Cum să alegeți cea mai bună geacă pentru iarna aceasta

Home $ Diverse $ Cum să alegeți cea mai bună geacă pentru iarna aceasta

by | Feb 3, 2022 | Diverse

Folosiți aceste sfaturi profesioniste pentru a găsi cele mai bune geci de iarnă, astfel încât să vă îmbrăcați cu încredere în această iarnă.

Cu temperaturi de îngheț și vreme cu zăpadă în prognoză, veți dori să vă asigurați că sunteți pregătit să înfrunțați frigul din această iarnă cu o geacă călduroasă. Dar ce stil de geci este cel mai potrivit pentru dvs.? Suntem aici pentru a vă ajuta să îl găsiți pe cel care vă poate ajuta să vă păstrați căldura, chiar și atunci când temperaturile scad.

Înainte de a vă uita la toate specificațiile unei geci, ar trebui să vă gândiți la modul în care o veți folosi.

Dacă plănuiți să faceți o activitate aerobică de intensitate mare, cum ar fi alergarea sau schiul, este posibil să vreți să purtați mai multe straturi sub o geacă ușoară. Dar pentru activități cardio de intensitate mai mică sau pentru acele plimbări friguroase de la mașină la serviciu sau școală, o geacă mai grea vă poate ajuta să vă apărați de frig.

geaca dama

Atunci când căutați o haină care să vă ajute să vă protejați de frig, veți găsi două tipuri de izolație din care puteți alege: sintetică și din puf.

Izolația din puf provine din subînvelișul rațelor și gâștelor, cunoscut sub numele de penaj. Ciorchinii de înaltă densitate rețin căldura corpului dumneavoastră, menținând în același timp respirabilitatea. De asemenea, puful poate ajuta la eliminarea umezelii pentru a vă menține confortul. Aceste geci vin cu un indice de umplere care se încadrează de obicei între 500 și 900. Cu cât ratingul este mai mare, cu atât geaca este mai călduroasă. Dezavantajul pufului? Își pierde din eficiență dacă se udă. Dacă acest lucru este o preocupare, rețineți că unele geci din puf au izolație cu un strat rezistent la apă.

Izolația sintetică este adesea alcătuit din fibre de poliester. Spre deosebire de puf, izolația sintetică poate păstra căldura atunci când este umedă și se usucă ușor. Aceste materiale imită calitățile de încălzire pe care le găsiți în puf. Izolația sintetică se măsoară în grame de metru pătrat. Cu cât numărul este mai mare, cu atât mai mult din acel material este folosit în geci de damă. Dar există și un dezavantaj – izolația sintetică poate fi voluminoasă și grea. De asemenea, poate fi puțin mai puțin durabilă decât geci din puf.

O varietate de materiale pot compune construcția învelișului exterior al unei geci. Dar atenția dvs. ar trebui să se concentreze pe modul în care aceasta rezistă la elementele cu care vă veți confrunta.

Proprietățile de impermeabilizare, cum ar fi un înveliș exterior rezistent la intemperii sau un tratament de acoperire DWR, pot ajuta geaca să rețină căldura și să vă țină uscat. De asemenea, poate fi important să cunoașteți diferența dintre rezistență la apă și impermeabilitate:

– Rezistent la apă: Poate ține la distanță precipitațiile ușoare pentru perioade scurte de timp.

– Impermeabil: Poate ține la distanță precipitațiile pentru perioade mai lungi de timp datorită cusăturilor sigilate.

Unul dintre cele mai importante aspecte în ceea ce privește modul în care geaca dvs. vă
protejează împotriva umezelii este tipul de cusături folosite în construcția sa. Acesta poate fi un factor major dacă intenționați să purtați geaca pentru sporturi de iarnă. Opțiunile includ:

– Complet sigilată cu cusături: Aceasta înseamnă că toate cusăturile gecii se etanșează bine pentru a ajuta la protecția împotriva apei.

– Cusături critice etanșate: Aceasta este atunci când doar zonele cele mai expuse ale gecii au cusături impermeabile. Aceasta poate include umerii, precum și partea din spate și din față a unei geci.

De asemenea, veți dori ca geaca să vă ofere protecție împotriva vânturilor care îngheață. Clapele de vânt concepute pentru a acoperi fermoarul vă pot ajuta să vă protejați de vremea viscolită.

De asemenea, nu uitați de protecția solară pe timp de iarnă. Unele geci vin cu un nivel de protecție UPF pentru a vă proteja de razele soarelui. Acest lucru poate fi deosebit de util dacă plănuiți să stați afară pentru perioade mai lungi de timp.

Materialul căptușelii este stratul gecii care are cel mai mult contact cu pielea dumneavoastră și care poate ajuta la reținerea căldurii. Materialul folosit la căptușeală este un factor care influențează căldura gecii dumneavoastră. Fleece sau un strat suplimentar de material sunt utile pentru a reține căldura.

Un material de căptușeală care elimină umezeala poate ajuta să vă mențineți uscat. Dar vă poate menține, de asemenea, căldura, deoarece evacuează umezeala de pe piele. Acest stil de material de căptușeală poate fi deosebit de util dacă intenționați să faceți orice activitate fizică în timp ce purtați geaca.

Există numeroase caracteristici ale gecii de iarnă din care puteți alege, în funcție de ceea ce căutați.

Unele geci combină un strat intermediar și un înveliș exterior care se atașează cu fermoare sau file. Puteți purta stratul intermediar sau învelișul exterior singuri. Învelișul exterior va fi adesea rezistent la apă. Stratul intermediar poate fi realizat dintr-o varietate de materiale izolatoare, inclusiv: puf, sintetic, fleece sau căptușit cu lână.

Gecile cu glugă oferă o modalitate de a vă proteja capul de precipitații, dar și de a-l menține cald. Unele glugi sunt reglabile pentru o potrivire perfectă, în timp ce altele au izolație pentru un plus de căldură.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!