Unde poți să-ți înregistrezi podcastul în Cluj?

Home $ Articole $ Unde poți să-ți înregistrezi podcastul în Cluj?

by | Jan 27, 2022 | Articole, Recomandări

Încă din 2020, mulțumită primului studiu de la noi pe subiectul podcastingului realizat de Banca Transilvania, circula o statistică în media: peste 3,2 milioane de români ascultă podcasturi. În același an a avut loc, pentru prima dată, conferința Podfest, „o conferință dedicată unui nou fenomen care se naște cel mai adesea din dorința unor oameni de a promova un interes comun. În cazul de față, podcast-urile.” Acela a fost anul în care ni s-a confirmat tot mai des că podcasturile devin un fenomen de masă, datorită publicului tot mai interesat de conținut în formă lungă. Astăzi, 20% dintre românii între 16 și 64 de ani ascultă podcasturi săptămânal. Pe măsură ce numărul consumatorilor de podcasturi s-a mărit, a crescut, în mod natural, și numărul producătorilor de podcasturi.

Iar prima întrebare pe care și-a pus-o fiecare dintre acești creatori de conținut este: „Unde poți să-ți înregistrezi podcastul?” Ca să le oferim un răspuns și mai multe opțiuni podcast-erilor aflați la început de drum din Cluj, am conceput acest material.

Rocket Space

Rocket Space este unul dintre locurile din oraș în care creativii se simt ca acasă. Am participat la evenimente organizate de către echipa lor creativă. Am organizat și eu, la rândul meu, evenimente în spațiul lor. Le-am testat spațiul de co-working și m-am întors zilnic timp de o lună. Mi-am organizat câteva meeting-uri într-una dintre camerele de întâlniri pe care le pun la dispoziție. Și m-am bucurat atunci când au anunțat că își vor pune locația la dispoziție și celor care caută un loc unde să-și înregistreze podcasturile în Cluj. Ce îți oferă Rocket Space dacă decizi să îți înregistrezi podcastul în studioul lor? Pe lângă basics (wifi, print, cafea, snacks și birotică), ei îți pun la dispoziție aparatură foto-video, backdrops, lumini, set-up și un fotograf in-house. Poți colabora cu ei fie pe baza unui abonament, care îți aduce diferite beneficii personalizate sau în baza unei programări telefonice făcute la numărul 079 057 3809.

Cirkular

Dacă ești în căutarea unui studio din Cluj care să dețină echipamentul hardware necesar și să poată să-ți ofere uneltele software potrivite – poți să apelezi cu încredere la echipa Cirkular. Odată cu acestea, ei promit să aducă la pachet și cunoștințele necesare nu doar ca să-ți înregistreze și editeze podcastul, ci și pentru ceea ce ține de mixing & mastering. Dacă aceste informații sunt facil de accesat pe site-ul lor, ceea ce s-ar putea să nu știi este că ei fac echipă cu Rocket Space pentru a-ți oferi „pachetul complet” ca să te mândrești nu doar cu un podcast audio, ci și cu unul video de înaltă calitate. Cirkular gestionează ceea ce ține de producție audio, în timp ce Rocket Space se ocupă de producția video. Ca bonus, atunci când semnezi cu ei primești o reducere de 20%. Nu mai rămâne decât să completezi formularul acesta și să le povestești mai multe despre proiectul pe care vrei să-l creezi.

CBC Records

În vara lui 2021, Cluj Business Campus a lansat conceptul CBC Records sau, după cum a fost prezentat în media, „primul studio de podcasting as a service oferit de o clădire de birouri în România”. Scopurile proiectului sunt două: pe de o parte, acesta își propune să se adreseze nevoilor de promovare digitală ale companiilor, pe de altă parte să încurajeze valențele creative ale tinerilor din comunitatea clujeană. Printre podcasturile care se produc în momentul de față în studioul lor se numără On Campus Podcast – emisiunea care abordează viitorul muncii, MIC Check Radio – emisiunea de muzică inițiată de Vlad Dobrescu, The Rada Way – emisiunea sportivă a fotbalistului Ionuț Rada sau Secvențe – o serie de interviuri cu actori, realizată de festivalul TIFF. Ca să le povestești mai multe despre proiectul tău și să discutați despre cum ați putea colabora, completează formularul acesta și contactează-i.

Big Time Production

Echipa Big Time Production promite o viziune nouă asupra identităţii audio, o viziune care îi ajută să depăşească bariere, să căute să fie unici și să se dezvolte continuu. Mai mult decât un loc în care să îți înregistrezi podcastul, ei îți pot oferi o varietate de servicii printre care se numără cele de producție audio pentru radio/TV, filme, dublare de voci și efecte speciale, albume muzicale și post producție. În funcție de nevoile proiectului tău, ei pun accent pe dorințele tale și fac tot posibilul să îi dea viață în cel mai inedit mod. „Suntem o echipă de succes, în care cel mai important membru eşti tu” – le place lor să spună. Completează formularul de contact sau trimite-le un e-mail la una dintre adresele [email protected] sau [email protected] ca să identificați împreună serviciile necesare dezvoltării podcastului tău.

Komiti

Cel mai probabil, pe prietenii de la KOMITI îi știi deja, nemaiavând nevoie de o introducere formală. Iar asta fiindcă ei sunt cei pe care-i observăm când surprind cadre memorabile la toate marile evenimente din Cluj și nu numai. Știm, desigur, că specialitatea lor constă în serviciile foto-video, livestream și content creation, însă ceea ce se știe prea puțin este că studioul lor a mai servit, în decursul timpului, ca un spațiu în care diferiți podcasteri din oraș și-au înregistrat conținutul audio. Au făcut asta cu ajutorul soluțiilor tehnice oferite de ei, al spațiului și al echipei profesioniste care i-a ajutat în dezvoltarea și producerea podcastului, totul cu scopul ca materialul final expus în online să fie unul de care podcasterii sunt mândri. Dacă ești interesat să te numeri și tu printre podcasterii care înregistrează la studioul lor, numerele de telefon și adresele de e-mail la care îi poți contacta le găsești aici.


Ca un bonus, de menționat este și studioul în care echipa Băncii Transilvania își înregistrează podcastul BT Talks. Povestea BT Talks a început în decembrie 2019, dintr-o idee dezvoltată in-house și, tot atunci, și-au pus la punct și un studio de podcasting, în Sediul Central BT din Cluj-Napoca. Ni se confirmă, astfel, că podcasturile nu mai sunt, astăzi, create și consumate strict cu scop de entertainment. Podcasturile devin o parte din strategiile de social media marketing, iar companiile testează la rândul lor acest nou „teritoriu” de comunicare și promovare, lansând propriile podcasturi – cel mai adesea, cu scopul de a-și educa audiența. Iar de îndată ce selectezi studioul cu care vei face echipă în producerea podcastului tău, vor începe să te preocupe și chestiuni precum podcast marketing, podcast monetization, podcast promotion și podcast distribution. Pentru asta, ți-am pregătit o listă cu 10 podcast-uri produse în Cluj care să te inspire.

Tu unde îți înregistrezi podcastul în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!