Unde îți poți încărca mașina electrică în Cluj?

Home $ Cluj Oraș Sustenabil $ Unde îți poți încărca mașina electrică în Cluj?

by | Dec 14, 2021 | Cluj Oraș Sustenabil

Cert este faptul că trăim în niște vremuri cu totul și cu totul aparte, în care tehnologia devine o parte tot mai importantă din viața noastră, chiar dacă uneori pare să fie obositor. Chiar și așa, nu trebuie să ne dăm bătuți și trebuie să încercăm să ținem pasul pentru că, cel mai probabil vom fi surprinși de noile modalități prin care ne putem face viața mai bună și ușoară. Spre exemplu, mașina pe care o conduci. Probabil știi deja că o persoană petrece foarte mult timp în spatele volanului, fie că se află în trafic sau că se află în drum spre vacanța mult visată. Iar oricât de negativ ar suna acest lucru, din păcate, de multe ori mașina este un rău necesar, chiar dacă benzina și motorina costă tot mai mult sau chiar dacă, de cele mai multe ori, e greu să găsești un loc de parcare.

Și cum ar trebui să fim mai eco-friendly și mai atenți cu tot ceea ce producem și consumăm, facil ar fi să găsim o alternativă pe termen lung, spre exemplu, putem opta pentru o mașină mai ecologică, cum ar fi una electrică. Din fericire, Cluj-Napoca este un oraș foarte bine dezvoltat în acest sens, care se adaptează rapid la standardele europene. Astfel, orașul nostru are multe stații de încărcare a mașinilor electrice, aproximativ 40 la număr.

Așa că, dacă nu deții deja o mașină electrică, poate că ar fi cazul să iei în considerare acest lucru. Pe lângă faptul că sunt mult mai ecologice, sunt și mult mai silențioase și, de multe ori, mult mai economice. Spre exemplu, printre cele mai ieftine stații de încărcare electrică din oraș, se numără Cluj Business Campus, unde tariful este de 1.35 RON/kWh și de 5 RON/h, Parking Mogoşoaia, unde, pentru 30 min ai nevoie de 2 Ron, pentru 60 min, de 3 Ron, pentru 2 h, 4 ron, iar pentru 3 h de 5 Ron; la Terax Office costul este de 1.5 RON / sesiune, la care se mai adaugă prețul de 1.45 RON / kWh, pentru cei care stau în Iris sau au drum în zonă, le putem da și lor un exemplu: stația Centrul Comercial Auchan Cluj Iris percepe un tarif de 1 ,15 RON / kWh, iar activarea se face prin SMS. Am găsit chiar și o stație cu încărcare gratuită, dacă ești client la Cora, este vorba de stația de acolo, Hipermarket Cora, unde ai nevoie de cardul de la biroul de informații.

În Cluj-Napoca există mai mulți furnizori pentru aceste stații, unul dintre ei este și EVConnect, care are prețurile destul de moderate și care are chiar și o aplicație mobilă, cu ajutorul căreia îți poți încărca mașina. Mai mult, după cum ziceam și mai sus, există câteva stații unde îți poți încărca mașina în mod gratuit, majoritatea fiind cele care au fost implementate de către Primăria din Cluj-Napoca și care pot încărca până la două mașini în același timp. Îți surâde deja ideea, dar îți faci griji cu privire la tot procesul de încărcare? Stai fără grijă, vei găsi informații pas cu pas, în funcție de stație și de furnizorul său. Inclusiv pentru stațiile de la Primărie, găsești pe site detalii referitoare la ce și cum ai de făcut.

Chiar dacă mai este mult de lucru în ceea ce privește această infrastructură, iar numărul stațiilor, deși este în creștere, trebuie să fie raportat și la numărul locuitorilor tot mai mare, care preferă aceste mașini. Un sfat din partea noastră ar fi să verifici din timp și din aplicații dacă stațiile sunt libere și dacă au fost verificate recent, astfel încât să poți evita eventualele neplăceri. Una peste alta, Cluj-Napoca a început să fie în rândul orașelor europene și din acest punct de vedere, lucru pentru care primește încă o bilă albă, iar noi avem încă un motiv să ne bucurăm că suntem de-ai casei, cum s-ar spune.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!