De vorbă cu Dodo despre retrospectiva verii și noi proiecte ale școlii de muzică MMNW

Home $ Articole $ De vorbă cu Dodo despre retrospectiva verii și noi proiecte ale școlii de muzică MMNW

De când facem interviuri, ne-am convins că în spatele unor proiecte faine, a unor evenimente bine organizate, a unor workshop-uri sau activități de succes, întâlnim oameni pasionați, încrezători și dornici să ne arate tot ce știu ei mai bine să facă. Așa l-am cunoscut, în urmă cu mult timp, pe Dodo, un DJ de-al nostru, un om al muzicii, pasionat și îndrăgostit de ceea ce face, pe care l-am urmărit îndeaproape în toate proiectele lui. Nu este doar omul din spatele pupitrului, ci și cel care a pus bazele școlii de producție muzicală Make Music Not War, prin care și-a dorit să creeze un loc potrivit pentru cei care iubesc muzica, indiferent de experiența sau domeniul lor de activitate. MMNW a fost gândită de la bun început ca o școală alternativă de producție muzicală și a devenit în timp un adevărat fenomen local cu impact cultural, un loc în care muzica este în rolul principal.

mmnw-dodo (2)

Ultima dată când am povestit cu Dodo se pregătea pentru lansarea unui nou proiect, Cosy MMNW și pentru aniversarea celor doi ani de la înființarea școlii de muzică. Cosy MMNW este despre și pentru trupe, artiști talentați și oameni care vor să transmită un mesaj prin muzica lor, un proiect online sub formă de mini-concerte și live act-uri care a început în luna aprilie, cu gândul de a aduce oamenii mai aproape de artiștii și trupele lor preferate. De la ultima discuție cu Dodo, ne-am întâlnit destul de des cu el vara aceasta la multe evenimente din Cluj, l-am ascultat, am furat din energia lui pozitivă și-am așteptat momentul în care să putem sta de vorbă despre retrospectiva verii și despre proiectele pe care le-a pregătit pentru perioada următoare. Ce-i drept, a fost o perioadă destul de aglomerată pentru el și am aflat că are planuri mari pentru toamna aceasta.

Am avut o vară plină, cu o mulțime de deplasări dintr-un oraș în altul, cu evenimente și festivaluri, cu de toate. M-am bucurat să văd că lucrurile merg bine, dar la finalul verii a început să se resimtă oboseala. Nu m-am oprit, pentru că mai am multe proiecte la care lucrez și pe care abia aștept să le vadă oamenii. În schimb, în ceea ce privește școala de muzică, vara asta a fost destul de liniștită. Am avut câteva activități, workshop-uri și deplasări prin țară, iar de acum începem din nou treaba cu forțe proaspete.

Tot vara aceasta, Dodo a dus o parte din școala de muzică Make Music Not War și la București. Primul curs pe care l-a început acolo a însemnat un pas important pentru dezvoltarea și extinderea școlii. Deși a avut mici emoții, proiectul lansat în capitală a fost un succes, iar feedback-ul pozitiv pe care l-a primit de la comunitatea din București n-a făcut decât să-i motiveze și mai tare, atât pe Dodo, cât și pe colegii din echipa lui, să meargă mai departe cu alte activități, evenimente, proiecte și workshop-uri în cadrul școlii de producție muzicală.

Primul curs lansat la București a fost primit cu drag în capitală și vorbesc atât de primul curs de bază de Ableton cu Michi (Șuie Paparude), care a durat 5 săptămâni și s-a desfășurat într-un cadru destul de restrâns, într-o locație simpatică din București, cât și de primul workshop de Hip-Hop Production cu DJ Undoo care a ieșit drăguț și a adus oameni faini în „curtea” școlii MMNW.

