Escape Rooms: 5 jocuri de evadare în Cluj

Home $ Articole $ Escape Rooms: 5 jocuri de evadare în Cluj

by | Oct 27, 2021 | Articole, Recomandări

Când ai experimentat ultima dată ceva nou, provocator și interesant? Dacă nu ai avut parte de mult timp de o activitate care să-ți stimuleze imaginația și creativitatea, care să te scoată din zona de confort sau a trecut mult de când n-ai mai simțit adrenalina, am creat o listă cu 5 jocuri de evadare – Escape Rooms – pe care le găsești în Cluj-Napoca, pe care le poți testa împreună cu prietenii. Acest tip de joc este, de fapt, o formă dezvoltată a acelor „escape rooms” pe calculator, scoase din zona virtuală și aduse într-un spațiu real, în care putem deveni protagoniști în diferite scenarii. Hai să vedem despre ce e vorba:

ParaPark

Jocurile ParaPark au început să facă înconjurul lumii încă din 2011. Primul parc a fost deschis în Budapesta, creând un stil inovator și interesant în zona jocurilor de evadare reale pentru echipele dornice de aventură și mister, iar în scurt timp, această inițiativă a cucerit multe orașe europene, ajungând și la Cluj. Situat într-o zonă centrală și circulată a orașului, pe strada Janos Bolyai nr. 9, ParaPark a atras mulți participanți curioși și îndrăzneți în camerele secrete. Pentru a reuși să evadezi, ai nevoie de o gașcă de prieteni alături de care să găsești soluțiile potrivite, să rezolvi puzzle-urile, să descoperi lacătele și seifurile ascunse, să găsești diferite obiecte, astfel încât, în final să puteți ieși împreună din cameră. Regulile jocului sunt foarte simple – odată ce ați intrat, se închid ușile pivniței, începe numărătoarea inversă, iar de acolo, misiunea este în mâinile voastre. Conceptul ParaPark nu este atractiv pentru efectele audio-video sau lumini, ci pentru modul în care sunt gândite cele 5 camere de evadare: Pasajul nr.9 – Unde paranormalul este normal – un joc cu un grad de dificultate destul de ridicat; Cinema Fatale; Al Patrulea Element – cea mai nouă aventură, deschisă în locul fostei aventuri Crime Scene 95 și Shelter 24 – unul dintre cele mai grele jocuri. Înainte de a-ți începe aventura, adună-ți prietenii, alege-ți camera pe care vrei s-o investighezi, fă o rezervare, iar timp de o oră bucură-te de experiență și de sentimentul de bucurie că ați reușit împreună să evadați, în final.

The Dungeon Saga

Este un joc de evadare care-ți oferă o experiență palpitantă și antrenantă și te ține în priză încă din primul moment în care pășești în camera secretă. The Dungeon Saga este fondat de Ancuța Vancea, o tânără cu idei îndrăznețe și pasionată de jocurile de tip Escape Room care și-a dorit, în urmă cu mulți ani, să aducă în Cluj acest concept pe care ea l-a descoperit în străinătate. S-a lăsat inspirată de experiențele pe care le-a avut și a creat propriul joc, într-un spațiu din subsolul unei clădiri istorice din centrul orașului, pe care l-a amenajat în stilul anilor `20. Cu lumini pâlpâitoare, puzzle-uri mecanice, indicii misterioase și muzică tematică, a construit laboratorul Savantului Nebun, locul în care îi prinde și surprinde pe „prizonieri” timp de 60 de minute, într-o misiune pe care trebuie s-o termine cu bine pentru a putea evada din cameră. Dacă ai ajuns aici, singura scăpare este să te bazezi pe abilitățile de lucru în echipă, să te folosești de imaginație și perspicacitate pentru a descoperi indiciile secrete care te vor ajuta să rezolvi misterul și să evadezi. Situat pe strada Observatorului 90, la The Dungeon Saga găsești jocuri escape room care te transpun în diferite scenarii, pe diferite niveluri de dificultate, iar alături de câțiva prieteni poți deveni eroul principal dintr-o serie de povești special concepute pentru a-ți pune la încercare abilitățile. Aici vei găsi două camere secrete, The Bunker și Crime Scene, unde vei avea de îndeplinit câteva misiuni pentru a putea ajunge la final cu bine. Prețul pentru o astfel de experiență se calculează în funcție de numărul de participanți dintr-un grup, iar accesul la joc se face doar pe bază de rezervare.

