Walking Month 2021 înseamnă „Sănătate la sate” pentru 10.000 de clujeni

Home $ Știri Cluj $ Walking Month 2021 înseamnă „Sănătate la sate” pentru 10.000 de clujeni

by | Aug 11, 2021 | Știri Cluj

Concursul caritabil Walking Month îți propune anul acesta strângerea de fonduri pentru renovarea de cabinete medicale din comunele clujene. Înscrierea în competiție se lansează în 16 august, iar toate taxele de participare strânse până în 8 septembrie vor fi utilizate pentru a asigura unui număr de aproape 10.000 de clujeni acces la spații conforme atunci când au nevoie de ajutorul unui medic.

Cu tencuieli căzute, sisteme de încălzire rudimentare, instalații electrice la limita improvizării și imposibil de accesat pentru o persoană cu dizabilități, o mare parte din cabinetele medicale de la țară sunt departe de a asigura și un minim de confort pentru medici sau pacienți. În complicatul sistem de finanțare a reparațiilor, spațiile depind exclusiv de bunăvoința și resursele autorităților locale sau de șansa medicilor de la sate de a obține sponsorizări.

Walking Month 2021 înseamnă „Sănătate la sate” pentru 10.000 de clujeni

Walking Month le oferă clujenilor ocazia de a face un gest de generozitate, pentru propria sănătate și pentru binele comunităților. Între 13 septembrie și 12 octombrie 2021, orice persoană înscrisă, indiferent de vârstă, ocupație sau reședință, poate intra în competiție pentru a face cât mai mulți pași și a câștiga unul dintre premiile oferite de organizatori, iar donația făcută să ajute alți 10.000 de oameni să aibă parte de servicii medicale în spații renovate.

Cu ajutorul echipei asociației PRIMA DATĂ ACASĂ, avem deja 3 cabinete medicale cu fișe tehnice detailate și știm exact ce trebuie făcut. Un număr cât mai mare de participanți în competiție ne poate ajuta să extindem această listă la mai multe localități, avem deja în expertiză cel puțin 10 cabinete care au nevoie de intervenții rapide, spune Ioana Popa, director general Betfair Romania Development, companie care, în parteneriat cu Banca Transilvania, suportă integral costurile organizării competiției.

Renovarea cabinetelor de la țară poate fi un punct de pornire și pentru rezolvarea problemei cadrelor medicale de aici, după cum menționează Emiliana Costiug, președinta Asociației Medicilor de Familie Cluj:

Mai bine de jumătate din medicii care profesează, astăzi, sunt la vârsta pensionării, iar tinerii nu pot fi atrași dacă nu există condiții minime pentru practicarea acestei profesii. Dacă susținem un medic din mediul rural, mii de oameni vor fi mai sănătoși, mai liniștiți, știind că au aproape servicii de calitate și medicină de prevenție.

„Sănătate la sate” este un proiect inițiat de Asociația Prima Dată Acasă, asociație care se va ocupa și de lucrările de reabilitare, din fondurile obținute în urma Walking Month, în colaborare cu Asociația Medicilor de Familie Cluj. Înscrierea în competiție are loc în perioada 16 august – 8 septembrie, prin descărcarea aplicației Walking Month din AppStore sau Google Play. Toate detaliile despre înscrierea în concurs sunt disponibile pe walkingmonth.ro.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!