De unde comanzi meniuri delicioase de sărbători

Home $ Articole $ De unde comanzi meniuri delicioase de sărbători

by | Dec 15, 2021 | Articole, Recomandări

Crăciunul este mereu unul dintre punctele palpitante ale anului, fie că sunteți fani ai acestei sărbători, fie că nu. Este un punct palpitant pentru că, de multe ori, vine după o perioadă mult așteptată și agitată, în care aproape simți că task-urile te-au invadat și că nu se mai termină, dar și pentru că ai o listă lungă de prieteni și rude pe care vrei să le revezi, măcar acum cât toată lumea are câteva zile și nu mai aveți motive de amânat.

Dar chiar și așa, cu ceva mai mult timp liber, agitația pregătirilor de Crăciun nu este deloc o joacă și presupune cadouri, curățenie, împodobit bradul și gătit, de care se va bucura întreaga familie. Și cum nici aceste pregătiri nu sunt prea ușor de făcut, este posibil să ajungem puțin prea prinși și cu ele. Stai liniștit, pentru că noi suntem alături cu tine și am pregătit deja multe idei și variante pentru cele mai importante elemente ca acest Crăciun să iasă așa cum îți dorești. Prin urmare, trage-ți aproape agenda și un pix și notează-ți propunerile noastre pentru masa de Crăciun căci astăzi îți arătăm de unde poți să comanzi meniuri speciale de sărbători.

La Stradale meniul este foarte generos cu aperitivele, poți opta pentru o variantă de Aperitiv de Demult, care conține câteva elemente clasice, precum chifteluțele, șnițelele, bulete de cașcaval și jumări, dar există și o variantă ceva mai consistentă, cea pentru Gurmanzi, în care și cantitatea este una mai mare. La Stradale are chiar și câteva opțiuni de dulciuri, așa cum găseai numai la bunici, precum ciocolată de casă, cozonac cu nucă și cacao sau rahat, sărățele cu chimen și mult cașcaval, dar și prăjituri asortate, pentru situația în care vrei să alegi ceva mai variat. Toate preparatele se livrează prin Tazz, deci ar trebui să arunci o privire și în aplicație, ca să-ți poți comanda liniștit tot ce-ți dorești.

Continuăm cu La Casa, unde, ca de obicei, suntem întâmpinați cu mai multe tipuri de platouri, cu care ne putem împodobi masa în Ajun. Fie dacă ai nevoie doar de câteva aperitive, care să fie aranjate corespunzător, fie dacă preferi să gătești și să prepari tu toate felurile de mâncare și ești în căutarea unor prăjituri cochete, care să-ți completeze meniul, aici găsești variantele potrivite pentru tine. Unde mai pui că poți comanda și platouri vegetariene sau doar cu brânzeturi, astfel încât toți cei care vor sta în jurul mesei să fie mulțumiți? Comenzile se fac fie telefonic, la 0748 056 056, fie prin acest formular.

Și la Manger opțiunile sunt consistente, iar pentru o cină în seara de Crăciun poți alege Pachetul lor de Crăciun, care conține atât dulciuri (Babka, care este un cozonac polonez cu ciocolată sau prăjitura marlenka, care conține foi cu miere umplute cu caramel din lapte condensat), dar și preparate tradiționale precum sarmale sau carnea de porc și preparate mai aparte, precum crema de dovleac copt, conopidă cu sos și verdețuri, salată de cartof cu măsline și încă câteva bunătăți care-ți lasă gura apă. Primești o sticlă de prosecco din partea casei! Comenzile se fac prin lăsarea unui mesaj la numărul 0730282244, în care să precizezi textul ,,Comandă Pachet Crăciun Manger” și numărul de persoane pentru care ai vrea pachetul. Comenzile se fac până pe 20 decembrie, urmând să fie livrate pe 24 decembrie, în intervalul 9:00-11:00.

Acum că am făcut rost de aperitive, să trecem la meniuri ready to eat sau almost ready to eat, precum și la coșurile cu bunătăți pe care le poți face cadou.

De Piața9 poate că ai mai auzit, mai ales dacă ai făcut o plimbare prin Oradea și ai căutat un local unde se mănâncă bine. Din proprie experiență pot spune că e musai să le treci pragul dacă te afli în zonă. Dar până una alta, să ne bucurăm de sărbători și de faptul că vor livra, cu această ocazie și în Cluj -Napoca. Există aici 4 variante: Christmas Packed pentru 2 persoane și Christmas Packed pentru 4-6 persoane – unde ai parte de ruladă de carne (de porc sau de curcan), mini Babka sau varianta clasică, cartofi gratinați, jambon, crinkle cookies, turtă dulce și lista continuă; Christmas Gift – unde ai parte de vin roșu, mini Babka, cafea, și crinkle cookies; iar dacă optezi pentru ultima variantă, adică Custom Packed, îți poți alege sortimentele preferate de Babka, poți adăuga cartofi gratinați sau chiar și ruladele de carne ori jambonul. It’s on you! Trebuie să menționez că majoritatea preparatelor (cele consistente, precum carnea sau cartofii) sunt crude și trebuie doar puse în cuptor, asta ca să-ți poți umple și bucătăria de savoarea lor. Comenzile se fac până pe 18 decembrie, iar livrarea se va face pe 23-24 decembrie, așa că nu mai ai timp de pierdut!

