5 restaurante recent adăugate pe Tazz

Home $ Articole $ 5 restaurante recent adăugate pe Tazz

Când ne întrebăm prietenii ce le vine în minte atunci când aud de noi, la CLUJ LIFE, una dintre mențiunile cel mai des făcute este la adresa materialelor noastre cu privire la localuri noi deschise în oraș. Adevărul e că ne-am obișnuit să vă încurajăm și pe voi să testați ce mai apare nou pe piață și să vă formați o părere proprie, fie ea pozitivă sau negativă. Dar fiindcă pandemia ne-a determinat să ne adaptăm și reinventăm în diferite moduri, am decis că este momentul să urmărim îndeaproape și noile restaurante care sunt introduse în platformele de delivery, precum Tazz – platformă de delivery pe care, momentan, se găsesc aproximativ 450 de restaurante. Fiindcă numărul restaurantelor de la care îți poți comanda mâncare acasă este în continuă creștere, am fost curioși să aflăm ce restaurante noi au mai apărut pe Tazz.

Așa, am aflat despre următoarele 5, numai bune pentru zilele în care nu reușești să le faci o vizită în oraș.

Nobil Sushi

Atunci când avem poftă de o porție delicioasă de sushi, primul restaurant care ne vine în minte este Nobil Sushi, mulțumită meniului lor care îți oferă toate șansele să accesezi tradițiile culinare de peste mări și țări. Nu este prima dată când Nobil Sushi ajunge să fie, #petestate, cap de listă într-unul dintre materialele noastre. Data trecută, de exemplu, l-am inclus în topul recomandărilor de restaurante de unde comanzi cel mai bun sushi din Cluj. Rețetele lor de Hosomaki, Nigiri, Sashimi, Uramaki, sunt menite să îți inunde simțurile în experiențe de neuitat. Spre bucuria mea, ei oferă și variante conceput special pentru gusturile vegetarienilor, precum Hosomaki set vegetarian (39RON). Iar pentru momentele în care îți inviți prietenii la cină și vrei să-i surprinzi cu sushi, poți alege oricare dintre cele 28 de mixuri pe care le au în meniu, ale căror prețuri variază între 31RON și 230RON, în funcție de numărul invitaților tăi. Plasează comanda aici și savurează bucătăria japonează interpretată de bucătarii Nobil Sushi.

Bulgakov Café

Bulgakov Café este, începând cu anul 2002, locul unde se întâlnesc literatura cu gastronomia, cu muzica și cu viața de club”, așa ni se prezintă acest local pe terasa căruia ne-am petrecut multe după-amiezi de vară cu prietenii. Fiindcă vremea de afară nu ne prea ajută zilele acestea, avem noroc cu platformele de delivery. Dacă și ție, la fel ca nouă, îți lipsește să-ți petreci timpul pe terasa lor, savurând felurile excepționale ale bucătăriei ardelenești în timp ce ciocnești câte un pahar de vin din soiurile alese ale Bazinului Carpatic, acum poți aduce puțin din gustul și atmosfera Bulgakov Café direct la tine acasă sau la birou. Ca aperitiv, poți opta pentru salată de vinete cu 4 felii de pâine (16RON). Apoi, poți comanda o supă cremă de ciuperci cu toast cu caș (17RON), spanac cu ochiuri și frigănele (29RON) și, ca desert, papanși cu smântână și gem de afine (24RON). Te invităm aici să explorezi restul ofertei din meniul lor.

Pasta la Vista

Mâna sus dacă și tu ai zile în care, pe neașteptate, ți se face poftă de niște paste delicioase și le vrei chiar ieri, dacă se poate. Restaurantul înspre care recomandăm să te orientezi într-o astfel de situație este Pasta la Vista, care ne-a surprins din primul moment cu rapiditatea cu care ne-au livrat porția de – bineînțeles – farfalle quattro formaggi (26RON). Dacă spre deosebire de noi nu ești mare fan al pastelor quattro formaggi, mai poți opta pentru preparate precum: tagliatelle al salmone care conțin fâșii de somon afumat cu sos de smântână dulce, usturoi și un strop de zeamă de lămâie, farfalle con spinaci e gorgonzola cu sos cremos de spanac, usturoi, smântână dulce (27RON), nucșoară și gorgonzola (25RON) sau spaghetti con gamberi in bianco care îmbină creveții trași la tigaie cu vin alb și pătrunjel verde (29RON). Ca răsfățul să fie complet, la desert poți savura o porție de Panna Cotta (10RON). Restul rețetelor de paste te lăsăm să le descoperi pe cont propriu aici.