Escape Factory

Un mod nou de a-ți petrece timpul cu prietenii, colegii sau familia, un mod nou de a experimenta lucruri interesante care să-ți stimuleze mintea și simțurile, un mod nou de a combina distracția cu aventurile și jocurile creative, unde descoperi o lume complet nouă – despre asta este Escape Factory. Cel de-al treilea joc Escape Room de pe lista noastră a fost conceput de niște prieteni care-și doreau deseori să-și petreacă timpul altfel, să facă diferite activități care să le pună în valoare abilitățile și-au început prin a explora diferite camere de evadare, atât în Cluj cât și în București, făcând o pasiune din asta. După ce-au experimentat câteva luni, și-au dorit propriul proiect, iar după 8 luni a apărut primul lor joc – Navigatorii. Astăzi își împărtășesc pasiunea cu o mulțime de oameni care le trec pragul și intră în joc. Situat pe strada Traian Vuia nr. 4, Escape Factory este unul dintre cele mai noi și inovatoare jocuri Escape Room din Cluj, unde jucătorii au la dispoziție 90 de minute pentru a găsi comoara, într-o cameră automatizată aproape în totalitate. Accesul se face pe bază de rezervare, iar prețul de intrare variază în funcție de numărul de jucători, așa că înainte de a porni la drum, aruncă o privire pe site-ul lor.

The Mystery

Două camere conturate de povești diferite, cu decoruri unice și cu provocări noi, descriu perfect experiența unui joc Escape Room. Situat pe strada Vrancea 49B, The Mystery prezintă două camere tematice, unde găsești o multitudine de puzzle-uri realizate prin intermediul unor jocuri electrice, mecanice sau de logică pe care trebuie să le rezolvi pentru a evada. Conceptul și decorul fiecărei camere se îmbină perfect cu povestea din spatele misiunii, astfel că experiența va fi completă. Odată ajuns la The Mystery, urmează să-ți alegi una dintre camerele în care vei fi închis, dar nu înainte de a afla povestea care să te introducă în joc. Prima cameră, Povestea Submarinului este inspirată din poveștile lui Jules Verne, iar forma cilindrică a spațiului, zgomotul de motoare, textura și restul detaliilor te vor face să te simți, cu adevărat, ca într-un submarin. Majoritatea puzzle-urilor de aici sunt controlate cu ajutorul unor microcontrolere interconectate, programate în așa fel încât să creeze un cadru dinamic și să reacționeze la mișcările jucătorilor. Când ajungi să fii parte din poveste, vei realiza că jocurile sunt cu un grad mediu de dificultate, iar unele dintre acestea au nevoie de cel puțin două persoane pentru a fi rezolvate. Finalul te va impresiona cu siguranță , deoarece există două variante cu niveluri diferite de dificultate. De asemenea, cea de-a doua cameră, Povestea Castelului din Transilvania, este la fel de spectaculoasă, dar cu o tematică și un decor diferite, într-un cadru complet nou. Înainte de a-ți alege povestea sau jocul preferat, fă-ți rezervare și află detaliile legate de prețul de intrare și condițiile de participare de pe site-ul lor.

Just Get Out

Este cel mai nou Escape Room din Cluj. Amenajat în beciul unei foste fabrici de alcool, pe strada Horea nr.33, Just Get Out este inspirat și realizat după povestea reală a unui fost deținut din închisoarea securității. Decorul și conceptul care stă la baza jocului sunt doar două dintre motivele pentru care merită să experimentezi tipul acesta de activitate, rămânând captiv în Green Prison timp de 60 de minute. Principala ta misiune este să-ți dai seama dacă poți evada sau nu din închisoare, însă poți face asta doar cu ajutorul unor prieteni. Green Prison este compus din 3 zone, prima dintre ele având un grad de dificultate redus, iar pe parcurs complexitatea puzzle-urilor și a misterelor care trebuie elucidate crește, la fel și gradul de satisfacție pe care-l vei avea în urma rezolvării acestora. Ca să fie o experiență cât mai autentică, înainte de începerea jocului vei primi o uniformă de prizonier pe care o vei purta pe tot parcursul jocului. Prețul de intrare se calculează în funcție de numărul de persoane, iar dacă ești student poți beneficia de o reducere de 10% pe baza legitimației. Accesul este permis doar cu rezervare.

Dacă ești pasionat de jocurile de investigație, îți place misterul și adrenalina, te adaptezi cu ușurință în orice context, probabil că genul acesta de activitate este pe gustul tău. În schimb, dacă ți-am stârnit curiozitatea, dar nu ai suficient curaj să încerci unul dintre jocurile Escape Rooms în versiunea reală, poți alege varianta cărților de acest tip, sub formă de board games, pe care le poți juca acasă, împreună cu prietenii sau familia.

Tu ce joc Escape Room ai testat până acum sau pe care l-ai alege pentru a-ți petrece timpul cu prietenii, experimentând lucruri noi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!