5 Shopuri din Cluj de unde poți să îți echipezi pasiunea pentru muzică

Home $ Articole $ 5 Shopuri din Cluj de unde poți să îți echipezi pasiunea pentru muzică

by | Mar 24, 2022 | Articole, Recomandări

Ai ureche muzicală. Sau degete dibace și cele mai neastâmpărate picioare, gata mereu să urmeze ritmul. Și chiar dacă stai rău cu timpul, un nou hobby ar putea fi cea mai indicată metodă de a așeza lucrurile. Timpul dedicat muzicii sau învățării are rezultatele terapeutice dovedite în studii clinice. Pe lângă o destresare instant, indiferent de cât de bine sună rezultatul, rezultatele pozitive ale sesiunilor de cântat includ abilități de comunicare mai bune, dezvoltare emoțională și funcția cognitivă.

Ca notele pe un portativ, gândurile se pot ordona atunci când cânți, iar apropierea de alți pasionați aduce noi posibilități de socializare și incluziune în noi grupuri. Tot ca notele pe un portativ, vorbim despre shop-uri din Cluj unde îți poți găsi instrumentul muzical preferat.

1. MC Musical este un lanț național de magazine specializate în distribuția de instrumente muzicale, cu magazine în București, Constanța, Iași și alte 6 orașe. Magazinul din Cluj-Napoca, de pe strada Barițiu, numărul 32, are aproape 200 de recenzii pe Google și printre motivele de laudă găsim: multitudinea de opțiuni, asistenți amabili, serviciile de întreținere a instrumentelor.
Și desigur, este destinația ideală pentru pasionați și profesioniști datorită varietății oferite, de peste 20 de ani deja.
De la piane digitale la un instrument digital de racordare a vocii, găsești în magazin brandul Korg, dar și chitările care nasc fantezii de concerte în fața a sute de mii de fani, precum Epiphone. Tama, Vox, Orange, Ibanez și alte nume care o să înceapă să sune cunoscut imediat ce îți urmezi pasiunea la magazin. Acolo vei fi îndrumat spre cel mai bun start și alegere. Și poți reveni pentru upgrade.

2. Pe strada Bolyai János 8 poți să dai Play, la Play Music Cluj. Partener oficial Yamaha și Neumann Berlin, magazinul cu peste 5000 de admiratori pe pagina de Facebook este apreciat și pentru: rapiditate în livrare, locație și atmosferă modernă, personal care nu doar oferă păreri, sunt muzicieni care înțeleg valoarea unui instrument.
Gama este variată și crește constant, cu experiența din 1994 a celor care au considerat că inima Clujului sau fosta 6 Martie merită puțină muzică. Au colaborat cu Opera și Teatrul Maghiar, cu artiști consacrați și festivaluri ca Jazz in the Park, cu Academia de Muzică “Gheorghe Dima”; și desigur cu toți pasionații care au venit în căutarea sunetului muzicii.
Găsești în magazin toate mărcile importante, pentru amatori și profesioniști, de la Sony, Pioneer și Behringer, la renumita marcă de instrumente muzicale Hora din Reghin.

Tip: Încearcă pentru un prim experiment cu muzica și un instrument second hand, de la Used Products Cluj. Un prim pas ideal dacă vrei doar să încerci un anume instrument sau ai deja o pasiune care merită un upgrade și cauți o ofertă bună. Nu îți face probleme, dacă nu te potrivești cu achiziția o poți returna tot în magazin.

3. Guitar Shop are peste 500 de recenzii pe Google și magazinul de pe strada Ioan Rațiu te așteaptă la numărul 2 cu mai mult decât chitări și amplificatoare. Tobe, ukulele, alte instrumente cu corzi și chiar tricouri pentru pasionații de muzică și istorie a muzicii, gama este variată. În 2003 deveneau unic importator și distribuitor al mărcilor grupului Fender în România. În prezent sunt prezenți și în București, Brașov și Sibiu.
Poți admira modele Fender care în istorie au dat naștere legendelor ca Jimi Hendrix, Bruce Springsteen, Bob Dylan și de ce nu, să te ajute să urci pe această listă.
Sunt apreciați pentru varietatea de corzi, pentru locul care îndeamnă la un show spontan și pentru cunoștințele celor care îi ajută pe clienți. De la primele acorduri la armonii complexe, locația permite și organizarea de concursuri, și asta poate fi ocazia de socializare inedită care a lipsit în ultimii ani.
Dacă încă eziți să alegi instrumentul, fă-le o vizită și poate una din mărcile Roland, BOSS, ESP, LTD, Gibson, Epiphone, Dean sau celelalte prezente în magazin te va convinge.

4. Kvartett este locația de pe Moților 103 unde din 2007 doi melomani absolvenți ai liceului de muzică, alături de copiii lor, răspândesc bucuria de a crea muzică. Ca o afacere de familie, la Kvartett s-a construit un salon de piane unde poți vedea, testa și cumpăra piane și pianine noi sau recondiționate, dar și piane digitale, orgi, piane portabile și sintetizatoare. Dar deși inițial a pornit cu o pasiune pentru piane, acum magazinul susține pasiuni diverse și aduce mărci ca Hora Reghin, Vandoren, Stagg, Gewa, Thomastik, Pyramid, Karma, Roy Benson și altele.
Și pasionați, dar și școli de muzică și Academia de Muzică “Gh. Dima” din Cluj au ales locația ca furnizor și au creat cu aceste instrumente care sunt parte obiect, parte artă. Poți începe și tu drumul spre un refren reușit, consiliat de această familie cu respect pentru pasiuni.

5. Poate că nu imediat ce începi vei reuși să susții un concert, dar la Koncert poți merge să începi. Magazinul din strada Georges Clemenceau 6A are o vitrină care înșiră instrumente așa cum se înșiră gândurile despre relaxare într-o zi grea. Și poți decide ce ți se potrivește, sau poți face un cadou care va fi și auzit și apreciat.
Întreabă personalul specializat despre mărcile Adams, Alice, Arnolds & Sons, Basix sau D’Addario și toate instrumentele cu coarde, de suflat sau cu clape și percuție. Apoi decide care va fi alesul și treci la pasul următor: faima.
Faimos sau nu, amator sau profesionist, pasionat sau curios, începe cu a privi la minunatele exemplare din magazin, ca să înțelegi de ce au reușit să creeze opere ale artei și pasiuni arzătoare în mii de artiști care au început tot așa, punând mâna pe un instrument.

Tip: A.P. Road Studio este locul unde poți să te dezlănțuiești fără să superi vecinii. Găsești pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 la numărul 37 săli de repetiții și înregistrări, închirieri backline și echipamente de scenă. Dă curs fanteziei despre concertul vieții tale.

Pentru cei care au rămas fără inspirație, doar vizitarea acestor shop-uri poate fi o trezire la o realitate mai armonioasă. Pentru pasionați e clar o recomandare perfectă pentru petrecerea unei zile, iar pentru cei cu prieteni talentați, oferă idei de cadouri speciale.
Și desigur, pentru copii muzica, în orice formă, cu un instrument din aceste magazine poate fi activitatea perfectă pentru a canaliza energie într-o formă de creație care poate ajunge legendară și chiar o carieră.

Invităm cititorii noștri care și-au urmat deja pasiunea și au instrumentele potrivite să ne spună dacă au tips&tricks despre achiziția acestora.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!