Cât ar trebui să cheltuiască un bărbat pe pantofi?

Home $ Diverse $ Cât ar trebui să cheltuiască un bărbat pe pantofi?

by | Sep 15, 2021 | Diverse

Pantofii sunt importanți. Poate cel mai important element din garderoba unui bărbat.

Înainte de a ne gândi la cantitate, considerăm că un bărbat ar trebui să investească în pantofi de calitate și, de acolo, să înceapă să-și extindă colecția.

Regula celor 7 perechi de pantofi pentru 7 zile este cam veche, dar are sens. Pantofii trebuie să se odihnească și singura modalitate de a face acest lucru este de a avea mai multe perechi.

După ce am adunat informații despre stilul de viață al omului modern, am ajuns la un răspuns. Un bărbat ar trebui să aibă, în medie, circa 10 perechi de pantofi, pentru diferite ocazii, deci de stiluri diferite. Chiar și așa, bărbații tot ar rămâne mult în urma femeilor, care au, în medie, 15-20 de perechi de încălțăminte.

Pantofii sunt esențiali pentru outfit-urile de zi cu zi ale bărbaților și a evenimentelor oficiale. O varietate este importantă, dar câți bani ar trebui să cheltuiți pentru pantofi?

Unele rapoarte sugerează că bărbații cheltuiesc din ce în ce mai mult pe încălțăminte, aproape atingând cifrele obținute de femei. În 2018, a apărut un studiu care a constatat că bărbații au cheltuit 26,2 miliarde de dolari pe încălțăminte, având o creștere considerabilă comparativ cu anii precedenți. Acest lucru se poate datora unei concentrări mai mari pe marketing, îndreptate către publicul masculin, care caută să creeze aceleași obiceiuri de consum cu care sunt obișnuite femeile, care fac parte dintr-o piață mai stabilă.

Raportul ia în considerare doar obiceiurile de consum din Statele Unite, dar este clar că bărbații cheltuiesc din ce în ce mai mult pe încălțăminte la nivel global. Unii sunt iubitori de adidași care doresc să aibă toate lansările de trend, în timp ce alții sunt bărbați care știu că trebuie să aibă o colecție largă, astfel încât să nu arate întotdeauna la fel și să aibă opțiuni disponibile pentru diferite ocazii. Dar cât să cheltuiți pentru încălțăminte, ca bărbați?

Cât pot cheltui pe pantofi?

În realitate nu există o regulă de bază, dar ne putem lua salariul și cât cheltuim pe haine ca bază. Dacă sunteți unul dintre cei care cumpără deja pantofi de sport și costă peste 500 de lei (fără a vă afecta finanțele), puteți cumpăra și pantofi eleganți de peste 500 de lei. Dacă cheltuiți mult pe haine, puteți aloca un procent către pantofi fără nicio problemă. Astfel, în funcție de cât câștigi, poți cumpăra pantofi de nivel înalt sau ceva simplu.

Pantofi bărbați vedeti ofertele Emag

Pe de altă parte, nu trebuie să cheltuiți prea mult pe încălțăminte. Dacă sunteți unul dintre cei cărora le plac articolele de îmbrăcăminte scumpe, veți ajunge să cheltuiți foarte mult, dar dacă căutați doar un aspect atractiv și eficient, puteți găsi pantofi de diferite tipuri de la 200-300 de lei, putând să economisiți mult astfel. Dacă finanțele dvs. nu sunt atât de „bogate”, este mai bine să investiți în mai multe perechi de pantofi de diferite tipuri și să nu aveți doar modele care se pot uza mai repede din cauza utilizării și care nu vă vor permite să alternați stilurile.

Când vine vorba de cheltuieli cu hainele lunar, experții recomandă ca acestea să reprezinte 5% din bugetul dvs. (din ceea ce câștigați în fiecare lună după impozite). În funcție de fiecare persoană, acest lucru poate fi destul sau foarte puțin. Dacă câștigați, să zicem, 6000 de lei pe lună, teoretic ați putea cheltui 300 de lei la fiecare 30 de zile pe haine, care poate să nu sune prea mult, dar dacă ne planificăm achizițiile și nu cheltuim pe haine timp de câteva luni, ar putea fi suficient pentru a acoperi cel puțin un sezon sau două.

De asemenea, câteva luni ai putea investi în haine sau pantaloni, iar alte câteva luni pentru încălțăminte. Formula recomandată se gândește la un plan de economii bun și să nu interfereze cu restul finanțelor și elementelor esențiale, cum ar fi hrana sau alte cheltuieli cu locuința.

De fapt, atunci când vorbim despre adidași, este posibil, de asemenea, să cheltuiți puțin pe o pereche bună, care durează mult și care nu se uzează repede. Cumpărând o pereche la fiecare două luni puteți să vă descurcați perfect și mai aveți și bani pentru a cumpăra alte haine.

În cele din urmă, așa cum am menționat, nu există o regulă de bază, așa că depinde într-adevăr de preferințele dumneavoastră. Singurul lucru pe care îl recomandăm este să evităm să cheltuim mult pe o singură pereche de pantofi, decât în cazul în care rămâneți fără alte opțiuni. Cumpărați cu înțelepciune și achiziționați mai mulți pantofi, astfel încât să dureze mai mult folosindu-i alternativ și să aibă un aspect diferit și să nu aducă întotdeauna același stil ca întotdeauna.

De asemenea, vă recomandăm să cumpărați în perioadele cu reduceri mari, care sunt de obicei în august și ianuarie, când se termină anotimpurile, deci este momentul ideal pentru a cumpăra mai multe perechi fără a cheltui mult.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!