20 de festivaluri din România la care să mergi în 2022

Home $ Articole $ 20 de festivaluri din România la care să mergi în 2022

by | Dec 29, 2021 | Articole

La finalul lunii decembrie fiecare dintre noi se pregătește cu entuziasm și nerăbdare pentru noul an. Planificăm din timp evenimentele la care vom participa, notăm cele mai importante date în calendar și ne setăm câteva obiective specifice și realizabile. Fie că ne dorim să dezvoltăm noi obiceiuri sănătoase pentru mintea și corpul nostru, fie că vrem să ne dezvoltăm profesional și să ne implicăm în câteva proiecte specifice, acesta este momentul oportun în care să reflectăm asupra acestor lucruri. Totodată, este timpul să discutăm cu prietenii noștri despre câteva festivaluri la care urmează să participăm în acest an. Așadar, iată lista celor confirmate de până acum.

Winterfest | 18-21 februarie

În perioada 18-21 februarie are loc cea de-a 5-a ediție a festivalului de iarnă Winterfest în Poiana Brașov. Acest festival susține și promovează sporturile de iarnă și turismul montan din România, reușind să organizeze activități creative de neuitat pentru toți iubitorii de sport, munte și muzică bună. În acest an vei avea protecție 360 inclusă în preț, ceea ce înseamnă că îți vei putea recupera până la 90% din valoarea biletului dacă nu mai reușești să ajungi. Totodată, cheltuielile medicale, în anumite limite, vor fi acoperite, dacă va fi cazul. Verifică line-up-ul și ia-ți bilete împreună cu prietenii tăi pentru un weekend pe cinste!

SAGA Festival | 3-5 iunie

SAGA Festival va fi organizat pentru prima dată la Arena Națională în București. Până acum, au fost anunțați 8 artiști: Afrojack, Black Coffee, Marshmello, Nicole Moudaber, Pan-Pot, Purple Disco Machine, Sickick și Timmy Trumpet. Dacă îți place muzica electronică, iar artistul tău preferat se află în lista menționată, achiziționează-ți biletul online din timp.

Sports Festival | 9-12 iunie

În 2022 vei putea participa în Cluj-Napoca la cel mai mare festival multisportiv din România. Dacă ești pasionat de sport și vrei să ai o experiență unică în cadrul programelor de sport, divertisment și cultură, atunci acesta este festivalul pentru tine. Poți participa gratuit alături de familia ta la câteva dintre programele de inițiere, demonstrații sportive, concerte și conferințe. Totuși, anumite competiții sportive necesită plata kitului de participare. În cele patru zile de festival vei avea ocazia de a întâlni campioni mondiali, precum Simona Halep și Adrian Mutu.

Vest Fest Timisoara | 10-12 iunie

Vest Fest este un festival de muzică și activități urbane. Acesta va avea loc la Aeroportul Utilitar Cioca, în Timișoara. Artiștii anunțați până acum sunt B.U.G. Mafia, Alternosfera, Bucovina, Coma, Luna amară și Bad and Boujee. Biletele încep de la 149 lei. Muzica bună și oamenii deschiși spre experiențe se vor aduna la acest festival pentru a crea o vară de neuitat. Dă mai departe vestea organizării acestei ediții prietenilor tăi și achiziționați-vă biletele online!

TIFF | 17-26 iunie

Festivalul Internațional de Film Transilvania a dat startul înscrierilor pentru cea de-a 21-a ediție! Acesta va avea loc la Cluj-Napoca, iar înscrierile le poți face până în 1 februarie. În această ediție va avea loc pentru prima dată o competiție dedicată documentarelor, intitulată „Ce se întâmplă, documentarule?”. Dacă ești pasionat de cinematografie sau dacă dorești să-ți petreci vara într-un mod inedit, atunci trebuie să-ți iei bilete la acest festival.

Retro Music Festival | 24-26 iunie

Retro Music Festival este cel mai mare festival de muzică retro din România. Acesta va avea loc la Romexpo și este potrivit mai ales pentru cei pasionați de acest gen de muzică. Dansează pe ritmurile muzicii de altădată, a anilor ‘70-‘80-’90, alături de prietenii tăi. Prețul biletelor începe de la 179 lei.

