De unde poți adopta pisici în Cluj-Napoca

Home $ Articole $ De unde poți adopta pisici în Cluj-Napoca

by | Feb 24, 2022 | Articole, Recomandări

Oricât am vrea, nu putem să nu observăm faptul că perioada pandemică, de care încă nu am scăpat, este o perioadă care vine la pachet cu foarte mult stres, dar și cu multe schimbări pentru cei mai mulți dintre noi – școală online, job remote, poate mai multe comenzi date la restaurantul preferat și livrate direct la ușă și lista poate continua. Pandemia ne-a făcut să petrecem mai mult timp acasă și să fim mai atenți cu spațiul în care locuim, dar și cu cei din jurul nostru.

Eu una cred că ne-am dat seama de lucrurile sau de persoanele care contează cu adevărat și care ne fac să ne simțim acasă, chiar dacă în ultimul timp, acasă a prins mai multe semnificații sau mai multe roluri. Și, poate că, printre altele ne-am dat seama că suntem mai singuri decât ne-am imaginat sau că avem nevoie de acel ceva care să ne încălzească sufletul și să ne aducă câteva zâmbete printre mitingurile de la muncă. Un ghemotoc cu blană, mustăți, lăbuțe mici cu pernuțe moi și care să toarcă poate fi sufletul lipsă din casa ta, chiar dacă ești singur, locuiești cu jumătatea ta sau alături de copiii care merg deja la școală.

Unde mai pui că, din păcate, zeci de pisici se află pe străzi sau în adăposturi, așteptând cu multă speranță pe cineva care să le ofere un cămin adevărat și iubire necondiționată? Pisicile sunt o responsabilitate pe care trebuie să ți-o asumi pe termen lung, așa că trebuie să te gândești serios dacă dorești să adopți una. Iar pentru varianta în care dorești să salvezi un suflet și să aduci căminului tău un nou chiriaș, astăzi îți povestim despre câteva locuri de unde poți adopta pisici în Cluj-Napoca.

Poți începe prin a căuta în adăposturile de animale, mai ales pentru că cei de acolo adesea preiau cazuri dificile, inclusiv de pui abandonați pe străzile orașului și nu numai. La ICare găseți multe ghemetoace cu blană și chef de joacă, de alergat după un laser pe pereți sau de fugit nebunește după un șoricel legat cu ață. Dacă arunci o privire rapidă pe pagina lor de Facebook, vei găsi fotografii cu pisici, precum și toate informațiile necesare despre acestea, cum ar fi vârsta, sexul, povestea lor și câteva detalii specifice. Pisicile sunt deparazitate atât intern, cât și extern și se dau spre adopție prin intermediul unui contract.

De cei de la Sirius Animal Rescue poate ai mai auzit, mai ales pentru că sunt una dintre asociațiile care preia foarte multe cazuri de animale abandonate din Cluj. De aici poți adopta și pisici, dar și câini. Dar, un lucru foarte util dacă îți dorești să adopți însă ai mici rețineri, poți lua în foster câte un blănos. Ce presupune acest lucru? Practic, din confortul casei tale ai grijă de un animăluț pentru o perioadă determinată de timp sau până ce acesta își găsește un stăpân permanent. Iar pentru toată această perioadă, poți primi tot sprijinul necesar, inclusiv sfaturi pentru noul membru. Adopțiile se pot face inclusiv în străinătate, asta dacă cunoști pe cineva care ar dori să adopte, dar nu locuiește în România. Pe pagina de Facebook a celor de la Sirius găsești albume cu fiecare cățel sau pisică, unde sunt mai multe fotografii și cu tot ce trebuie să știi despre fiecare dintre ei.

Și la Asociația pentru protejarea animalelor NUCA găsești multe suflete care sunt în așteptarea unei familii iubitoare. La fel ca cei de la Sirius Animal Rescue, și la NUCA foarte multe dintre animale sunt adoptate inclusiv în străinătate, așa că distanța nu ar trebui să fie niciodată o problemă atunci când vrei să acorzi șansa la o altfel de viață unui blănos. La NUCA sunt organizate și foarte multe evenimente, prin intermediul cărora se strâng bani pentru diverse cazuri dificile ale animalelor care au diverse probleme de sănătate și care pot primi astfel ajutorul necesar.

Grupurile de Facebook sunt o a doua opțiune, unde săptămânal găsești destul de multe anunțuri cu animale date spre adopție. Una dintre părțile bune de la platformele de socializare este faptul că acestea reușesc să adune comunități de oameni care militează pentru aceleași lucruri și care au aceleași înclinații sau idei. Așa că, iubitorii de animale nu lipsesc de pe Facebook și nu întârzie să se organizeze. Unul din grupurile din Cluj este cel de Adopții Câini și Pisici – Județul Cluj, care este un grup destul de numeros și activ. Fiind multe anunțuri cu pisici și câini de diverse dimensiuni, rase sau vârste, te sfătuim să te uiți cu atenție și să ceri mai multe informații atunci când simți că it’s a match.

Grupuri de Facebook clujene, care să fie specializate adopții de pisici sunt și Adopții-Donații-Pisici Cluj-Napoca și CLUJ – DAU ÎN ADOPȚIE PISICI. Toată lumea este în căutarea unui stăpân iubitor și grijuliu pentru pisici, mai ales pentru că de multe ori acestea fie vin de pe străzi, de unde au fost salvate de către cineva cu sufletul mare, dar care nu poate păstra pisica. Fie asta, fie este vorba despre pui de pisică, care vin deja din familii unde au fost foarte iubiți și crescuți până la vârsta la care se pot hrăni și fără mama lor. Te sfătuim să întrebi mai multe despre viitorul membru al familiei, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.

Noi te încurajăm să adopți o pisică pentru că este un mod mult mai sustenabil și nobil de a aduce în viața ta un membru torcăcios, cu blana pufoasă și dornic mereu de lapte sau de dormit chiar la tine în poală. Spre deosebire de căței, pisicile sunt mai adaptabile la apartament și nu trebuie plimbate zilinic. Totuși, reprezintă o responsabilitate la fel de mare, dar și o sursă de dragoste infinită!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!