4 sfaturi privind selectarea unei mochete noi

Home $ Diverse $ 4 sfaturi privind selectarea unei mochete noi

by | Feb 18, 2022 | Diverse

O mochetă de bună calitate poate avea un impact estetic uriaș, așa că ar trebui să vă asigurați că o alegeți corect. Mochetele înviorează și îndulcesc un spațiu plictisitor aproape instantaneu. Dar alegerea mochetei potrivite, cu multitudinea de opțiuni disponibile, poate fi o provocare uriașă. Acest ghid vă ușurează alegerea mochetei potrivite pentru casa dvs.

Mochetele pot fi realizate atât din fibre naturale, cât și din fibre artificiale, cele mai comune fiind lâna, nailon, poliesterul și polipropilena. Mocheta din nailon este o alegere populară datorită rezistenței sale superioare la pete și la abraziune. Poliesterul este un tip de mochetă rezistent și își păstrează culoarea mai bine decât majoritatea celorlalte tipuri. Polipropilena este un substitut sintetic excelent pentru lâna naturală datorită moliciunii și rezistenței la pete. Firul este o fibră naturală luxoasă, dar necesită mai multă întreținere decât toate celelalte tipuri de covoare. Alegerea mochetei potrivite va depinde în cele din urmă de acești factori:

Tipul vs Costul
Deși există atât de multe opțiuni din care puteți alege, tipul de mochetă pe care îl doriți va depinde de bugetul dumneavoastră. Ca regulă generală, fibrele naturale sunt mai scumpe decât fibrele sintetice și necesită mai multă întreținere. Dar ele arată uimitor în orice casă. Dacă prețul este un factor important, atunci fibrele sintetice sunt mai prietenoase cu bugetul dumneavoastră. Există, de asemenea, amestecuri de fibre naturale și fibre sintetice pentru a vă oferi un plus de moliciune și rezistență la pete.

Locul în care intenționați să puneți mocheta și ce fel de călcătură va trebui să suporte vă vor ajuta să vă reduceți opțiunile. Vă puteți permite să vă răsfățați cu un pic de lux în dormitor, unde o mochetă mai moale va rezista papucilor sau picioarelor goale, dar veți avea nevoie de ceva cu un tuf dens, strâns, cu puf mic în zonele cu trafic intens.

În primul rând, evaluați durabilitatea mochetei pe care o veți cumpăra. Uitați-vă la grosimea, elasticitatea, materialul și greutatea gramponului unei mochete. Faceți acest lucru apăsând ferm degetul mare în grămadă. Cu cât este mai rapid și se reface mai repede, cu atât ar trebui să fie mai densă și mai rezistentă.

Aspectul și senzația
Aspectul și senzația pe care le doriți de la mocheta dvs. vor depinde de anumiți factori, inclusiv de locul în care locuiți, de modul în care locuiți și de persoanele cu care locuiți. De exemplu, familiile cu copii mici pot alege să investească în alegeri de mochete mai ieftine, deoarece copiii vor vărsa des mâncare și băuturi pe pardoseală. Dacă sunteți în căutarea unui finisaj mai luxos în casa dvs. și sunteți pregătit să faceți față întreținerii suplimentare, atunci lâna este o alegere excelentă pentru dvs.

Longevitate
Durabilitatea este un factor important, deoarece nu doriți să vă tot refaceți pardoseala de fiecare dată, mai ales atunci când ați investit bani buni în ea. Mochetele cu bucle tind să fie mai durabile, deoarece nu se desprind la fel de repede datorită lipsei capetelor deschise. Mochetele din nailon și propilenă tind, de asemenea, să reziste la uzură și la traficul pietonal mai bine decât majoritatea celorlalte materiale. Amestecurile de mochete sunt, de obicei, alegerea preferată pentru stil și longevitate.
Densitatea mochetei ar trebui să fie un aspect esențial, în special dacă doriți să o așezați într-o zonă cu trafic intens, cum ar fi un hol sau scările. Densitatea este determinată de cât de strâns este împletită fiecare fibră cu alta, mai degrabă decât de adâncimea mocheteii.

Aruncați o privire la partea din spate a materialului pentru a vedea cât de mult spațiu există între smocuri. Spațiile mari înseamnă că mocheta își va pierde mai repede elasticitatea.

Verificați greutatea țesăturii pe stiluri asemănătoare, de exemplu, comparând un Berber cu altul. Greutatea trebuie să fie imprimată pe spatele eșantionului. Ca regulă generală, mochetele scurte, cu fibre dense sunt cele mai durabile. Veți constata că mochetele cu bucle și fire mai lungi par mai voluminoase, dar cântăresc mai puțin.

Culoarea
Culorile mochetelor pot avea, de asemenea, un impact asupra aspectului unei case. Culorile închise dau o senzație de confort, dar pot face, de asemenea, ca o cameră mică să pară mai mică. Culorile deschise, pe de altă parte, infuzează profunzime în cameră. Culorile neutre tind să fie cele mai populare, deoarece se pot asorta cu tot felul de elemente decorative dintr-o casă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!