La Samsara comanda se face cu 24h de ore înainte de livrare și ai de ales între a comanda fie un mediu complet pentru două persoane, care există atât în varianta clasică, cât și în varianta vegană, dar poți alege și un coș cu bunătăți pentru cei dragi. Acestea există și ele în două variante, Santa’s Goodies și Bits of Joy, care trebuie studiate puțin pentru a face alegerea potrivită pentru prietenii tăi pofticioși. Dar ca idee, coșurile conțin bunătăți precum zacuscă de caju, ciocolată de casă, magiun de morcovi cu anason, cozonacul Samsara, limoncello spumant și multe altele, cu care, cu siguranță, vei da gata pe oricine. Tot din seria preparatelor de care te poți bucura acasă sau pe care le poți oferi cadou se află și cozonacii pregătiți la Samsara, care sunt vegetarieni, vegani și raw vegani. Meniul de sărbători se poate vedea aici, dar te previn, te lasă cu gura apă. Iar dacă nu ai chef să stai de Crăciun acasă, ia-ți familia și scoate-o la o cină festivă, direct la Samsara!

La dot găsești trei pachete de sărbători, unul mic, unul mare și unul vegan, așa că poți alege unul în funcție de numărul de persoane cu care vrei să-l împarți, dar și în funcție de preferințele lor alimentare. Pachetele sunt alcătuite în așa fel încât să nu ai cum să dai greș cu ele, dar și astfel încât să scapi de câteva din cele mai costisitoare preparate atunci când vine vorba de timpul petrecut în bucătărie cu ele: ruladă de carne, salată boeuf, pate de somon afumat, ciulamadă murată, brânză de caju cu măsline și busuioc, cremă de conopidă cu ciuperci și mărar, biscuiți vegani, dar și multe altele pe care le poți descoperi aici. Ca desert, cei de la dot ne propun un delicios cheesecake cu banane. Comandă ce pachet îți surâde mai tare și mai tare, până pe 19 decembrie, căci vor fi livrate gratuit pe 23 și 24 decembrie. Iar pentru Revelion, dacă deja ți-e gândul acolo, comenzile se plasează între 25 și 28 decembrie.

Tot în seria pachetelor delicioase pe care le poți oferi cadou, intră și Nod Verde, unde ai propuse câteva cutii de Crăciun, care conțin produse locale și sustenabile. Fie că vorbim de un cadou pentru familie, pentru prieteni sau pentru colegii de la muncă, aici poți opta, ca produsele pe care le oferi în dar, să fie preparate de către micii producători din comunitatea Clujeană. Din cele trei coșuri marca Nod Verde, poți alege varianta „În jurul mesei”, „Ai noștri, împreună” sau „Gustări de la noi”, unde prețurile acestor cutii sunt unele foarte atractive și pornesc de la 80 de lei. Cât despre conținut, pot să vă spun doar că găsești de la preparate din carne și brânzeturi, la produse de panificație și la băuturi alcoolice, toate sănătoase și (pre)gătite cu grijă pentru tine.

Bine, bine, dar ceva mai multe dulciuri, vrea cineva?

Pentru că noi îți propunem Cofetaria Lemnul Verde, o recomandare cu care, probabil, ești obișnuit, dar pe care nu putem să nu o facem și anul acesta, mai ales pentru că aici ai foarte multe opțiuni. Găsești și ceva simplu precum cornulețe cu gem, paleuri cu marmeladă, saleuri și covrigei sau fursecuri de cocos, dar și ceva mai cremos, precum sunt platourile de prăjituri, care au multe combinații dulci: mini amandine, mousse de ciocolată și căpșuni, tartă lime, prăjitură snickers, prăjitură cu ciocolată și vișine, prăjitură cu nucă și cafea, etc. Nu putem să nu aducem vorba și de renumitul cozonac, care este prezent și el, ca-n fiecare an. Apropiat de acesta mai găsești și chec sau baigli cu mac. Comenzile se fac fie direct la cofetărie, telefonic sau prin completarea acestui formular.

Deși pare că mai este destul de mult timp până la Crăciun, adevărul este că timpul trece mai repede decât pare. Iar după cum spuneam, perioada aceasta este una foarte aglomerată pentru toată lumea – asta înseamnă că și disponibilitatea localurilor sau a cofetăriilor nu (mai) este prea mare sau nu pentru mult timp. Am avut grijă ca în recomandările de anul acesta să include și multe alternative vegetariene sau vegane, așa că, zicem noi, merită să arunci o privire peste meniurile festive. Cel mai practic ar fi să-ți faci o listă cu ce-ți dorești și de unde, să dai rapid câte un telefon, doar ca mai apoi să-ți termini sarcinile și să te odihnești în voie. Nu de alta, dar să te poți bucura de o masă bogată și anul acesta!

PS. Pentru mai multă inspirație, poți să arunci o privire și peste recomandările noastre din anii trecuți (pe care le găsești aici sau aici).

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!