De unde comanzi cel mai bun humus în Cluj

Home $ Articole $ De unde comanzi cel mai bun humus în Cluj

by | Mar 23, 2022 | Articole, Home Delivery

Dacă tot am vorbit în ultimul timp despre locurile din care poți comanda cele mai bune eclere sau de unde poți comanda cele mai bune fresh & healthy bowls în Cluj, ne-am gândit să vă mai facem o recomandare gustoasă și sănătoasă, care, cu siguranță, va fi pe placul tuturor, indiferent de stilul de alimentație pe care l-a adoptat. Astăzi povestim cu voi despre locurile de unde poți comanda cel mai bun humus în Cluj.

Și dacă tot vorbim de humus, să vorbim mai întâi și despre ce este de fapt și despre ce nutriente conține. Ei bine, la bază, el este preparat din năut, uleiuri și mai multe condimente, după placul fiecăruia. Avantajul pe care-l aduce într-un meniu constă în faptul că are puține calorii, dar mai mulți nutrienți, precum vitaminele din gama B, dar și calciu, fier, magneziu sau zinc. Te-am făcut curios? Foarte bine, pentru că până la finalul articolului probabil vei fi și puțin înfometat, așa că mai bine salvează undeva la îndemână următoarele opțiuni.

Iar pentru că în ultimul timp ne-am obișnuit cu faptul că putem găsi toate localurile preferate într-o singură aplicație, de la care poți comanda atunci când vrei să mănânci ceva gustos sau de unde poți comanda pentru mai târziu, pentru când termini meet-ul de la serviciu, îți propunem câteva localuri preferate de noi, care se găsesc pe Tazz. Prima noastră recomandare de aici este Cimbru, unde bucatele nu sunt deloc lacome în explozii de gusturi și condimente care să-ți încânte papilele gustative.  În opțiunea de la Cimbru poți comanda un humus cu focaccia (făcută de ei, printre cele mai bune din oraș), pe care-l poți adăuga în brunch-ul tău de astăzi. Prețul este de 18 lei, iar pentru a-l comanda, poți intra aici.

Apropo Bistro este și el prezent pe Tazz, de unde poți comanda, de asemenea, humus cu focaccia ca starter pentru masa principală a zilei. Și aici prețul este de 18 lei. Tot în aceeași idee, dar și pentru că a început postul și poate ești în căutarea unor preparate mai vegetariene, îți recomandăm și salata de vinete de aici, care este și ea servită cu focaccia. Eu una aș mânca și humus cu orice, dar și focaccia cu orice, deci combinațiile le găsesc cum nu se poate mai delicioase.

Continuăm cu Apartament 1 Bistro, care este generos în combinațiile creative pe care le face, din punct de vedere culinar. În ceea ce privește humusul, îl poți comanda de aici sub mai multe forme – fie sub forma unui platou, cum ar fi un Platou Quatre entrees, unde vei primi guacamole, humus, salată de icre, pastă de somon și focaccia, fie într-un Platou libanez, care conține humus cu rodie, hummus cu ardei copt, salată Tabbouleh și piadină, sau un Platou vegetarian, care conține doar humus, guacamole și piadină. O altă variantă ar fi să alegi humusul într-o combinație mai simplă – cu ardei copți sau cu măsline verzi, ambele variante conțin piadină și ajung la prețul de 15, respectiv, 17 lei.

Hummus Wrap se găsește și el pe Tazz, iar după cum probabil ți-ai dat seama, este un loc în care poți găsi muuulte wrapuri sănătoase, în care humusul este un element de bază, dar nu numai. Printre wrapuri vei găsi și câteva cu humus și carne, atât de pui, cât și de vită, precum sunt Wrap Shaorma sau Wrap Kebab Vită. Dar, desigur, există și suficient de multe alternative vegetariene, precum sunt Wrap Falafel, Wrap Sabih Tofu sau Wrap Sabih. Iar pe lângă aceste wrapuri, poți opta și pentru câteva preparate mai orientale cu humus, cum ar fi Meniul Humus Shakshuka (care are hummus, feta, sos de roșii cu legume, sos tahini) sau Meniul Sabih Tofu (cu hummus, tabule, vinete, ciuperci, tofu afumat, sos tahini, ulei măsline). Nu lipsește nici humusul în varianta clasică, cu ulei de măsline sau cu susan și mai multe condimente. Evident, Hummus Wrap este o alegere foarte potrivită deoarece are o întreagă varietate de preparate cu humus, inclusiv pentru gurmanzi, pentru că au multe feluri consistente, pe care te invit să le descoperi chiar tu, aici.

Nu puteam să nu includem și Samsara Foodhouse pe lista noastră, mai ales pentru că toate preparatele de aici sunt vegetariene sau vegane. Prin urmare, humusul își are locul lui de cinste în meniul de la Samsara. Aici humusul este servit cu ardei copt și ulei de măsline și vine însoțit de pâinea casei, fiind perfect pentru ca tu să-l poți servi la micul dejun sau în ce combinații preferi, la orice altă masă din zi.

Desigur, pentru când programul tău este generos cu timpul liber, iar vremea de afară te invită la o plimbare până la localul preferat, pentru a lua masa, nu uita că poți oricând să treci pragul celor 5 localuri menționate mai sus și să te bucuri de o masă servită în oraș.

Chiar așa, tu unde ai mâncat cel mai bun humus în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!