Recomandări de weekend: Street Food Festival, evenimente, concerte, expoziții, film și teatru

Home $ Articole $ Recomandări de weekend: Street Food Festival, evenimente, concerte, expoziții, film și teatru

by | Jul 16, 2021 | Articole, Recomandări

Suntem deja în mijlocul verii și urmează un nou weekend de care să profităm la maximum. Am verificat prognoza meteo și se anunță o vreme numai bună pentru evenimente în Cluj. Vineri e ploaie de filme, muzică și mâncare bună, sâmbătă sunt inundații de petreceri, concerte, expoziții, stand-up comedy, iar duminică vânt cu aventuri în mijlocul naturii și pe apă. Așa că pregătiți-vă umbrelele de distracție și pelerinele cu entuziasm și să vedem unde și cum ne vom petrece sfârșitul acesta de săptămână.

Vineri, 16 iulie
Weekendul începe cu muzică, relaxare și mult așteptatele preparate din cadrul Street Food Festival. Aici a început de ieri, de fapt. După un an în care ne-au lipsit aventura culinară și atmosfera de la festival, putem în sfârșit să ne bucurăm de câteva zile în care să ne facem toate poftele. De data aceasta evenimentul și-a deschis porțile într-o locație nouă, la Zazen-Verde Urban, cu un nou concept și cu o mulțime de surprize culinare. Pe lângă truck-urile care sunt atracția principală a evenimentului, vor fi prezenți aici și o serie de artiști cunoscuți. Vineri îi ascultăm pe Dimitris Bats, The Mono Jacks și Robin and The Backstabbers, sâmbătă ne întâlnim cu Hayex Fusion, Alexandra Ușurelu și Nicu Alifantis, iar duminică vin Grasu XXL și Guess Who într-un concert special. Înainte de a porni spre festival, trebuie să știți că, în weekend, intrarea la festival este liberă până la ora 15, iar între 16-22 accesul se face pe bază de bilet sau abonament și este permis doar persoanelor vaccinate sau care au un rezultat negativ la testul PCR. Pentru a fi pregătiți, aruncați un ochi pe regulamentul integral sau citiți detaliile din descrierea evenimentului.

Încă de acum o lună au reînceput proiecțiile de film la Movie Nights Iulius Park, așa că serile de vineri sunt un prilej bun de relaxare după o săptămână plină de provocări la birou. Începând de la ora 21:30 rulează Tenet, cel mai recent film al regizorului Christopher Nolan, un SF de acțiune, care vă va ține cu sufletul la gură până la final. Accesul este gratuit, iar măsurile de siguranță sunt respectate în continuare, așa că, dacă este prima dată când mergeți și încă nu sunteți familiarizați cu regulamentul de intrare, puteți verifica toate detaliile aici. Dacă sunteți deja pregătiți, nu uitați pătura și perna, pentru a vă crea o zonă confortabilă la seară de film în aer liber.

Tot vineri, puteți vizita la Rubik expoziția de artă Matrioșka/Gara Mică, Etaj, Pastila ROZ și invitații @Rubik, care a fost vernisată în 9 iulie și va fi deschisă până în 27 august. Conceptul principal se învârte în jurul spațiului expozițional aflat într-o continuă redefinire și relația sa cu obiectul de artă ori cu artiștii. Tema vine în completarea misiunii generale a noului spațiu artistic, Rubik fiind o platformă de reperare, conectare și consolidare a inițiativelor artistice independente profund afectate de creșterea agresivă a pieței imobiliare din Cluj-Napoca. Grupurile de artiști Gara mică, Etaj, Pastila Roz și invitații vor explora tema principală folosindu-se de medii și practici diferite, din discipline diverse, iar motivul pe care îl veți tot întâlni este cu siguranță experimentul. Dacă sunteți curioși să aflați mai multe, găsiți această explozie de idei pe strada Anton Pann 16, între orele 16:00-20:00, joi și vineri.

Rămânem în sfera culturală și amintim de un alt eveniment la care puteți participa vineri. We talk to the past are loc la ZIZ – Art and Social Area, pe strada Paris 5-7, de la ora 19:00, și reprezintă o întâlnire între dansul contemporan, muzica techno, canto clasic și abordează noțiunile de inversare a timpului și deconstrucție a trecutului. Evenimentul este o prezentare a rezultatelor rezidenței artistice multidisciplinare Impex 2.0 la care au participat artiștii Flora Ageron, Oana Mureșan și Yann Longchamp. Flora Angeron este muziciană, cântăreață clasică și compozitoare, Oana Mureșan, coregrafǎ și dansatoare independentǎ, iar Yann Longchamp este interaction designer, sound artist și DJ. Participarea la eveniment este gratuită, însă locurile sunt limitate. Pentru a vă rezerva un loc, completați acest formular.

