5 centre de recuperare medicală prin kinetoterapie și fizioterapie în Cluj

Home $ Articole $ 5 centre de recuperare medicală prin kinetoterapie și fizioterapie în Cluj

by | Nov 22, 2021 | Articole, Sport

Articolul a fost actualizat în septembrie 2023.

Uneori suntem atât de preocupați de activitățile cotidiene, de dorința de ajunge cât mai repede la obiectivele pe care ni le-am propus, încât nu acordăm suficientă atenție mesajelor pe care ni le dă corpul legat de sănătatea fizică sau mentală. Într-adevăr, o durere fizică este greu de ignorat, însă gândul că „o să-mi treacă”, ne oferă o liniște temporară. E important să ne oprim un moment și să ne gândim la noi, la corpul nostru și la sănătate. Astfel că, am decis să abordăm un subiect nou și interesant, care să vină în sprijinul celor care se confruntă cu o anumită afecțiune fizică și au nevoie de ajutor specializat. Așadar, am creat o listă cu 5 cabinete de recuperare medicală prin kinetoterapie și fizioterapie din Cluj-Napoca.

Înainte de a povesti despre câteva cabinete de recuperare medicală, e important să știm ce presupun kinetoterapia și fizioterapia. Pentru unii poate sunt niște termeni familiari, iar ședințele de recuperare fac parte deja din viața lor, pentru alții par a fi proceduri medicale costisitoare. Pentru început, trebuie să știm că un program de recuperare are mai multe componente, precum: kinetoterapia, ședințele de fizioterapie, o anumită dietă, schimbări în stilul de viață, intervenția psihologului și așa mai departe. Kinetoterapia este un tip de gimnastică medicală, care presupune terapia prin mișcare și are ca scop refacerea unor funcții diminuate. Prin acest procedeu medical, pot fi remediate afecțiuni cauzate de accidente, fracturi osoase, entorse sau luxații articulare, boli degenerative, afecțiuni ale coloanei vertebrale și afecțiuni neurologice. Fizioterapia poate fi utilizată pentru a trata o serie de probleme medicale și leziuni, poate ajuta oamenii să gestioneze afecțiuni cronice sau boli grave, precum cancerul pulmonar sau bolile de inimă. Fizioterapia are o serie de beneficii ca: ameliorarea durerii, evitarea sau pregătirea pentru o operație, recuperarea după un accident vascular cerebral, prevenirea unor leziuni în cazul sportivilor sau gestionarea unor probleme care apar o dată cu înaintarea în vârstă. Acum că am trecut în revistă câteva informații despre importanța pe care o are recuperarea medicală și care sunt beneficiile acestor metode, să vedem unde putem face kinetoterapie și fizioterapie în Cluj-Napoca.

Atletic Med
Deschidem lista cu Atletic Med, un centru medical specializat în recuperarea afecțiunilor motorii, neurologice, ortopedice, psihomotorii, sportive și reumatologice, care vine în ajutorul pacienților cu un program personalizat și cu multiple tehnici de recuperare. În spatele exercițiilor și a terapiilor fizice stă o întreagă echipă de specialiști în kinetoterapie, fizioterapie, masaj, terapie manuală, taping și consultație, pregătită pentru a obține cele mai bune rezultate împreună cu fiecare pacient. Atletic Med este situat pe strada Pasteur nr. 73, într-un spațiu primitor, călduros și dotat cu aparatură performantă, astfel încât procesul de recuperare să fie la standarde superioare. Fie că ești sportiv sau ai o durere care te împiedică în activitățile zilnice, fie îți dorești îmbunătățirea sănătății, fă-ți timp pentru tine, apoi consultă un specialist și stabilește împreună cu el un plan special gândit pentru nevoile tale.

KinetikMed
Situat într-o zonă foarte cunoscută a orașului, în incinta stadionului Cluj Arena, KinetikMed este unul dintre centrele medicale care dispune de toate condițiile pentru un tratament de recuperare eficient, având o varietate de facilități; două săli de kinetoterapie, două de fizioterapie, pistă interioară, lift pentru persoanele cu dizabilități, aparatură pentru recuperarea echilibrului, a mobilității, a coordonării sau a rezistenței la efort. Odată ajuns în sala de antrenament, vei simți o atmosferă prietenoasă, motivantă, plină de voie bună. În plus, personalul este unul specializat, cu o experiență vastă în recuperare, care lucrează după conceptul de terapie combinată, ceea ce înseamnă că vei efectua toate procedurile necesare în fiecare ședință de tratament. Pentru o recuperare completă și pe termen lung, nu este suficient să ameliorăm sau să scăpăm de durere, ci să urmăm toate etapele în obținerea unui rezultat cât mai bun. Astfel că, sistemul de recuperare pe care îl abordează cei de la KinetikMed constă în evaluarea, monitorizarea și îmbunătățirea celor mai importanți parametrii care duc la buna funcționare a aparatului locomotor. De asemenea, tipurile de proceduri și modul de aplicare al acestora variază în funcție de afecțiunile fiecărui pacient, așadar, dacă ai un diagnostic clar și îți dorești să începi un tratament de recuperare, poți face o programare pentru o ședință de evaluare, iar specialiștii vor fi alături de tine permanent.