Neversea | 7-10 iulie

Zeci de mii de persoane participă anual la cel mai mare festival organizat în Constanța, pe Neversea Beach. Festivalul atrage tot mai mulți oameni datorită experienței unice de a dansa pe ritmurile muzicii lor preferate pe malul mării. Câțiva dintre artiștii anunțați până acum sunt Alan Walker, Black Eyed Peas, Dimitri Vegas & Like Mike, Dan Diablo și Borgore. Această experiență te va face să simți că timpul se oprește în loc. Fii cu ochii pe rețelele lor de socializare pentru a afla mai multe detalii!

Electric Castle | 13-17 iulie

Electric Castle este unul dintre cele mai așteptate festivaluri, fiind nominalizat în fiecare an la European Festival Awards la categoria Best Medium Sized Festival. Acesta a câștigat titlul în urmă cu doi ani. Este organizat într-un cadru magic, și-anume la Castelul Bánffy din Bonțida. În această ediție sunt anunțați Twenty One Pilots, Gorillaz și Deftones. Achiziționează-ți biletele, ia-ți cazare din timp și pregătește-ți cizmele de cauciuc și pelerina de ploaie pentru câteva zile de poveste.

Rock the City | 16 iulie

Festivalul Rock the City se află la cea de-a 11-a ediție și continuă să uimească publicul pasionat de muzica rock cu artiști și formații celebre, precum KISS, Whitesnake, David Coverdale și Powerwolf. Generații întregi de rockeri au fredonat piesele acestor artiști, iar acum vei avea și tu ocazia să faci asta alături de ei în cadrul unui festival foarte bine organizat. Cumpără biletele din timp!

Open Air Blues Festival Brezoi | 19-24 iulie

La Open Air Blues Festival Brezoi se adună artiștii și toți cei pasionați de muzică blues de pretutindeni. Câțiva dintre artiștii care vor crea o experiență colectivă plăcută sunt Beth Hart, Eric Gales, Samantha Fish, Popa Chubby, Dana Fuchs, Rick Estrin and The Nightcats, Blues Pills și Kaz Hawkins. Verifică lista completă a artiștilor, cât și prețurile pentru abonamente și camping. Participă și tu în toate cele șase zile alături de cei dragi ție, la cel mai tare eveniment organizat în Județul Vâlcea!

ARTmania | 22-24 iulie

ARTmania este un festival dedicat tuturor formelor de expresie artistică și este organizat în Piața Mare din Sibiu. Pe lângă concertele de excepție, vor fi organizate și expoziții, lansări de carte și proiecții de film. Acest festival este pentru toată lumea! Artiștii deja confirmați pentru cea de-a 15-a ediție a festivalului sunt My Dying Bride, Testament și The Pineapple Thief.

Rockstadt Extreme Fest | 03-07 august

Rockstadt Extreme Fest este un festival de muzică heavy metal la care trebuie să participi dacă dorești să dansezi pe ritmurile muzicii celor mai cunoscuți artiști ai acestui gen muzical. În cadrul acestei ediții sunt anunțați Lamb of God, Behemoth, Heaven Shall Burn, Philip H. Anselmo and The Illegals, Carcass, Kataklysm, Overkill, Unleashed și mulți alții care urmează curând să fie anunțați. Acest festival are loc la baza cetății orașului Râșnov. Pentru mai multe zile de dans și voie bună pe muzică specifică genurilor power metal, crossover thrash sau metalcore, trebuie să vii alături de gașca ta la Rockstadt Extreme Fest.

Untold | 4-7 august

Zeci de mii de participanți vor fi prezenți și în 2022 la o nouă ediție a festivalului Untold, organizat în Cluj-Napoca. În cadrul acestui festival de muzică au urcat pe scene câțiva dintre cei mai buni artiști internaționali, printre care Martin Garrix, David Guetta, Steve Aoki și Lost Frequencies. Acest festival are un succes enorm datorită faptului că uimește și mulțumește fanii mai multor genuri muzicale, printre care pop, techno, house, deep house, drum&bass, grime, hip-hop și multe altele. Primele abonamente s-au epuizat, însă rămâi conectat și cu ochii pe rețelele lor de socializare!

Summer Well Festival | 12-14 august

Summer Well se află la cea de-a 11-a lor ediție și continuă să-și impresioneze publicul cu un line-up surprinzător: Arctic Monkeys, Nothing But Thieves, Inhaler, Roosevelt, Self Esteem și Hayes & I. Festivalul va fi organizat la Domeniul Știrbey din Buftea. Primele bilete și abonamente sunt puse în vânzare și prețurile încep de la 375 lei.