Sâmbătă, 17 iulie
Sâmbăta aceasta pare a fi una plină de evenimente – de la expoziții, petreceri, concerte live, până la spectacole de teatru și stand-up comedy. Nu-i de mirare că suntem atât de nehotărâți, când avem atât de multe opțiuni din care să alegem. Încă de dimineață puteți face o oprire în Parcul Industrial Tetarom, unde Showtime Productions&Asociația Proexpo vă invită să descoperiți lumea dinozaurilor la expoziția Living Dinosaurs Experience. Este o ocazie bună de a petrece timpul cu familia, cu cei mici sau chiar cu prietenii, având șansa de a explora mai mult de 20 de specii în mărime naturală și de a afla o mulțime de informații despre cum arătau dinozaurii și cum trăiau în urmă cu milioane de ani. Expoziția este deschisă și în acest weekend, începând cu ora 10:00 până la 20:00. Prețul biletelor variază între 35 și 45 de lei și acestea pot fi achiziționate online de aici.

Seara ne așteaptă plini de energie și cu chef de distracție, pentru că petrecerile și concertele live se țin lanț. Unul dintre ele este Multiverse: Rooftop 001 – un eveniment care are loc deasupra Clujului, la Novis Plaza (Tăietura Turcului) și care dă startul unei serii de rooftop party-uri din această vară, începând de la ora 16:00 și până la 23:00. Printre cele mai cunoscute nume care vor mixa sâmbătă seara sunt Mihai Popoviciu, Bross, Akos și Vladimir.

O altă opțiune pentru o seară în care vă doriți să ascultați muzică live este concertul susținut de trupa BlueVelvet. Este o ocazie specială în care puteți să-i (re)vedeți, pentru că sâmbătă seară, cei de la BlueVelvet vin cu un nou EP – „În Vis”, la L’Autre Café. BlueVelvet este un mix de emoții, intrigă și poezie, completat de un sound alternativ, cu influențe trip-hop, made in Cluj, pregătit să vă surprindă de fiecare dată cu cele mai faine piese ale lor. Accesul se face pe bază de bilete care se vând în pachete de 2, 3 sau 4 și pot fi achiziționate de aici. Intrarea la eveniment este permisă doar persoanelor vaccinate cu ambele doze sau care prezintă dovada unui test PCR negativ, iar noile reglementări trebuie respectate, așa că nu omiteți să citiți informațiile din descrierea evenimentului cu privire la condițiile pe care le impun organizatorii.

Pentru că weekendurile pot arăta în multe feluri, venim și cu alte variante potrivite pentru acest final de săptămână. Știm cât de important este să petrecem timpul cu cei dragi, așa că ce ziceți de un spectacol de teatru? Toxic este un spectacol după Falk Richter, un mix între dramă și dance. Are loc la Cosmic House, un nou spațiu cultural, începând cu ora 19:00, iar biletele le puteți achiziționa de aici.

O zi în care nu râdem e o zi pierdută, la fel e și un weekend fără stand-up comedy. Distracția se mută pe terasa de la The Brothers, în aer liber, unde se întâlnesc patru comedianți cu dor de glumit cu publicul: Paul Socol, George Mesaroș, Paul Szabo și Cristi Giurgiu. Locurile la show sunt limitate, numărul maxim de persoane admis fiind de 30, deci nu uitați să faceți rezervare la numărul 0754 821 268. Accesul se face pe bază de bilet și îl puteți achiziționa de aici.

Duminică, 18 iulie
Săptămâna nu se poate încheia fără puțină adrenalină. TerraMont organizează o escapadă cu barca prin Defileul Crișului. Punctul de întâlnire este în Vadu Crișului, județul Bihor, la Master Adventure. Acolo veți fi întâmpinați de echipă, se vor stabili detaliile organizatorice și porniți prin amonte spre un traseu cu barca de aproximativ 11 kilometri. Se asigură echipamentul necesar, un instructaj teoretic de siguranță înainte de pornire, apoi începe călătoria pe apă timp de trei ore printre stâncile din Defileul Crișului. După o tură de rafting, cei din echipă vor pregăti un ceaun care va completa perfect experiența. Pentru a vă bucura de o astfel de escapadă, trebuie să completați acest formular, iar de organizare se vor ocupa ei. Dacă sunteți pregătiți pentru o mică excursie în afara orașului, evenimentul organizat de TerraMont este opțiunea ideală la final de săptămână.

Dacă v-a mai rămas un pic de energie după un weekend plin de evenimente, duminică seara aveți încă un motiv să ieșiți din casă. Începând cu ora 19:00, la Cotton Club Cluj, pe strada 1 Decembrie 1918, vă puteți relaxa alături de prieteni în ritmul muzicii la Rouge Azur W/ Flora Ageron&Yann Longchamp. Participarea la eveniment nu necesită rezervare și vor fi locuri libere în limita disponibilității. Accesul este gratuit.

Ah, și înainte să încheiem lista cu recomandări de evenimente pentru acest final de săptămână, dacă ați ratat spectacolul Toxic de sâmbătă seara, acesta va mai avea o reprezentație și duminică de la aceeași oră. Noi ne pregătim deja pentru weekend.

La ce eveniment ne întâlnim cu voi în perioada 16-18 iulie?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!