5 localuri noi în Cluj: Yora Delicii, La Nadiniere Macarons, 5 to go Barițiu, Skipper’s Coffee Shop și Sucré

Home $ Articole $ 5 localuri noi în Cluj: Yora Delicii, La Nadiniere Macarons, 5 to go Barițiu, Skipper’s Coffee Shop și Sucré

by | Feb 3, 2022 | Articole, Localuri noi

Nu vă vom minți. Am fost în extaz când am aflat că avem localuri noi în Cluj, însă nu orice localuri, ci unele cu prăjituri delicioase și cafea de specialitate. Tare ne-am bucurat că am găsit noi business-uri și chiar am am avut de unde să alegem. Încercăm constant să vă încurajăm și pe voi să testați ce mai apare nou pe piață și să vă formați o părere proprie, fie ea pozitivă sau negativă. Pentru a vă ușura munca, vă lăsăm mai jos câteva informații despre ce și unde puteți încerca ceva nou, în Cluj.

Primul loc pe care l-am vizitat, a fost Yora Delicii. Se află pe strada Petru Maior, în apropierea Casei de Cultură a Studenților. În pofida gerului de afară, atmosfera din interior era călduroasă și primitoare, conform numelui lor, care provine de la Ra, zeul soarelui la egipteni. Cu siguranță atmosfera a fost influențată și de zâmbetul domnișoarei care ne-a servit. Am povestit cu ea despre cafea și mâncare, despre Yora și soare, iar în final ne-a ajutat să ne hotărâm asupra comenzii. Până la urmă am ales un cappuccino, un croissant vienez și o felie din tortul de morcovi. Toate au fost proaspete și delicioase și fiecare a venit cu o amprentă personală. De exemplu, croissantul a fost însiropat cu vanilie. Am aflat ulterior că afacerea a început cu o bucătărie pentru delivery, unde proprietarii investesc mult în calitatea produselor. Ulterior au deschis și cafeneaua, pentru a interacționa mai mult cu oamenii și a se apropia de un public mai larg. Nouă ne-a plăcut pentru că deși este un loc mic, este unul intim. Dacă vrei să mănânci, ai de ales între salate, sandviciuri, deserturi sau produse de patiserie. Iar cafeaua este bună, chiar dacă nu este una de specialitate.

La Nadiniere Macarons am ajuns fix în ziua deschiderii. Ne-a fost ușor să găsim localul, în primul rând pentru că se află pe strada Horea și în al doilea rând pentru că e un spațiu viu colorat, decorat cu multe flori, care se evidențiază între blocurile monotone din zonă. Iar dacă v-ați gândit cum arată viața-n roz, aici puteți să vedeți. De la pereți și ornamente, până la uniformele angajaților, toate par desprinse dintr-un film american. Iar deserturile apetisante, în zecile de culori și sortimente, am putea spune că arată aproape ireal. Am încercat trei dintre ele, pentru că nu ne-am putut hotărî asupra unuia singur: „Vis cu vișine”, tort cu fistic, zmeură și ciocolată și tort cu caramel sărat, iar la ieșire, am primit și câte un pachețel, a câte două macarons fiecare. Partea mai puțin plăcută este că nu poți sta în local, ceea ce înseamnă că deserturile pot fi luate doar la pachet. În ceea ce privește prețurile, sunt afișate doar cele per kilogram și e destul de greu să deduci înainte cât va costa o felie de prăjitură. Cele pe care le-am cumpărat noi au fost 30-35 de lei fiecare, însă gramajul a fost mare (undeva la 250-300g). Am fost încântați de textura deserturilor, atât crunchy cât și pufoasă, iar aromele sunt cât se poate de interesante. Partea cea mai bună este că poți încerca mereu combinații noi, neavând un meniu constant.

Următoarea oprire a fost la noul local 5 To Go, situat pe strada Barițiu. E un spațiu similar cu celelalte pe care le deține grupul, însă are și amprentă personală. La prima vedere, are un iz „de călător”, un loc în care intri să bei o cafea ca turist. Personalul este foarte prietenos. Povestind despre cafea și arome, ne-au explicat că pe lângă clasicele preparate pe care le găsim în meniul lor, au și cafea boabe, sau chiar măcinată, însă nu în multe sortimente. Așa am aflat că își doresc să le diversifice, pentru cei care vor să își prepare singuri cafeaua, acasă. Am primit și o revistă interesantă, marca 5 To Go, despre oameni, locuri și evenimente, revistă care s-a potrivit mănușă cu un flat white delicios și atmosfera cozy din local. Fiind situat în apropierea sediilor UTCN, este un loc perfect pentru studenți. Să nu mai vorbim despre prețurile mici și aroma cafelei de specialitate.

La Skipper’s Coffee Shop am mers în ziua deschiderii oficiale, când localul a fost aproape plin. Deși spațiul este destul de mare, când am ajuns mai erau numai trei scaune libere, așa că ne-am așezat în apropierea barului, la o masă înaltă, care ne-a permis să schimbăm câteva vorbe cu barmanii. Design-ul interior nu s-a modificat foarte mult față de cel care era înainte, când acolo se afla Cabinet de Vin&Cocotte. Cu toate că este unul simplu, spațiul în sine are un farmec aparte. Localul oferă clienților un blend propriu de cafea care vine în două variante. Prima este mai echilibrată, în ceea ce privește aciditatea, iar cea de-a doua este puternică, cu o prăjire mai intensă. Meniul cu mâncare nu este unul stufos, însă găsim câteva variante de breakfast și brunch. Am aflat că vor fi adăugate și alte preparate în viitor, în funcție de preferințele clienților. Noi am încercat un Skipper’s Sandwich, cu șuncă, ou ochi, avocado, salată și pâine caramelizată, servit cu salată de rucola și rodie. Deși a fost un simplu sandvici, a avut o mulțime de gusturi și arome care, surprinzător, mergeau bine împreună. Este un spațiu simpatic, într-o zonă bună, pe care îl poți vizita între orele 8-22. Dimineața o poți începe cu un breakfast-brunch delicios și o cafea bună, iar seara o poți continua cu un drink apetisant, la un date sau poate la o ieșire cu prietenii.

Despre Sucré și eclerele lor delicioase am auzit multe și am fost intrigați să le gustăm și noi. Localul se află în Piața Unirii și aș spune că este caracterizat de o oarecare finețe și eleganță, atât spațiul în sine, cât și produsele atent decorate, până la cele mai mici detalii. Pe lângă faimoasele eclere, oferta vine cu o gamă largă de prăjituri și torturi, iar odată cu sezonul cald, proprietarii promit multe sortimente de înghețată, toate făcute în laboratoarele lor din Sibiu. Prețurile sunt medii, în jurul a 15 lei/ecler. Din păcate, spațiul nu dispune de locuri în interior, așa că te vezi nevoit să aștepți până acasă, pentru a gusta din bunătățile cumpărate. Este ideal să poți alege dintre atât de multe arome și e imposibil să nu găsești ceva pe gustul tău.

Așteptăm și părerile voastre, după ce le vizitați. Până atunci, voi ce alte localuri noi ați mai vizitat în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!