Zilele Nordului | 12-14 august

Zilele Nordului este mai mult decât un festival de muzică. Misiunea festivalului este de a mobiliza oamenii și comunitățile locale în organizarea unor proiecte ce vor contribui la transformarea socială. Acesta este organizat la orașul Darabani, cel mai nordic al României. În cadrul acestuia au loc concerte în Poiana Teioasa și Conacul Balș, dar este în egală măsură dedicat artei, sportului și călătoriilor. Astfel, sunt organizate ateliere, expoziții, competiții sportive și conferințe. Până acum, organizatorii au reușit să contribuie la salvarea casei copilăriei lui George Enescu din Mihăileni, au înființat un muzeu și au renovat două școli. Fii cu ochii pe platformele lor pentru a vedea lineup-ul internațional promis și detaliile organizatorice.

Way Too Far Rock Festival Bistrita | 26-28 august

Finalul verii va fi marcat de un festival rock excepțional organizat în Dorolea, aflat la câteva minute de Bistrița. Locația este fascinantă, căci oferă o priveliște superbă spre Munții Bârgăului. Câțiva dintre artiștii anunțați pentru 2022 sunt Within Temptation, Gotthard, Evergrey, The Slot și Alternosfera. Pentru o experiență completă, biletele și abonamentele au campingul inclus în preț. Acestea încep de la 120 lei (early bird). Copiii cu vârste de până la 12 ani au acces gratuit și trebuie să fie însoțiți de un adult.

Jazz in the Park | 01-04 septembrie

Jazz in the Park este un festival de muzică organizat în Cluj-Napoca. Acesta a avut loc an de an în Parcul Central, însă de curând acesta s-a extins în tot orașul: Parcul Etnografic, Iulius Parc și Campus USAMV. În cadrul festivalului sunt prezenți artiști ce cântă muzică live și setează cadrul perfect ca toți cei din comunitate să aibă parte de câteva zile de relaxare, muzică și dans. Acesta este pentru toată lumea, așa că haide și tu!

Posada Rock | 02-04 septembrie

Posada Rock este cel mai vechi festival de muzică rock, a cărui primă ediție a avut loc în 1986. Acesta va avea loc în Câmpulung Muscel și va aduce pe scene câteva dintre cele mai emblematice trupe din zona rock și underground. Prima trupă anunțată este Paradise Lost, o formație de heavy metal care adaugă elemente instrumentale și electronice în piesele lor. Abonamentul presale la festival este de 264 lei și îl poți lua de aici.

Festivalul Internațional „George Enescu” | 3-18 septembrie

Festivalul „George Enescu” este una dintre cele mai importante manifestări muzicale internaționale organizate în România. Concursul Internațional George Enescu este singura competiție de muzică clasică din România. Aflat la cea de-a XVIII-a ediție, festivalul va fi organizat în sistem hibrid. Mai întâi, va avea loc o etapă online, urmând ca semifinalele și finalele să fie organizate la Ateneul Român. În 2022 juriile vor fi formate și din patru specialiști de la Universitatea Julliard din Statele Unite ale Americii. Înscrierile au loc până în 15 aprilie.

Magnetic Festival Timisoara | 09-11 septembrie

Magnetic Festival este un festival dedicat celor care iubesc muzica în stil Drum&Bass. Acesta va fi organizat în 2022 la Aerodrom Cioca, în județul Timiș. Abonamentul presale este disponibil și prețul lui este de 99 lei. Așa cum îi spune și numele complet, Magnetic Festival – escape the ordinary, acest festival te scoate din rutină și îți oferă cadrul ideal pentru a crea amintiri de neuitat cu prietenii tăi. Strânge-ți întreaga gașcă și mergeți la Magnetic Festival!

În anul 2022 vor fi organizate cel puțin 20 de festivaluri dintre care poți alege să participi la cel puțin unul alături de cei dragi. Acestea sunt doar câteva dintre ele, momentan confirmate. Fie că sunt festivaluri de muzică rock, clasică sau jazz, fie că sunt festivaluri dedicate competițiilor sportive și atelierelor artistice, fiecare reprezintă o bună oportunitate de a te conecta cu comunitatea din care faci parte. La unele dintre acestea poți merge chiar și cu copilul tău.

Tu la ce festival alegi să mergi în 2022?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!