Cum să aveți grijă de ghetele de iarnă

Home $ Diverse $ Cum să aveți grijă de ghetele de iarnă

by | Dec 20, 2021 | Diverse

Atunci când ați investit într-o nouă pereche de ghete de bărbați de iarnă fantastice, poate fi descurajant să le scoateți la prima lor ieșire, pentru a înfrunta elementele. Nu vreți ca sarea de nisip, zăpada care se dezgheață sau ploaia rece să vă strice ghetele de iarnă în momentul în care ieșiți, dar, de asemenea, nu vreți să le ascundeți în dulap.

De aceea, am adunat câteva sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să vă păstrați noua pereche de ghete de bărbați în cea mai bună formă toată iarna, astfel încât să vă simțiți confortabil pe tot parcursul sezonului.

Înainte de a face un pas în vremea de iarnă, trebuie să vă gândiți cu ce se vor confrunta ghetele dvs. Punerea în aplicare din timp a unor măsuri de prevenire va asigura că ghetele dvs. sunt bine protejate de vremea rece și le poate împiedica să fie zgâriate sau distruse.

Impermeabilizați ghetele de iarnă

Fie că suntem suficient de norocoși să obținem un strop de zăpadă, fie că un Crăciun alb nu pare să fie pe ordinea de zi pentru acest an, ghetele dvs. de iarnă vor trebui să fie capabile să facă față la ceva apă. Fie că este vorba de zăpadă, gheață, grindină, ploaie sau chiar de gerul din grădină, ghetele dvs. vor trebui să reziste la apă rece în această iarnă, dacă nu vreți să se strice.

Cel mai bun mod de a pregăti orice ghete de bărbați de iarnă pentru vreme umedă este să vă asigurați că au fost impermeabilizate. Folosirea unui spray impermeabil pe bocanci de bărbați este o modalitate ușoară, eficientă și directă de a vă asigura că sunt pregătiți să înfrunte ploaia, indiferent de anotimp.

Spray-urile impermeabile sunt adesea o alegere pentru o serie de materiale diferite pentru ghetele de iarnă, inclusiv piele și piele întoarsă, dar, există anumite lucruri la care trebuie să fiți atenți în funcție de tipul de ghete de bărbați de iarnă de care aveți grijă.

Cum să impermeabilizați ghetele din piele
Spray-urile impermeabile pentru încălțăminte care includ silicon sunt cea mai bună alegere pentru a vă proteja ghetele din piele. Siliconul creează un strat impermeabil peste piele și oprește ploaia să se infiltreze fără a strica materialul suplu din piele.

Cum să impermeabilizați ghetele din piele întoarsă
Pentru ghetele de iarnă din piele întoarsă, cel mai bine este să căutați ceară și geluri impermeabile. Mai multe branduri creează produse sigure pentru piele întoarsă, care vă vor ajuta să vă păstrați ghetele din piele întoarsă la fel de bune ca și noi, în ciuda bălților în care ați putea călca pe drum.

Curățați-vă ghetele în mod regulat

Stați la curent cu curățarea ghetelor de iarnă; dacă lăsați sarea, zăpada sau noroiul să se acumuleze pe ghete de bărbați, înseamnă că acestea vor fi cel mai probabil marcate permanent, deoarece substanțele reacționează la material și lasă efecte de lungă durată.

Spălatul cu apă și săpun de bază, îndepărtarea sării și curățarea ghetelor în mod regulat vor ajuta la prevenirea acestor urme pe termen lung.

Folosiți o perie de păr de cal
Unul dintre cele mai bune produse de îngrijire a ghetelor pe care le puteți cumpăra este o perie de păr de cal. Ideală pentru ghetele de iarnă din piele întoarsă, o perie de păr de cal va îndepărta ușor praful, sarea sau murdăria de pe piele de căprioară fără a zgâria sau deteriora materialul moale.

Lustruiți-vă ghetele din piele

Investiți într-o soluție bună de lustruire a pantofilor pentru ghetele dvs. din piele și lustruiți-le în mod regulat. Lustruirea vă asigură că ghetele de iarnă din piele sunt în cea mai bună stare și, dacă sunt acoperite ulterior cu spray de protecție a pielii, vor avea mai multe șanse să supraviețuiască iernii.

Scăpați de urmele de zgârieturi de pe ghetele de iarnă

Dacă ghetele dvs. din piele au suferit o zgârietură în timpul iernii, atunci un mic amestec de bicarbonat de sodiu și apă vă poate ajuta să le îndepărtați. Înmuiați cea mai moale cârpă pe care o aveți și aplicați ușor amestecul pe urma zgârieturii și aceasta ar trebui să iasă imediat. Aveți puțină prudență atunci când folosiți produse precum bicarbonatul de sodiu pe încălțămintea din piele, prea mult poate provoca mai multe daune.

Cum să curățați sarea grunjoasă de pe ghetele de iarnă

Oricât de grozavă ar fi sarea de nisip pentru a ne opri să ne prăbușim pe jos, nu este cea mai bună pentru ghetele noastre de iarnă. Din fericire, dacă acționați rapid și curățați sarea de nisip de pe ghete, ar trebui să evitați orice urme de durată și să puteți ieși cu stil a doua zi.

Oțetul alb este o modalitate ușoară de a îndepărta petele de sare de pe ghetele din piele; prepararea unei mici soluții dintr-o parte de oțet alb la două părți de apă și frecarea ușoară a petei ar trebui să o ridice de pe piele. În cazul în care acest lucru nu este eficient, puteți cumpăra, de asemenea, produse excelente de îndepărtare a petelor de sare care vor face treaba!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!