Cum să gestionezi timpul petrecut pe telefon în timpul școlii

Home $ Articole $ Cum să gestionezi timpul petrecut pe telefon în timpul școlii

by | Sep 28, 2021 | Articole

Știm, cunoaștem situația, ne confruntăm cu ea în fiecare zi: scroll-ul intensiv pe telefon. Nu contează că ți-ai propus să ai o săptămână mai productivă sau să încerci un soi de detox digital, reflexul de a verifica notificările apare inevitabil, în mod natural. Fie că ești adult responsabil, părintele unui copil aflat în școală sau, de ce nu, chiar un elev, iată câteva sfaturi de care să ții cont atunci când setezi pe agenda ta țeluri mărețe conturate în jurul timpului petrecut pe telefon.

Folosește tehnologia în favoarea ta
În timpul școlii, Internetul folosit inteligent te poate ajuta să dai peste resurse valoroase de învățare și dezvoltare pe termen lung. Nu ne înțelegeți greșit, nu încurajăm dependența de telefon, ci mai degrabă utilizarea acestuia pentru a descoperi noi pasiuni sau informații. Există o grămadă de site-uri și de aplicații destinate învățării unei limbi străine, unui nou instrument muzical, programării și lista se poate întinde până la nesfârșit. Toate acestea se pot accesa simplu și rapid de pe orice dispozitiv mobil, pentru un plus de flexibilitate și rapiditate în accesarea de informații.

Cum să gestionezi timpul petrecut pe telefon în școală

Cunoaște-ți telefonul
Indiferent că ești fericitul posesor al unui iPhone sau Android, cu siguranță vei găsi funcțiile de focus mode integrate și ascunse undeva în meniu. Acestea îți restricționează accesul la aplicațiile care îți mănâncă cel mai mult timp, însă le lasă active pe cele esențiale cum ar fi mesajele și apelurile telefonice.

Cum să gestionezi timpul petrecut pe telefon în școală 2

Descoperă aplicațiile de time management
Dacă nu ai auzit de Forest, este timpul să încerci acum, în premieră, această aplicație. Pe lângă faptul că reprezintă o modalitate fun de a-ți gestiona timpul, poate fi folosită simultan de toți prietenii tăi. În tot acest timp, cronometrul va număra secundele petrecute departe de telefon, iar în paralel se va construi încet și sigur o pădure digitală. Se poate împleti excelent cu proiectele desfășurate în timpul orelor de la școală, dar și ca provocare extra pentru rezolvarea temelor.

Cum să gestionezi timpul petrecut pe telefon în școală 5

Ia-o ușor, poate fi mai greu la început
Secretul în gestionarea timpului petrecut pe telefon presupune o porție zdravănă de răbdare. Specialiștii sunt de părere ca un obicei să devină întipărit în ADN este nevoie de aproximativ 30 de zile, timp în care creierul se va obișnui cu noua stare, cu noul ritm și cu noul stil de viață. Nu te lăsa descurajat de momentele în care devii vulnerabil în fața tehnologiei, căci în mod cert vei duce până la bun sfârșit această misiune.

Cum să gestionezi timpul petrecut pe telefon în școală 1

Prin urmare, nu e chiar așa rocket science să îți gestionezi timpul petrecut pe telefonul mobil, în școală. Bineînțeles, aceste sfaturi ni se aplică tuturor, deoarece pot aduce o schimbare benefică în programul și rutina de zi cu zi. Mai mult decât atât, un telefon de ultimă generație vine în ajutorul tău cu tot felul de funcții integrate de time management, iar prietenii de la Flip.ro sunt la doar un click distanță de a-ți schimba atât obiceiurile, cât și telefonul. De la modele de iPhone 8 la Samsung sau Huawei, la ei găsești telefoane în stare perfectă de funcționare, numai bune de folosit într-un mod cât se poate de smart.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!