KinetoTeam
Am continuat căutările și am ajuns la centrul medical de recuperare KinetoTeam, un spațiu dotat cu aparate de electro și hidroterapie, care oferă mai multe posibilități de tratament unic sau combinat. Centrul se găsește pe strada Meteor nr. 15-17. Acesta dispune de o sală de kinetoterapie, una de hidrotermoterapie, trei cabinete de consultații și investigații ecografice și patru posturi de electroterapie și masaj medical, cu ajutorul cărora se pot realiza tratamente de recuperare a pacienților cu afecțiuni reumatice cronice degenerative sau inflamatorii, postraumatice, postoperatorii, neurologice și oncologice. Echipa este formată din medici specializați în diferite domenii, de la balneofizioterapie și recuperare medicală, reumatologie, neurologie, până la endocrinologie, medicină internă și ecografie. La KinetoTeam am aflat de două proceduri noi incluse în programul lor – elastografia, o tehnică recentă de ecografie care apreciază elasticitatea sau rigiditatea țesuturilor și este foarte utilă în traumatismele musculare, unde poate monitoriza efectul diferitelor proceduri de fiziokinetoterapie folosite în programul de recuperare; și gimnastica gravidei care presupune o serie de exerciții fizice importante în timpul sarcinii pentru a preveni durerea și problemele la nivelul coloanei vertebrale. Kinetoterapia poate fi o practică utilă pentru viitoarele mămici, pentru că întărește musculatura, combate edemul, scade riscul de diabet gestațional și furnizează o bună circulație sangvină. Însă, programul de gimnastică al gravidelor se efectuează numai cu acordul medicului ginecolog care monitorizează parcursul sarcinii.

Medreflex Line
Centrul medical Medreflex Line, situat pe strada Ploiești nr. 8, este locul în care găsești o varietate de servicii care contribuie la redobândirea sănătății, a mobilității și frumuseții, prin tratamente de medicină alternativă, cu ajutorul unor metode neinvazive și naturiste. Aici vei găsi atât un departament de kinetoterapie, amenajat într-o sală modernă, care cuprinde masaj și gimnastică medicală susținute de medici balneologi și asistenți kinetoterapeuți, cât și un departament de estetică, unde vei putea beneficia de tratamente anti-aging, de detoxifiere, medicină estetică și tehnici de remodelare corporală. În plus, este singurul centru din România care dispune de tehnologia D.A.T.G. (Diagnostic prin Termografie), de medici instruiți pentru scanarea angio-termografică a sânului și depistarea la timp a cancerului de sân. De asemenea, centrul Medreflex Line este dotat cu două săli de kinetoterapie, o sală de kinetoterapie profilactică (gimnastică medicală), spații funcționale pentru fizioterapie cu acupunctură, termoterapie, masaj terapeutic pe pat termin și reflexoterapie.

Aelium Balance
Este o sală de exerciții pilates, de recuperare și întreținere. Ceea ce multe persoane nu știu probabil, despre pilates, este faptul că prezintă multe beneficii, atât pentru persoanele care-și doresc să-și tonifieze corpul, cât și pentru cele care au nevoie de recuperare fizică. Mulți confundă această metodă cu sporturi precum yoga, însă acesta are mai multe asemănări cu metodele de recuperare medicală, ca fizioterapia sau kinetoterapia, contribuind la corectarea posturii, creșterea mobilității, creșterea forței și tonusului mușchilor, ameliorarea durerilor și reducerea tensiunii coloanei vertebrale. Așadar, Aelium Balance este situat pe Strada Heltai Gáspár 72A, într-un spațiu primitor, unde ești întâmpinat de o echipă tânără de specialiști în kinetoterapie, pasionați de a face bine și pregătiți oricând de a-ți veni în ajutor și de a-ți fi alături în procesul de recuperare fizică, îmbinând terapiile de recuperare cu cele de întreținere, cu scopul de a-ți oferi o condiție fizică ideală. Aelium Balance oferă o gamă generoasă de terapii: pilates la aparate, terapie manuală și masaj terapeutic, deci dacă îți dorești un corp echilibrat și armonios sau vrei să remediezi o afecțiune fizică, ce-ți dă bătăi de cap de mult, poți încerca exercițiile de pilates.

Un stil de viață sănătos și echilibrat include multă mișcare, o nutriție corespunzătoare și atenție la semnalele pe care ni le dă corpul. E momentul să iei o pauză și să te gândești mai mult la tine.

Ce alte centre de recuperare medicală cunoști în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!