Lucruri pe care doar adevărații fani ai fotbalului le știu și le înțeleg

Home $ Diverse $ Lucruri pe care doar adevărații fani ai fotbalului le știu și le înțeleg

by | Nov 15, 2021 | Diverse

Fanii fotbalului sunt ca o rasă neobișnuită de oameni, dar se înțeleg ei între ei, la fel ca și lucrurile mai diferite pe care le fac. Aspectul major pe care îl au în comun e că iau meciurile foarte în serios.

Lucruri pe care doar adevărații fani ai fotbalului le știu și le înțeleg

Nimic nu arată susținerea ta pentru o echipă de fotbal, mai mult decât să te prezinți cu ore – sau chiar cu zile – înainte de joc, la stadionul unde va avea loc meciul. Această tradiție clasică de fotbal a luat amploare mai mult în alte țări și, în special, pe teritoriu american. Fanii îndrăgostiți conduc adesea camionete aprovizionate cu cele mai noi echipamente de petrecere – de la grătare de ultimă generație la antene parabolice – la locație. Pe multe stadioane, această tradiție cunoscută ca tailgating este aproape la fel de distractivă ca jocul în sine.

Orice fan adevărat al fotbalului va cunoaște tradițiile echipei sale și va participa la ele cu entuziasm. Aproape fiecare echipă de liceu și colegiu, precum și unele echipe de profesioniști, au cântat un cântec de luptă în timpul pauzelor sau după meciurile mari. Învață cuvintele acestui cântec, precum și orice coregrafie care îl însoțește. Susținerea echipei implică mai mult decât cântatul; fanii participă adesea la urale sau alte spectacole în timpul meciurilor de fotbal. Nicăieri aceste tradiții nu sunt mai eficiente decât pe stadioanele facultăților, unde zeci de mii de fani pot țipa și se pot mișca la unison în efortul de a-și încuraja echipa.

Fotbalistul egiptean Mohamed Salah a fost întrebat odată despre singurul lucru care îl împiedică să-și piardă energia și pasiunea în timpul unui meci, iar răspunsul său a fost simplu și rapid: aplauzele suporterilor. În fotbal, publicul este responsabil pentru impulsul creat în timpul unui meci. Dacă nu sunt suporteri care aplaudă pe teren, jucătorii echipei cel mai probabil își vor pierde motivația și ritmul lor va scădea treptat. Chiar dacă te uiți la meci de acasă, dacă nu îți pierzi vocea la final, atunci nu o faci cum se cuvine.

Aproape fiecare program de fotbal, de la cel mai mic liceu, la cei mai noi campioni dintr-o ligă superioară, a inspirat un fel de marfă pe care o poți cumpăra pentru a-ți arăta adorarea. Adesea, acest echipament nu este mai mult decât un tricou, dar pot fi și excepții, precum plăcuțele de înmatriculare sau alte obiecte mai „serioase”. Indiferent de dimensiunea echipei de fotbal pe care o susții, una dintre cele mai bune modalități de a-ți demonstra loialitatea este achiziționarea unor astfel de obiecte confecționate în numele său. Dacă ești în drum spre un meci, ia în considerare cumpărarea unor steaguri de mașină pe care să le montezi deasupra ferestrelor sau un magnet pe care să îl plasezi pe una dintre portiere. Unele echipe încearcă să-și determine fanii să poarte aceeași culoare precum cea a tricourilor lor, așa că ia în considerare și acest aspect. Și acea cană inscripționată cu simbolul echipei va oferi echipei tale puțină publicitate la locul tău de muncă, îndreptățindu-te să te simți mându de fiecare dată când echipa ta câștigă.

Un adevărat fan al fotbalului este și acela care este capabil să facă eforturi suplimentare pentru echipa sa. Trebuie să-și poată justifica loialitatea ca fan la fiecare întâlnire cu alți fani adevărați. Trebuie să-i poată susține prin tot felul de situații, mai bune și mai puțin bune, fie că echipele sunt învingătoare sau nu, dacă sunt în fruntea listei de cote pariuri sau dacă au câștigat sau nu ultimul meci din ligă. Ca fan adevărat găsești întotdeauna o scuză pentru echipa preferată, nu te sperii de eșec și nu dai vina pe arbitri. Echipa ta face întotdeauna ceea ce trebuie și lucrează cât de mult poate. Dacă nu o susții tu în momentele grele, atunci cine o va face?

Ca fan, nu este ușor să fii la curent cu toate știrile, programele meciurilor și ligilor, dar există platforme și site-uri online care îți permit să ții pasul cu aceste lucruri foarte ușor, în loc să fii nevoit să verifici site-ul oficial al fiecărui club sau echipă. Fanaticii fotbalului de la ronaldo.com recomandă, spre exemplu, să cauți un site web de încredere, dedicat fotbalului, pentru a ține pasul cu fiecare joc și jucător, indiferent de locul în care acesta se află în lume și, totodată, pentru a afla despre orice actualizări sau știri relevante în momentul în care apar. În calitate de fan înrăit al fotbalului, trebuie să știi totul despre jucătorii echipei tale, începând de la rutina de antrenament și dieta lor până la modul în care au intrat în fotbal în primul rând.

A fi un adevărat fan al fotbalului nu înseamnă doar să urmărești meciurile echipelor sau cluburilor locale sau naționale, trebuie să ții pasul cu sportul la nivel internațional. Sprijinirea echipei locale înseamnă împărtășirea viziunii lor, iar vizionarea meciurilor transmise din străinătate este cheia pentru a te bucura de acest sport.

Un fan adevărat al fotbalului nu doar memorează numele tuturor jucătorilor sau realizările lor unice. Știe totodată ce îi reunește pe toți, ce anume îi motivează să devină câștigători și le dă un impuls să continue. Fotbalul este cu siguranță un joc care apropie oamenii și îi aduce împreună; atât de aproape, încât sunt câteva lucruri pe care nimeni nu le va înțelege în afară de fanii fotbalului.

Prin unele studii s-a dovedit că a fi un fan al sportului – în cazul de față, al fotbalului – poate fi foarte benefic pentru moralul tău. De asemenea, unei persoane care se identifică singură ca fan, îi este mai ușor să-și facă prieteni noi și, de obicei, are o stimă de sine mai ridicată. Și, în vârful tuturor aspectelor pozitive stă faptul că pare să petreacă mereu cel mai bun timp din viața sa atunci când urmărește un meci.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!