mmnw-curs 1 mmnw-curs

După ce am aflat cum și-a petrecut Dodo ultimele luni, ne-am dat seama cu cât entuziasm și energie reușește să facă tot ceea ce-și propune, iar lista de activități nu-i deloc scurtă. Am trecut rapid la o altă discuție, pentru că am vrut să aflăm ce pregătește în următoarea perioadă. Ei bine, sezonul acesta urmează să reia cursurile de bază de Ableton pentru începători, atât în Cluj, cât și în București. Aici, cei care visează să facă muzică vor învăța ce e mai important despre unul dintre cele mai folosite și cunoscute soft-uri de producție muzicală, un „instrument” virtual care te ajută să faci muzică de orice fel. Pe lângă cursurile de bază, se vor organiza câteva workshop-uri mici, de o zi, două, cu diferiți invitați din mai multe domenii (film, advertising, music industry etc.), unde mentorii propun câteva subiecte simple precum: sound for media content – cum se face corect sunetul pentru un podcast, cum înregistrezi sunet de acasă, cum îți instalezi microfonul, camera, etc. – teme care pot fi abordate într-un timp mai scurt.

Avem deja o listă lungă de oameni cu care discutăm despre viitoarele colaborări, mulți oameni talentați, cu o experiență vastă în domeniul muzical. Pe lângă cursurile și workshop-urile din Cluj și București, plănuim câteva deplasări în alte orașe, unde am primit invitații și oferte de colaborări cu centre culturale, școli, asociații etc. Pentru început facem câte o mică oprire la Satu Mare, Târgu Mureș și, probabil, Oradea și Iași.

mmnw-curs 3 mmnw-curs 2

Cursurile și workshop-urile sunt doar o parte din planurile pe care le are, dar înainte de toate, a început cu organizarea primului eveniment din sezon, MMNW Vinyl Fair #2 care are loc în 10 octombrie și se va desfășura sub forma unui târg de vinyl în curtea Căminului Subcultural. Prima ediție a fost organizată în 2019 și a avut mare succes, iar acum urmează cea de-a doua ediție, cu așteptări cel puțin la fel de mari ca acum doi ani. Cum va arăta MMNW Vinyl Fair #2? Un târg cu 7 standuri de discuri puse la vânzare, limonadă, muzică și sperăm că mult soare, pentru că va avea loc în aer liber. Aici îi vom găsi pe băieții de la Melon Melanj din Cluj, pe cei de la Lazy Hour Store din Oradea și mulți alți colecționari. Vânzătorii de la standuri sunt mari iubitori de vinyl, deci o să aveți ce povesti cu ei, dar și din ce alege. Având în vedere situația epidemiologică, toate evenimentele din perioada aceasta stau sub semnul întrebării. Dar noi sperăm că totul va fi bine și, fiind un eveniment în aer liber, ne vom putea bucura de el conform planului.

vinyl fair # 1

Începem lejer sezonul, zicem noi – cu puțină muzică, distracție, energie, iar după acest târg ne apucăm de treburi serioase: cursuri, workshop-uri și restul colaborărilor de care ziceam mai devreme. În plus, ne reapucăm de filmat mini concertele din living room-ul Căminului, pentru continuarea proiectului Cosy MMNW, unde i-am avut pe băieții de la Satellites alături de care am filmat un super one shot live care a ieșit foarte bine. Acum suntem deja în discuții cu câteva trupe, iar luna aceasta începem primele filmări, pentru partea a doua a proiectului. Avem pe listă trupe mici și mari, artiști din țară și din afară, deci cred că proiectul va evolua așa cum ne dorim.

mmnw-dodo

De fiecare dată când stăm de vorbă cu Dodo, ne dăm seama că pune atât de multă pasiune în ceea ce face, încât fiecare eveniment, proiect, workshop este unul reușit. Așadar, în 10 octombrie ne vedem în curtea Căminului Subcultural la ediția a doua a evenimentului MMNW Vinyl Fair #2. Și ca să fiți primii care află de noile proiecte ale școlii de producție muzicală, rămâneți cu ochii pe paginile de Facebook și Instagram, dar și pe canalul de YouTube pentru a vedea următoarea trupă invitată la Cosy MMNW. La școala de muzică Make Music Not War se întâmplă mereu lucruri faine, așa că dacă printre pasiunile tale se află și muzica sau te tentează să încerci ceva nou, te poți înscrie la cursurile de bază pe care le vor relua în curând.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!