De unde comanzi cele mai bune supe și ciorbe în Cluj

Home $ Articole $ De unde comanzi cele mai bune supe și ciorbe în Cluj

by | Jan 17, 2022 | Articole, Home Delivery

Articolul a fost acualizat în septembrie 2023.

Începutul sezonului de toamnă, de regulă, o perioadă în care alergăm dintr-o parte în alta, încheiem proiecte și colaborări și ne planificăm ultimele câteva luni din an. În mod obișnuit, în astfel de perioade, ne-am mulțumi să ne cumpărăm veșnicul covrig de la patiseria din colț printre drumuri făcute în grabă. Acum, în schimb, ne dăm silința să respectăm rezoluția principală din 2023: aceea de a mânca mai sănătos. De aici rezultă și numărul crescut al căutărilor noastre de preparate healthy pe platformele de delivery.

Printre mâncărurile pe care ne-am propus să le includem mai des în mesele noastre se numără supele și ciorbele iar motivele sunt numeroase. Nu degeaba știm că acestea alungă răcelile dacă sunt fierbinţi, răcoresc dacă se consumă reci, hidratează şi încarcă organismul cu sănătate. Iar spre surprinderea noastră, opțiunile sunt foarte diverse. De aceea, am pregătit o listă cu câteva restaurante din Cluj care, chiar și în zilele în care lista ta cu lucruri de făcut pare interminabilă, îți pot livra porția de sănătate lichidă acasă sau la birou oricând.

Marty Society

După cum ne-au obișnuit, prietenii de la Marty Society au unul dintre cele mai variate meniuri cu care suntem familiarizați. Dips & Spreads, Salate/Boluri, Paste, Burger și Deserturi – toate includ îndeajuns de multe preparate încât să nu-ți fie greu să găsești ceva pe placul tău. Nici secțiunea de Ciorbe/Supe nu este mai prejos, fiindcă aduce împreună opțiuni precum supă de pui cu tăieței (23RON), supă cremă de cartofi dulci și linte (27RON) și creamy chicken soup (26RON). Cea care mi-a stârnit mie cel mai mult interesul este supa cremă de cartofi dulci cu linte, fiindcă îmbină două ingrediente care îmi plac în mod special în supa cremă și anume lintea roșie și cartofii dulci. Identific-o și tu pe cea care-ți stârnește curiozitatea și plasează comanda aici.

Samsara Foodhouse

Celor de la Samsara Foodhouse le-am trecut pragul de zeci de ori, iar de când a venit pandemia, am apelat mai mult la opțiunea de delivery. Supele pe care le oferă sunt alese atent și preparate cu grijă. Opțiunile oferite includ, dar nu se limitează la: ciorbă de pleurotus (26RON), minestrone (24RON), supă cremă de ciuperci sălbatice (27RON) și Watermelon Gazpacho (25RON). Cea care reprezintă, în cazul meu, capul listei cu „preparate de testat de la Samsara Foodhouse” este supa cremă de linte. Află mai multe despre ingredientele celorlalte variante și plasează comanda aici.

Cimbru

Meniul Cimbru cuprinde preparate pentru toate gusturile, inclusiv pentru vegetarieni și vegani, iar porțiile sunt suficient de mari încât să te întrebi dacă mai este loc și pentru desert. Opțiunile lor în materie de supe sunt două. Dacă vrei să optezi pentru o supă vegetarian-friendly, te încurajăm să fii cu ochii pe supa cremă a zilei – și s-ar putea să te bucuri tocmai de favorita noastră, supa cremă de broccoli la prețul de 20RON. Alternativ, poți opta pentru ciorba zilei, care-ți va fi livrată alături de pâine cu maia la prețul de 22RON. Regula este că rețetele de supă se schimbă destul de des, pentru ca tu să fii întotdeauna surprins de noi preparate de excepție. Urmărește-le și plasează-ți comanda aici.

Grande

Până acum, ne îndreptam înspre bucătăria celor de Grande atunci când voiam să ne bucurăm de o pizza cu maia delicioasă, de cel mai bun cannoli din Cluj sau de niște noodles despre care aveam să le povestim și prietenilor. Recent, în schimb, am început să ne familiarizăm și cu supele și ciorbele din meniul lor. De la tradiționala ciorbă de perișoare la clasica ciorbă de legume și de la supa cremă de țelină cu nucă la supa cremă de linte, meniul lor abundă în varietate. Prețurile celor de la Grande sunt și ele accesibile. Acestea încep de la 18RON și ajung la 20RON în cazul ciorbei de văcuță cu legume, de exemplu. În funcție de preferințe, comanda o poți plasa ușor și rapid aici.

Express Chef

Este puțin probabil ca atunci când accesezi meniul celor de la Express Chef să nu găseșeti o supă și/sau ciorbă care să-ți stârnească curiozitatea. Iar asta se datorează faptului că deși nu se îndepărtează de clasicele supe și ciorbe tradiționale, ei aduc împreună bucătării distincte. Spre exemplu, bucătăria japoneză își lasă amprenta în meniul lor printr-un Spicy salmon soup (31RON), Sakai seafood soup (37RON) și Yokohama veggie soup (28RON). Dacă ai noroc, s-ar putea să te bucuri și de 30% reducere la supele și ciorbele din meniul lor. Urmărește-i și alege-ți supa potrivită pentru prânzul de astăzi aici.

Big Belly

Dacă îți plac în mod special supele cremă și vrei să încerci unele noi, Big Belly este opțiunea pe care trebuie s-o iei în calcul. Secțiunea din meniul lor care include supe și ciorbe aduce împreună patru tipuri distincte de supă cremă: supă cremă de roșii (17RON), supă cremă de linte cu pancetta (17RON), supă cremă de legume cu pui (18RON) și supă cremă de hribi (19RON). Datorită ingredientelor sale, supa cremă de linte cu pancetta este cea cu care intenționez să încep degustarea meniului lor. Îmbinând linte, ceapă, morcov, usturoi, smântână vegetală, cimbru și crutoane asezonate, aceasta promite să fie o surpriză plăcută. Poți alege una dintre cele patru supe cremă marca Big Belly și plasa comanda aici.

Așadar, fie că ești fan al supelor sau nu, beneficiile consumării lor sunt incontestabile iar varietatea existentă nu este de trecut cu vederea. De la clasicele supe tradiționale precum ciorbă Rădăuțeană la supele cremă ca și cea de linte, până la gulaș de vită și supa raw cu miso, pe fiecare dintre acestea le poți găsi cu ușurință în meniurile restaurantelor din Cluj detaliate mai sus.

Tu de unde comanzi supe și ciorbe atunci când vrei să le savurezi acasă sau la birou?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!