesant, îl pregătim, îl degustăm, iar dacă ne place nouă și dacă îl putem prepara constant, testăm în piață, le cerem părerea și clienților. Așa reușim să ne dezvoltăm constant, atât noi, ca bucătari, cât și restaurantul.

Oameni dedicați sunt, meniu variat avem, gust impecabil este și atmosfera primitoare e la ea acasă. Ce mai lipsește? Ei bine, atunci când vrei să evoluezi constant, găsești mereu modalități prin care să îți dezvolți afacerea. Datorită acestui fapt, de curând au lansat și propria lor platformă de livrări, cu toate că îi găsim deja pe toate aplicațiile existente. Și-au dorit să le ofere clienților preparate delicioase, la prețuri mai mici, iar interacțiunea pe care o au aceștia cu restaurantul să fie una directă, autentică. Astfel că, acum putem comanda direct de la ei, fără să mai fim nevoiți să instalăm alte aplicații. Ba mai mult, ia vine și cu alte beneficii, cum ar fi reduceri sau promoții. Vă lăsăm aici și un link, poate vi se face poftă de ceva bun din meniul lor. Hint: folosește codul de reducere 20MGFL și ai 20% reducere.

Pe delivery suntem pe toate aplicațiile, iar acum avem și o platformă proprie. I-am dat drumul de curând, acum așteptăm să vedem cum e primită de clienți. Deși pe restul aplicațiilor ai toate restaurantele, noi suntem convinși că sunt deja oameni care spun din start „eu azi vreau să mănânc de la Mugur de Fluier”. Și chiar dacă încă nu o fac, este nevoie să guste o singură dată din preparatele noastre. Este o diferență de prețuri aici, față de cele promovate pe aplicațiile partenere, iar pe lângă asta, am implementat și o campanie de 20% discount pentru cei care comandă direct de la noi. Ne dorim să îi răsplătim în vreun fel pe clienți și acesta cred că este cel mai bun mod prin care o putem face.

Mugur de Fluier

Mugur de Fluier este un loc în care noi ne reîntoarcem mereu cu plăcere, atât datorită preparatelor absolut delicioase, cât și a atmosferei calde și prietenoase cu care ne primesc de fiecare dată. Pentru noi, ei sunt un exemplu de așa da, pentru că și-au urmat pasiunea și s-au dedicat visurilor lor, punând mereu clienții și bunăstarea lor pe primul plan.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!