Ce trebuie să știți pentru a merge pentru prima dată cu o trotinetă electrică

Home $ Diverse $ Ce trebuie să știți pentru a merge pentru prima dată cu o trotinetă electrică

by | Oct 29, 2021 | Diverse

Deci, ați luat decizia de a cumpăra o trotinetă electrică Xiaomi, dar știți cum să mergeți pe ea în siguranță? Iată tot ce trebuie să știți pentru a merge pentru prima dată cu o trotinetă electrică Xiaomi.

1. Încărcați bateria

S-ar putea să pară evident, dar nu doriți să ieșiți într-o călătorie cu o trotinetă electrică Xiaomi, doar pentru ca bateria să se descarce când sunteți departe de casă și să trebuiască să mergeți înapoi pe jos. Deci, înainte de a face orice, conectați trotineta electrică peste noapte pentru a se încărca complet.

2. Luați-vă echipamentul adecvat

Trebuie să purtați o cască pe o trotinetă electrică Xiaomi? Absolut! O trotinetă electrică – ca orice vehicul – poate fi periculoasă și, cu cât mergeți mai repede, cu atât există un risc mai mare de a avea un accident. Cele mai multe trotinete electrice merg cel puțin 20 kph și unele merg până la 50 kph, așa că este imperativ să purtați o cască pentru a vă proteja dacă cădeți.

trotineta

Cu toate acestea, o cască nu este singurul echipament de siguranță pe care ar trebui să îl luați în considerare atunci când călătoriți cu o trotinetă electrică Xiaomi. Genunchierele sunt o idee bună, la fel și îmbrăcămintea reflectorizantă, care vă va face mult mai evident pentru ceilalți utilizatori ai drumului pe întuneric. Dacă trotineta dvs. electrică nu are propriile faruri cu LED, ar trebui să o accesorizați; nu este suficient doar să aveți reflectoare sau o lumină din spate.

3. Stăpâniți elementele de bază

A merge cu o trotinetă electrică Xiaomi nu este mai dificil decât să învățați cum să mergeți cu bicicleta, dar există câteva lucruri de știut și măsuri de precauție pe care trebuie să vi le luați, înainte de a începe prima călătorie. Primul este postura. Stați drept pe trotineta electrică, cu picioarele depărtate, unul în fața celuilalt, lăsând mult spațiu între dvs. și tija ghidonului. Îndoiți ușor genunchii și țineți ghidonul cu ambele mâini.

Cheia este să păstrați o poziție relaxată și să rămâneți echilibrat indiferent de terenul pe care îl parcurgeți – și asta înseamnă umflături, gropi, jgheaburi și borduri. Dacă credeți că vă veți prăbuși sau veți cădea de pe trotineta dvs. electrică, săriți de pe ea. Păstrați întotdeauna ochii pe drum și traseul dvs. înainte, nu purtați niciodată căști și nu vă verificați telefonul în timp ce călătoriți.

4. Practica duce la perfecțiune

Găsiți-vă un loc liniștit pentru a practica călăria cu o trotinetă electrică. Poate fi o parcare goală sau o alee din spate. Undeva unde puteți merge cu trotineta în siguranță în sus și în jos, începând cu o viteză lentă și experimentând cu viteze mai mari, fără să mai existe cineva în jur.

Stăpâniți comenzile trotinetei dvs. electrice cu accent pe accelerație și frânare. De asemenea, ar trebui să exersați întoarcerea – care este probabil cea mai grea tehnică – și să simțiți cât de mare este cercul dvs. de viraj. De asemenea, merită să vă deplasați și să pliați de câteva ori trotineta electrică, astfel încât să o puteți face rapid și eficient pentru următoarea acasă sau la birou, unde aveți nevoie să o depozitați rapid.

5. Păstrați distanța

E important să știți cum să vă opriți trotineta electrică. Aflați care este distanța de oprire – cât durează pentru a vă opri complet – care va varia în funcție de greutatea dvs. și de viteza la care călătoriți. Cunoașterea distanței de oprire vă va oferi încrederea de a judeca când trebuie să frânați.

6. Aveți grijă în zilele ploioase

Acest lucru se aplică tuturor utilizatorilor de trotinete electrice, dar mai ales celor de pe modelele care au frâne doar pe roata din față sau din spate, care pot aluneca mai ușor în condiții de umezeală, gen trotinetele Xiaomi. Evitați întotdeauna să vă plimbați prin bălți – acestea vă vor încetini și ar putea fi mai adânci decât credeți – și rețineți că trotineta dvs. electrică poate să nu fie rezistentă la apă (căutați mai degrabă ratingul IP65, decât IP54 „rezistent la stropire”). De asemenea, este o idee bună să cuplați farurile cu LED-uri, în timp ce călătoriți în condiții de ploaie.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!