Vărzărie

Despre Vărzărie știu nu doar majoritatea localnicilor, ci și turiștii care vin în vizită la Cluj o fac cu gândul de a le trece pragul. E bine de știut pentru tine ca localnic, însă, că dacă nu ai dispoziția necesară să confrunți frigul de afară și să faci un drum până pe bulevardul Eroilor, unde acest local cu tradiție e localizat, Vărzărie îți poate livra preparatele preferate direct la ușă. Pentru că știm că varza e vedeta aici, menționăm că printre preparatele făcute în baza acestui ingredient pe care le poți comanda se numără: varză a la Cluj (22RON), varză a la Cluj cu ciolan afumat (39RON), sarmale cu ciuperci (20RON), sarmale cu carne de porc din varză murată (22RON), varză roșie călită cu cotlet/ceafă la grătar (28RON) și varză roșie călită cu pulpe de pui dezosate (27RON). Alternativ, mai poți comanda supe/ciorbe, preparate pe bază de cartofi, salate și desert (mai exact, tăiței cu nucă în valoare de 12RON). Comanda o poți plasa aici.

Don Pasquale

Don Pasquale este unul dintre localurile cărora le-am trecut pragul prima dată în 2019 fiind curioși și în căutare de nou. După aceea, n-am mai avut încotro. A trebuit să ne reîntoarcem la pizza lor iar și iar. Atunci și-au deschis ușile pentru oaspeți pe strada Napoca, nr. 27, colț cu Potaissa. Spre bucuria noastră, pizza cu care ne-au cucerit a rezistat și continuă să fie disponibilă la livrare momentan, urmând ca în curând să se redeschidă și restaurantul. Când le accesezi meniul online, ești pus față în în față cu nenumărate sortimente de pizza care pare a fi pură magie italiană, dintre care: pizza quattro formaggi concepută din aluat cu maia, sos de roșii făcut în casă, mozzarella ciliegine, gorgonzola, taleggio DOP, parmezan și busuioc proaspăt (34RON) și pizza cotto e zucchini din aluat cu maia, sos alb (cu ou), mozzarella fior di latte, șuncă, zucchini, gorgonzola, parmezan și busuioc (32RON). Dacă preferi o pizza vegetariană, poți oricând să alegi o Tartufata (36RON). Restul sortimentelor le poți explora și comanda aici.

Poate că n-ai timpul necesar să vizitezi periodic localurile noi din Cluj și e de înțeles. Dar ar trebui să te poți bucura în continuare de varietate, noutate și preparatele tale preferate chiar și în regim de delivery. Iar cele mai noi 5 restaurante recent adăugate pe Tazz, Nobil Sushi, Bulgakov Café, Pasta la Vista, Vărzărie și Don Pasquale pot să îți ofere asta. Către Nobil Sushi te poți îndrepta atunci când vrei să savurezi tradițiile culinare de peste mări și țări și, mai precis, din Japonia. Bulgakov Café este opțiunea potrivită atunci când ți-e dor de felurile excepționale ale bucătăriei ardelenești. Pasta la Vista te apropie de bucătăria italiană atunci când ai poftă de paste delicioase, livrate rapid la ușa ta. Vărzărie îți oferă acces la un număr vast de preparate tradiționale pe bază de varză. Iar Don Pasquale este o variantă go to atunci când vrei să te bucuri de o pizza care amintește de gustul autentic Italian.

Așadar, care va fi primul dintre aceste 5 restaurante recent adăugate pe Tazz de la care vei comanda?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!